Строеж на къща или покупка на готова къща

• 678
  • 5
  •   1
Отговори
Моля за плюс и минус от вашия опит.
Колебаем се кое да направим. За София.
Може да купим супер хубаво място в София и да построим дом мечта (но кога) или да си вземем хубава готова къща сега?

# 1
  • Пловдив
Зависи от много неща.
Ако финансите не са проблем, ако искате скоро да заживеете в къща, ако нямате надежден архитект, строител и кадърен надзор под ръка, то по-добре вземете готова с нужда само от лек козметичен ремонт и обзавеждане.
Ако имате малко повече пари, архитект, строител, надзор, време и нерви тогава си направете своя дом мечта.

# 2
Без връзки и опит и след пет години ще сте доникъде. Аз преди години продадох земи на едно ентусиазирано младо семейство и още си е на трева и бурени.

# 3
  • София
Ако някой ви е построил вашата мечтана къща, имате парите и сте готови за покупка - това е.
Строила съм, било е оферта, сега не е.

Трябва ужасно много лично време, нерви и пари.

# 4
Ако не искате да си скъсате нервите - покупка

# 5
  • Варна
Щом имате пари за готова хубава къща и не ви се чака, не виждам дилема.

Аз в момента строя, но първо че купих много изгодна земя. Ако трябваше да я купя на пазарна цена, нямаше да ми останат пари за строеж. Второ нямам бюджет за готова хубава къща. Трето - имам време и не бързам. Това си ми е проект мечта, по който мисля и работя в свободното си време, а междувременно имаме хубав собствен дом за живеене.

Общи условия

Активация на акаунт