Сърце

• 310
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Момиче на 19 години съм. От около 2,3 месеца ми се случва да усещам нещо като пробождания от лявата страна на гърдите. Преди почти година почина баща ми, което беше голям шок за мен и още не мога да го приема. Започнах да уча и се преместих в друг град, което ми повлия също. Доста нервна съм като човек, въпреки, че винаги съм се стремяла да бъда по - спокойна. Нямам абсолютно никаква мотивация и желание за нищо, а това, което уча в момента ми е детска мечта, но откакто татко си отиде изчезна цялата ми амбиция. Постоянно се връщам в дните докато беше в болница и ме обзема ужасно чувство. Не спирам да мисля за тези неща, а това пречи на ежедневието ми. През последните няколко дни тези “бодежи” преминаха и към тежест в гърдите и болки в гърба. Ще отбележа и че съм доста активен пушач и преди си позволявах енергийни напитки, но сега съм ги свела до минимум и почти спряла. Колкото повече чета, толкова повече се плаша, защото навсякъде тези симптоми се асоциират със сърдечни проблеми и още по - страшното - ранни признаци на инфаркт. Искам да поискам съвет за добър кардиолог и евентуално психолог в София, защото може и да е на нервна почва.

# 1
Много добре, че сте свели вредните навици до минимум.
Вероятно е сърдечна невроза - сърцето реагира на стреса и преживените отрицателни емоции. От там идват и всички други неща, които споделяте. Не са признаци на инфаркт!
Все пак кардиолог за всеки случай  - не мога да дам конкретни препоръки за някой.
Ако имате възможност психолог също може да помогне.
Можете да си вземете безобидни неща от аптеката - има успокоителни чайчета, изцяло на билкова основа, също така МентаГлогВалериана - билков препарат. Нямат вредни действия.

# 2
Неврологично е и на психическа основа. Аз имах същите бодежи и стягания преди години, когато почина майка. Разбира се, за Ваше успокоение, минете на кардиолог. Както са Ви препоръчали, вземете си мента глог и валериан, нещо леко успокояващо.

# 3
Съболезнования за загубата.
Бих започнала първо с ЛЛ и оттам с направления за кардиолог, невролог.

Общи условия

Активация на акаунт