Когато валяха големите дъждове, мъжът ми беше на работа на открито и се връщаше целият подгизнал. Малко по късно каза, че нещо го наболява отдясно кръста, леко странично. После уж му беше минало, но след няколко дни пак почна да го боли. След около 2-3 дни така отиде при личната, тя го пратила на ехограф и от там уж според епикризата констатирали камъчета в десния бъбрек, а левия не се виждал, защото бил завоалиран от чревни газове..така пишеше. Личната му изписа лекарства урогард и дуспаталин, но понеже не се оправиха нещата, след 3-4 дни пак отиде при нея, тя му казала да влезе в болница, за да му сложат система. Обаче той не искаше и отиде на частно при уролог. Той според написаното от епикризата на ехографа му изписа лекарство Стеролит, което щяло да изчисти всичко. Обаче пак не мина болката. Така минаха още два дни от посещението при уролога и един колега на мъжа ми му каза, че него го бил оправил от камъни лекар от Габрово. Понеже сме от Велико Търновско, отидохме при въпросния уролог, името му е Г. Атанасов. Прие ни и на ехографа видя десния бъбрек като уголемен, а левия се оказа, не че е завоалиран, а че по рождение отсъства. Прати на скенер, уж и според резултата от него не се вижда нещо съществено, пише най-вероятно че може да има стеснение на уретрата, нямало камъни. Но доктора каза, че трябва да се направи по подробен скенер, май контрастен каза. И пълна кръвна картина и изследвания на урина. Обаче ме притеснява, че много се проточиха нещата. Днес пак ще ходим да направи въпросните изследвания, но от вчера забелязвам подпухване, на лицето, на тялото ми е трудно да преценя. А лекаря каза, че няма нищо спешно. А и през нощта не може да спи, боли го. Доктора изписа едни прахчета за обезболяване, Оклис форте, но и от тях няма баш ефект. Притеснено ни е, не мисля че трябва да се протака повече, но ако и днес ни върнат вкъщи без реално облекчение...не знам какво да правим. Първоначално, преди да похвалят този доктор, мислехме да отидем в Плевен, едни други познати били доволни от клиника Сърце и мозък, но тук, във форума прочетох много лоши отзиви за там и не знам и аз вече...
Вие какво ще посъветвате?