Книжни абонаментни кутии

• 6 137
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
Аз не съм замразявала, и не бих. Неща са, които не бих си купила сама в ежедневието, а понякога са ми интересни. Взех и аз абонамента и ми е под 30лв.
Книгите ме изкарват от зоната ми на комфорт, а ако нещо не ми е съвсем ок, продавам.
Да не се лъжем, хайпа покрай Чарлито дойде от къщичките по идея на Ленокс. За това и според мен спря продажбата без абонамент.

Но втори път може би не бих купила календар Grinning

# 106
Малко елитарно ми идва изказването на някои съфорумки...Като ви  слушам се сещам за едно видео,където една  жена показваше, дъщеря й какво и бе подарила(нямаше нищо против нещата,макар че,може би и тя като някои дами от тук би предпочела нещо друго,а не „неща за момиченца “и „ джунджурийки“),но  нищо лошо не каза,но една коментираща дама,която явно и е по-близка,доста дразнещ коментар бе оставила, без да се съобрази,че и самото момиче има  огромна вероятност да го види и да  не й стане много приятно от което...Мислех да я насоля едно хубаво,но ще въздържах,тъй като не го намерих за уместно да го направя...Аз пък нищо лошо не виждам в комплекта за бродиране,това е много хубаво даже.За мен проблем е по-скоро качествтото на артикурите,включително и на този кид за бродерия...,не ми се вижда да е с  особено добро  качество,което е  жалко,но като идея ми харесва.П.С Не мога да разбера,като някои хора имат дадено мнение за кутиите и не  са им по вкуса(вече или никога напълно не са ги харесвали),защо продължават да ги купуват и се отказват със закъснение?И друго да попитам,без да се заяждам,(съжелявам,ако по-горе съм прозвучала по-разпалено,ама се разпалих ,като  се сетих за случая ,който споменах)Как за вас представлява идеалната книжна кутия?

# 107
  • Варна
Аз пък това с къщичките не мога да го разбера, може да са сладки, но повече ми харесва аз да си избера съд за определена подправка. Този съд да е с определена големина, може и за спомен от определено място или след време да го използвам за друга подправка.

# 108
Аз пък това с къщичките не мога да го разбера, може да са сладки, но повече ми харесва аз да си избера съд за определена подправка. Този съд да е с определена големина, може и за спомен от определено място или след време да го използвам за друга подправка.

https://www.lenox.com/collections/spice-village

На места се избиват за тях. От там е и целия хайп. На мен много ми харесват, поръчах си и оригиналните. Нейните не са толкова добра изработка, но ми харесва, че са персонализирани на български. Надявам се да се произвеждат и тук, просто за да подкрепя бизнеси.
От скоро нещо друго ми прави огромно впечатление - в групи във фбсе преотстъпват абонаменти за конкретен месец. Тоест, съвсем целенасочено не се отказват хора, само за да вземат нещо, което според тях 'наистина си струва'. В крайна сметка, освен, за да вземеш нещо за тези пари, по този начин подкрепяш и създателя му. Грозно е.

# 109
То май основният проблем е в качеството на нещата, абсолютно посредствени са и оттам идва и голямото дразнение. Ако е готин гоблен, ми разбира се, че ще се зарадвам и предизвикам, но са все едни такива с идея ама изпълнение, колкото да се отбие номерът. Не съм отказала тотално, защото са имали и сладки и полезни неща /несесер, шапка, чадър, прибори за хранене/, че и цели удовлетворителни кутии, но покрай календара, сега и февруарската  не ме карат да ги харесвам, никак даже!
Аз съм тотален фен на Otter Crate, винаги нова и интересна книга с широка публика, български хендмейд артикули, натурална козметика - всичко подбрано с много внимание и отношение. Тяхната кутия ми харесва от-до, на Даян харесвам избора на книги - открехна ме за много автори, които не бих прочела иначе, а сега са ми любими, а на Чарли детайлите ме забавляваха, върпосните джунджорийки ми бяха интересни, вече не и затова се оплаквам и съжалявам.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 17:42 от Aниka

# 110
  • София
Аз се опитвам да съм реалист ,че при цена на кутия 37.90лв /стандартно без намаление/ и средна цена на книга  (конкретно за февруари) - Цена:  13.00 € / 25.43 лв.  - не очаквам от Charly Wilde да сложат гоблен в размер А4 с картина ала тайната вечеря. Ужасно много се вдигнаха цените И НА книгите. Да - февруари не ми е любимия месец като подбор и изпълнение , но за сметка на това за мен януари беше любим,и всичко влезна в употреба веднага и с удоволствие. Лично сравнявайки с конкуренцията - не успявам да си харесам по-стойностен книжен абонамент.  В отговор на въпроса на sky of love - за перфектната книжна кутия - вероятно бих казала - с повече книжни аксесоари - но вече като абонат от година и полвина, осъзнавам ,че те не са хиляди варианти и за да има разнообразие - се прибягва към герданчета и други разнородни джунджурии.

Едит - сега погледнах кутията на  Otter Crate, 50лв с доставката ми се вижда доста. Много ще се радвам ,някой да я покаже ако я е поръчал.

✨ Януари е тук – и започва с Otter Crate ✨
🗓️ Новата година не започва с обещания, а с грижа за себе си.
Всяка януарска кутия е малък ритуал за рестарт —
повече спокойствие, повече смисъл, повече ти.

🎁 Приготвили сме ти:
Вид: Стандартна
Изчистване
📖 История, която разтърсва и обсебва. 👀
Лана Майерс е богата наследница, но живее простичко.
Единствената ѝ цел е да въздаде дълго чакано възмездие —
да елиминира хората, отнели бъдещето ѝ.

Методично.
Хладнокръвно.
По списък.

🎯 Продукт от любима българска марка:
който ще ти помогне да си върнеш фокуса и да постигнеш целите си.

🍓 Най-сладкото удоволствие:
което възвръща мекотата и хидратацията на кожата — малък жест на грижа в началото на годината.

🗓️ Всеки ден заслужава своето вдъхновение:
и ние от Otter Crate добавихме и щипка книжно настроение към него.

Нека 2026 започне по твоя начин.
Ние сме тук, за да го направим по-вдъхновяващ. 🦦✨

🚙 Доставките започват в сряда, 14 януари.
22.96€ (44.91 лв.)

това е книгата - по описанието

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 17:53 от paranoir

# 111
Аз си правя абонамент с предплащане към Otter Crate и в зависимост от периода кутията ми идва - с тримесечен абонамент по 42,60 лв., а с шестмесечен абонамент - 41,30 лв., доставките са безплатни. С удоволствие си го подновявам, не са ме подразнили никога с нищо. Още не са изпратили тазмесечната кутия, иначе бих я показала.
 Има ли тук абонати на различни кутии от Чарли, Даян и Одър Крейт? Ако има и могат да споделят впечатления ще е хубаво

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 18:41 от Aниka

# 112
Чакам да видя кутията на Даян за този месец, заявих смяна на книгата, защото по коледните промоции си я купих, но пълнежът ако наистина е толкова рехав, колкото обявиха, не знам! Да, най важното е книгата, затова ги поръчваме тези кутии, да се предизвикваме с интересни и различни предложения от това към което обичайно посягаме, но ми се иска да има повече уважение към потребителите с допълнителните неща. Мнозинството мисля, че не сме нито в детска, нито в тийнейджърска възраст, че да ни изпращат такива безполезни джунджории.
 Ясно е, че който не е доволен може да прекрати абонаментите си и да си реши проблема ама нали искаме да чакаме нещо, да се зарадваме, изненадаме..
и все пак Коледният календар на Чарли завинаги ще води класациите по абсурд, е тва беше истинска подигравка!

Коя ще бъде книгата на Даян всъщност?

# 113
“Цялата небесна синева”.
Обявиха съдържанието. аз много харесвам тези барчета, купувам си ги редовно, а чаят е супер за зимните месеци. На мен изборът ми допада.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 06:57 от Aниka

# 114
2023 се абонирах за Даян, а в края на същата за Чарли.
Това, което ме дразни напоследък е че претупват вече и двете. Няма го онова усещане, че всичко е премислено и някак кутията е хармонична.

Книгите на Чарли са безобразни напоследък, но да се купуват права на хубави книги е скъпо и тежко начинание, а те са малко издателство. Според мин и не целят това, а просто да има някаква книга, която да сложат и да имат по-голяма печалба.

При Даян книгите са доста по-добре подбрани, но безобразно смешни са останалите артикули. 🤣 По-добре сложи 1 нещо, но да е като хората. Декемврийската им беше голям смях едната година - свещ и играчка от китайския. Някак е като претупване.

При видрите, цената пък е висока. Винаги това ме е спирало да ги поръчам.

Общо взето стоя с Чарли заради сестра ми и братовчедка ми. Доста от нещата отиват при тях и те се радват, а от там и аз. 🤣

Имало е и много хубави кутии и от двете - обмислени, подбрани. Имаше една на Чарли с книга “С обич и шафран” и артикулите бяха такива готварски - престилка, магнитно меню за хладилник. Имаше една със скрънчи, маска за очи и една разкошна книга “Докъде се издигаме в мрака”. При Даян пък имаше една италианска наскоро с дъска и подложка за чаша и книга на Доменико Дара, имаше един много готин термос. Когато беше книгата “Шепотът на пчелите” имаше мед и дървена лъжица за мед. Мен артикулите не ме вълнуват толкова дали са скъпи или евтини, но да са подбрани някак, а не изпляскани от магазина за 1 лев …

# 115
  • София
Италианската на Деян - наистина беше много добра. Аз от там разбрах за нейните кутии /но я бях изпуснала за жалост/ и я следя вече - но нищо след това не ми е харесало.

# 116
Привет Simple Smile Не знам дали е правилното място да попитам, но много харесах чашата от февруарската книга на Чарлито. Дали има група където абонатите си препродават артикули от кутиите, които не им трябват/не искат?

# 117
  • София
Да , аз членувам в Charly Wilde - предай нататък - но може да има и други.
Да не е спам Charly Wilde - пуснаха днес зодия водолей - кутия. На мен ми подариха тази за Козирог /за рождения ми ден/ и ме харесва много повече от миналогодишната за зодията.

♒️ Най-новата ни зодиакална книжна кутия за ВОДОЛЕЙ е тук! ♒️
Свободни, любопитни и винаги със собствен ритъм – такава е душата на Водолея. Тази кутия е създадена специално за тях и носи усещане за вдъхновение и личен комфорт. 💌
В нея ще откриеш:
📔 КНИГА „Този велик, необятен, прекрасен живот“ от Емили Хенри с лимитирани цветни порезки от Боряна Дамянова - Алис Скот и Хейдън Андерсън са двама писатели, които се борят за възможността да разкажат живота на Маргарет Айвс – наследница на известно и противоречиво семейство. История за различните гледни точки, избора и начина, по който се разкриват истините зад разказаните думи.
🍮 Соева свещ Iced Salted Caramel Latte — мек, деликатен аромат, който носи спокойствие и уют след дълъг ден.
🔖 Книгоразделител с мотив на Водолей — увива се изцяло около книгата и е напълно регулируем, за да не я повреди.
🫖 Кухненска кърпа с тематичен дизайн — практично и уютно допълнение към дома.
🥄 Лъжичка със символа на Водолей — малък детайл, който прави всеки сутрешен чай или кафе още по-специален.
☕ Подложка за чаша със закачлив надпис.
🥛 Био Функционален Immunity Mix, Dragon Superfoods — грижа за имунната система през студените дни.
✍️ ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ върху кутията с красив стикер, защото всеки подарък за Водолей трябва да носи личен жест.
Поръчай я още днес и зарадвай себе си или любим човек Водолей с тази специална кутия! 🎁✨

# 118
  • София
Явно след поредния разочароващ коледен календар - Ралица е предвидила ,че ако е на същия принцип кутията за 8 - март , няма да се разпродаде. На 26 ти очакваме новата концепция. Ядосва ме факта , че и тук звездата явно ще е поредната къщичка - КАФЕ , заради която хората  /включае и аз / ще искат кутията - а другото пълнеж /предполагам/.

Въздухът вече ухае на нещо много специално… ✨
🌸 „8 изненади за 8 март – Кутия за нея“ ПРЕДРОДАЖБАТА наближава!
Създадохме специален имейл лист за всички, които искат да разберат първи и да получат ранен достъп до предварителните поръчки на нашата кутия. 🤍
Този път ще изневерим на традицията и кутията ни за 8 март няма да е тайна или под формата на адвент календар - ще ви разкрием всички изненади, които сме подготвили с мисъл за любимите ни майки и жени!
Ако усещаш, че тази кутия би била перфектна за теб (или за някоя много специална жена), запиши се и очаквай нашия имейл в понеделник.
💌 Обявяваме кутията в понеделник, 26.01, в 11:11ч., а хората в списъка ще получат достъп малко преди всички останали.
Нежно.
С внимание.
За нея. ✨
Запиши се тук 👉 https://manage.kmail-lists.com/subscriptions/subscribe

# 119
Обаче е супер, че ще обявят цялата кутия. Аз ще поръчам почти със сигурност, защото както винаги пиша доста от нещата отиват при малката ми сестра. 🤣 Скоро май и книгите там ще отиват, защото избора им е доста разочароващ за мен. Дала съм им срок до март месец и ако продължат да слагат само тийн захаросани еднодневки - приключвам и с Чарли …

Например Лемур ще изкарат супер интересни заглавия, Бениториал също, Колибри и те съм сигурна, че ще предложат любопитни заглавия. От една страна я разбирам, че иска да затвори цикъла, ама безумно са им зле книгите.. Без да обиждам някой, просто не са за мен категорично.

При Даян, ако спре да слага неща от левчето бих се върнала към нея. Там няма слабо с книгите.

Общи условия

Активация на акаунт