Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 026
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
От Шалимар имам само Инишъл, купен насляпо във времето, когато четях трескаво за парфюмите и се търсех, така между другото придобих и Митсуко. Не можах да се спогодя и с двата, но запазих Шалимара. Сега обаче новият Есенс направо ме пристрасти , толкова уютно, есенно не съм се чувствала.Пръскам 20 и повече пъти и все ми е малко. За трайност няма да говоря, защото тя е намалена при всички дизайнерски. Днес обаче пръснах малко Инишъл и отгоре Есенс и стана невероятна красота. Изчезна онази лавандулова нотка, която така и не приех в стария.Инишъл прегърна Есенс като малко дете и го залюля нежно. Толкова съм доволна, че пробвах и най-вече, че запазих тази красота.

# 196
Последното мнение много ме развълнува. И аз, когато се търсех парфюмно пробвах всякакви Шалимари и съответно фланкъри. Прекрасен парфюм е оригинала, но е отминала епоха за мен, с удоволствие обаче обичам да го нанясам вечер на китка, от виали, които специално съм си поръчвала. За пролетта ще си взема Shalimar Souffle, обожавам лимона в него, а го отлагам вече 2-ра година. Страхотен парфюм, като изкусителен лимонов тарт зад витрина в 3-тия ден от диетата ми.
По-горе обсъждахте VOULEZ-VOUS COUCHER AVEC MOI на Килиън, за мен името никак не му подхожда, изключително невинен, направо булчински парфюм, който за мен е като сватбен букет от лилиуми и калии. Чист-да, прелъстителен-не.
Напоследък се боря да се влюбя в нещо(нишово разбира се). Какво ще кажете за Lune Feline Atelier Des Ors, 502 Iris Cartagena Bon Parfumeur, Fire At Will Jovoy Paris и за парфюмите на Mizensir също си мисля.

# 197
Нищо от тях не си струва голямо влюбване и изръсване.

“Какво ще кажете за Lune Feline Atelier Des Ors, 502 Iris Cartagena Bon Parfumeur, Fire At Will Jovoy Paris и за парфюмите на Mizensir също си мисля.”

# 198
В чуденка съм.
Парфюм на Mont blanc Legend 50ml в  parfium.bg е 69.99лв, а в дъглас е 111лв. И на двете места е с намаление.
Това е огромна разлика. От къде да го закупя според вас?
Трябва ми за тийнейджър.

# 199
Без никакво колебание, бих го поръчала от Parfium.bg.

И въпросът Ви, и отговорът ми, са за другата тема.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 11:26 от Magda Dimitrova

# 200
Пробвах най-сетне новото Versace Emerald Crystal и О! На мен ми хареса доста! Усетих го през моята призма, като един такъв чист, приятен, носталгичен даже, навява някакви ниезживяни красиви моменти, на ранен залез, някъде на огкрито. Името му пасва идеално, има нещо зелено в него, нещо пудрено, леки далечни цветя, въздушен и ефирен, но някак многопластов защото се улавят в различни моменти различни аспекти от него. Стори ми се и траен. Виждам го идеален за шофиране 🤭

# 201
  • София
Привет, последните 2-3 дни се радвам на 4 нови продобивки от Theodoros Kalotinis - към позната на повечето от вас Alluring Fig, добавих 3те чисто нови: Apple Pie, Gingerbread Dough и Hazelnut Praline.
Първите ми впечатления са отлични за всичките. Като това, което най-много ми допада е, че гурме идеите във всеки един са развити с финес/поне за моя вкус/ и звучат достатъчтно парфюмно, като за вкусни аромати.
Че ще припадна по Hazelnut Praline беше сигурно от миг едно и така си и стана Simple Smile Най-прекрасния шоко-лешник на света Animal Heart Eyes CatHeart Exl Пристрастяващ максимално, изключително вкусен, но и интересен, защото се усеща и самото дърво на лешника, както и самата ядка. Поздравления за Калотинис, че е успял да предаде фините детайли на лешника, без да ги заглушава от прекалена масленост или сладост. Наистина майсторско изпълнение/за мен/.
Навремето, когато търсех инфо за L'Artisan Parfumeur Mechant Loup и гледах ревюта, представях си го, точно както се оказа, че ухае Hazelnut Praline.

Gingerbread Dough също е прекрасен! Много уютен, естествено звучащ, навяващ настроения за домашна, щастлива коледа. Мисля, че би се харесал на феновете на Serge Lutens Jeux de Peau, Xerjoff Lira, Les Senteurs Gourmandes Tendre Madeleine и други такива усмихващи бисквитени красоти Simple Smile)

Apple Pie най-малко го опознах, но също си заслужава вниманието. Приказна свежа зелена ябълка и затопляща канела отварят сетивата, за да дадат път на уютния пай и вкусната база.

Когато ги опозная повече, може отново да се завърна с няколко описания.
Днес нося Alluring Fig и съм много доволен Green Heart

# 202
Пробвах най-сетне новото Versace Emerald Crystal и О! На мен ми хареса доста! Усетих го през моята призма, като един такъв чист, приятен, носталгичен даже, навява някакви ниезживяни красиви моменти, на ранен залез, някъде на огкрито. Името му пасва идеално, има нещо зелено в него, нещо пудрено, леки далечни цветя, въздушен и ефирен, но някак многопластов защото се улавят в различни моменти различни аспекти от него. Стори ми се и траен. Виждам го идеален за шофиране 🤭

И на мен много ми хареса, замириса ми на нещо много приятно, което може би съм пръскала преди.

# 203
  • Sofia
На мен ми мирише на лимонада новото версаче. Свежо и газирано.

# 204
Burberry - Goddess Intense
парфюмна вода за жени

Днес бях с този аромат. Определено не е моят. Много сладък и ванилов, идва ми натрапчив. За трайност - има я.

Скрит текст:
глава - лавандула
сърце - Vanilla Absolute, Bourbon Vanilla и Vanilla Caviar
база - пачули
вид аромат - дървесен, ароматен, гурме

# 205
На мен ми мирише на лимонада новото версаче. Свежо и газирано.
Точно същото щях да пиша и аз.

# 206
  • The Evergreen State
RAngelova, подсети ме за Burberry Goddess, имам ЕДП версията сравнително отскоро и си сложих от него днес. Много ми напомня на техния Brit още от първия път като го пробвах като излезе, та досега. Никой не споменава никъде тази прилика в коментарите на Фрагрантика, може и само аз да съм с тази асоциация, но - на, имам я Relieved.
Пирамидата е различна, в крайна сметка дали е круша и бадем или лавандула и джинджифил все тая, харесвам много парфюма Simple Smile. Определено съм на вълна Burberry тези дни.
Уцелих и 30% намаление на сайта на Ланком и се запасих и с Hypnose. Налагам си отново парфюмна диета.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 07:34 от Athena

# 207
Момичета,има ysl libre intense,на сляпо от Нотино поръчах новия Либре ванила.....как мислите,дали ще ми допадне.
Обажавам ванилията като аромат но не знам доколко е застъпена тук,няма и къде да го помириша!

# 208
На мен на Burberry от Weekend насам, ми е много трудно наистина да харесам друг аромат.

Скрит текст:
Оня ден се бях нафъскала с една реплика на Narciso Rodriguez Poudree, която ползвам за ароматизатор на колата ( че бях забравила да се пръсна вкъщи с друг) и се утрепаха да ми правят комплименти за хубавия свеж аромат. Smile

# 209
Момичета,има ysl libre intense,на сляпо от Нотино поръчах новия Либре ванила.....как мислите,дали ще ми допадне.
Обажавам ванилията като аромат но не знам доколко е застъпена тук,няма и къде да го помириша!
Аз многоо харесвам Libre intense, но ванилата изобщо. То освен ванилия там не усетих друго. Съвсем елементарен ми се стори.

Общи условия

Активация на акаунт