Зачервено гърло

• 602
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте от известно време инам болка в гърлото.Да отбележа че бях болен.Усещам като сухота и парене и има стичане на секрет отдзат на стената на гърлото.Прикачвам снимка някой да даде мнение има ли нещо притеснително.Благодаря предварително!

# 1
Личен лекар нямаш ли?

# 2
На личен не хода отдавна там и нещо друго ще хвана като отида.

# 3
Т.е. нямаш доверие на дипломиран лекар, а се доверяваш на непознати в интернет, които спокойно могат да ти навредят, дори да те убият – или от невежество, или нарочно?

# 4
Освен личен лекар има и платени прегледи при специалист УНГ, аз бих посетила такъв след като нямам доверие на личния.

# 5
Освен личен лекар има и платени прегледи при специалист УНГ, аз бих посетила такъв след като нямам доверие на личния.

Подкрепям. Сложете си маска и идете на частен преглед. Ако имате нужда от антибиотик само лекар може да Ви го предпише.
Или как мислите, че ще си вземете антибиотик без рецепта?

# 6
Записах си час при УНГ и ще видим какво се случва.

# 7
Може и резултат от ковид да е. На мен две седмици така, ту ми драскаше леко гърлото, ту ми минаваше, пих осцилококциум, прахчета, смуках трахизанчета, на 14 това ден вдигнах температура и ме събори от веднъж и като си направих тест за ковид, излезе ярка черта. Преди също правих, но бяха отрицателни. Актуалният щам май е със силно зачервено гърло и се влачи поне 2-3 седмици. Хубавото е, че само 2-3 дни бях наистина зле, после си работоспособен.

# 8
  • София
Не съм лекар ама не вижда да е зачервено все пак гърлото. Стичането на въпросният секрет дразни гърлото Ви. Може би лекар ще назначи изследване на секрет, за да изключи бактерия например.

# 9
Направих гърлен секрет но пише че всичко е нормално

# 10
И ние сме така от 5 дни с малкия. Да не е някакъв нов вид?

# 11
  • София
Ако питате за Ковид има си нов подвариант, който си циркулира от доста месеци вече

# 12
Да има нов вариант, който хич не е безобиден. Аз получих остър пансинуит от него и сега ще трябва поне още 10 дни да пия антибиотик и един куп лекарства. Детето две седмици не ходи на училище, но поне се размина без усложнения. Карала съм и преди ковид, поне два пъти доказано с тест и според мен и два пъти, когато още нямаше тестове по аптеките; и четирите пъти го изкарах супер леко, само единия път с антибиотик. И то мисля, че личната се презастрахова с антибиотика, но нямам навика да споря с лекарите. Този път нямаше нищо общо, наистина бях много зле. И много продължително, в началото ту ми драскаше на гърлото, ту ми минаваше, пих осцилококциум, прахчета, трахизанчета и ми минаваше. Миналия петък от веднъж ме събори. После уж почти ми беше минало, този четвъртък изведнъж се почуствах много зле, вдигнах температура и чувствах че нямам сили да се движа изобщо. Вчера като пих вече два пъти новия антибиотик, днес малко ми просветна. Но и при мен всичко започна с гърлото.

# 13
И аз не знам какво изкарах - грип или Ковид. Започна със силна болка в гърлото и после ме срина. Още не мога да се оправя. Вече 6-ти ден. Едва върших ежедневната домакинска работа.

# 14
  • София
И аз бях същата ама бях с Ковид иначе много “лек”… Вече е късно за тест, но почивайте си повече ако имате възможност

Общи условия

Активация на акаунт