Център за асистирана репродукция (ЦАР) 40

• 13 697
  • 366
  •   2
Отговори
# 345
Здравейте, дами. Аз все още нямам ъпдейт на сайта като въведа номера си.
Подадох на 4ти май и ми казаха, че ще бъда в тази комисия.
Но резултатите на сайта пише, че са до 30.04. Какво да правя се чудя, чета, че вече получавате заповедите си...
Здравей ., аз съм подала от 09.04 и още нямам изпратена и получена заповед по Еконт

Гери, не мога да ти отговоря на личното съобщение. Пише ми, че кутията ти е препълнена.
Номерът ми е 84903. Отбелязах, че искам да взема заповедта на място. Не отбелязах опцията с Еконт, тъй като помислих, че с куриер ще стане по-бавно...
Доста сме на опашката ., ще минат сигурно още два три дни

# 346
Здравейте ., дами има ъпдейт .. до 26.05.26 ще бъдат изпратени

# 347
Знаете ли дали ЦАР приемат изследване, на което няма собственоръчен подпис, а подписът е печат? Направих АМХ в Лина и ми сложиха него, казаха, че не им правели проблеми с фактури.

# 348
Знаете ли дали ЦАР приемат изследване, на което няма собственоръчен подпис, а подписът е печат? Направих АМХ в Лина и ми сложиха него, казаха, че не им правели проблеми с фактури.

Не би трябвало да има проблем.

# 349
  • Sofia
Здравейте, да попитам как стои въпросът с удължаване на заповедта? Нашата е валидна от Август 2025 година и вече сме направили стимулация, пункция както и свеж трансфер по нея. Доколкото знам ни се полага и един ЗЕТ, който ми се иска, ако имаме възможност да си използваме фонда. Проблемът е, че правихме ендометриална биопсия и чакаме резултати. Предполагам, че юни месец ни отпада, ако има проблем и юли ще отпадне, та не знам дали ще успеем да влезем в периода на валидност на протокола. Бих се радвала, ако някой има подобен опит, да го споедели.

# 350
Rouina91, аз пусках молба за удължаване предния месец точно заради ЗЕТ. От клиниката ми подготвиха документите, аз сама ги подадох онлайн. Обърнаха ми внимание, че мога да ги подам едва след като е изтекла заповедта.

# 351
  • Sofia
Rouina91, аз пусках молба за удължаване предния месец точно заради ЗЕТ. От клиниката ми подготвиха документите, аз сама ги подадох онлайн. Обърнаха ми внимание, че мога да ги подам едва след като е изтекла заповедта.

Супер, много благодаря за информацията. Като стигнем до там и видим как ще върви трансфера ще видим, дали ще има нужда от удължаване. Идеята за момента ми беше да проуча има ли такава възможност и как се случва. Може и въобще да не се налага да удължаваме.

# 352
Здравейте знаете ли дали от фонда поемат замразяването или съхранението на ембрионите?

# 353
  • София
Замразяването го поемат, съхранението - не.

# 354
Здравейте знаете ли дали от фонда поемат замразяването или съхранението на ембрионите?

Ние лично си плащаме всеки месец за съхранение към клиниката и сме по ЦАР

# 355
Момичета, ще звъня и в ЦАР, но първо да питам вас..

Когато сме по фонд на ЕЦ, имаме право на 4 пункции и един трансфер. Може ли след втората пункция да си самофинансираме трансфер, който да не прекрати заповедта и ако се наложи чак тогава да правим още две пункции?

# 356
  • София
Мисля че може понеже и аз бях в такава чуденка, но в крайна сметка реших да си събера ембриончета и после да правя трансфери.

Последна редакция: нд, 31 май 2026, 16:28 от NaniG

# 357
Симона, мисля че може, но аз на твое място бих си направила всички пункции и после трансфери, защото ако забременееш още след първия трансфер (дай боже!), ще ти изтече заповедта и няма да можеш да си ползваш останалите пункции и евентуално да замразите ембриони. Също така често се случва да има обстоятелства, които да отложат пункция/трансфер с месец два, знаеш как е, и накрая пак може да не ти стигне времето за всички пункции. Изглежда, че има много време ама аз почти винаги съм на ръба на заповедта..
Момичета, ще звъня и в ЦАР, но първо да питам вас..

Когато сме по фонд на ЕЦ, имаме право на 4 пункции и един трансфер. Може ли след втората пункция да си самофинансираме трансфер, който да не прекрати заповедта и ако се наложи чак тогава да правим още две пункции?

# 358
Трябва ми един ембрион, който да доведе до една бременност. Не искам да трупам ембриони във фризера, които нямам намерение да раждам. В този ред на мисли, са ми чуденките.. Нека видим какво ще замразим от този опит де, че има още три дни до ден 5. Ако е пак само един ембрион, със сигурност ще си направя и другите пункции.
Благодаря 🙂

# 359
Здравейте!
Извинете за глупавия въпрос, но какво казвате, когато се обаждате за получаване на входящ номер от ЦАР - само име, егн?
Между 19 и 22ри се наложи да изпратя наново част от документите до клиниката, като момичето от там ми каза, че ще ги изпрати към ЦАР до края на месеца. Днес вече ми се иска да се обадя да попитам какъв е входящият номер, но се чудя - дали по телефона или имейла и какво по-точно да пиша, че май повече клоня към писмената комуникация/защото съм на работа и не искам много да ме слушат какво говоря/?

Общи условия

Активация на акаунт