Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 14 073
  • 179
  •   3
Отговори
# 45
Моят 18 годишен син се е захласнал по Prada Paradigme. Чудя се какво намира в него, но щом го иска, ще му е един от подаръците за Коледа. Миришел му на бонбони. Няма такива там,  но щом е решил....
Да не би на това да е ухаел и онзи младеж?

# 46
Обожавам есента, носталгична и уютна! Харесвам всички сезони, обичам живота и се наслаждавам на всеки един момент, и това, естествено включва и парфюма ми! В момента съм горд ползвател на Angel Stellar и Angel Muse, аз и друго нямам, като изключим от време на време по някоя и друга любима имитация, но от оригиналите е това. И двата Angel-а се развиват великолепно в това красиво и "поетично" време. Ако бях писател, сега би бил точният момент да се развихря в творчество. Колкото до парфюмите на Narciso Rodriguez, за мен Pure Musk има главозамайващ шлейф, един от най-впечатляващите, както и Cerruti 1881. Тези парфюми са леки и нежни, но имат прекрасни и забележими шлейфове. Ползвала съм тежки ухания, които не се разпръскват, а си седят залепени за мен. Така че, не е нужно един парфюм да е тежък за да се усеща. Супер секси са парфюмите на Mr. Rodriguez, но и той прекали с безкрайните нови попълнения.

# 47
  • София
Благодаря за новата есенна темичка Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose
Не планирам за сега покупка на нови аромати. Дори не съм тествала нищо от новите на пазара. С удоволствие ще си пръскам старите любимци- Pas Ce Soir Extrait (всъщност най-любимия ми за този сезон, уникална дюля усещам в него), Coco Mademoiselle Intense, Angel Muse и отливка на Guidance Amouage. Вчера бях с Angel Nova и учудващо много ми хареса в това време, даже цял ден усещах малинките.
От обсъжданите парфюми на Narciso Rodriguez съм пробвала само Musc Noir Rose For Her и много ми беше харесал. Слава богу аз поне не усещах потната нотка на моята кожа, за околните не знам Grinning

# 48
При мен Musk nude на NR изкара не потна нотка, а на урина Grinning. и го разкарах. Pure musk и Poudree  обаче са разкошни и ги обожавам.

# 49
Loewe - Solo Ella Elixir
парфюм за жени

Много хубав, сочен и траен. Чудесно би се представял през пролетта и ранно лято. Отива в добрия списък.

Скрит текст:
глава - тубероза, круша
сърце - подправки, дървесни нотки
база - мускус, сандалово дърво
вид аромат - плодов, цветен

# 50
Побърках се по Букет Идеал на Xerjoff и поръчах 30мл, като преди това си бях обещала, че до аромат на бранда няма да се докосна след фиаското с Muse, Opera и La Capitale. Лошото е че имам мостра и на Dolce Amalfi, и сега и той ме привлича неудържимо, хем съм го пробвала и преди но в пролетен сезон. Сега в хладното време е толкова гъст и сиропиран, докарва ми асоциация на скъп алкохол, пури и класа, а не на розовите дъвки орбит на които ми миришеше преди.

# 51
Побърках се по Букет Идеал на Xerjoff и поръчах 30мл, като преди това си бях обещала, че до аромат на бранда няма да се докосна след фиаското с Muse, Opera и La Capitale. Лошото е че имам мостра и на Dolce Amalfi, и сега и той ме привлича неудържимо, хем съм го пробвала и преди но в пролетен сезон. Сега в хладното време е толкова гъст и сиропиран, докарва ми асоциация на скъп алкохол, пури и класа, а не на розовите дъвки орбит на които ми миришеше преди.

И двата са жестоки Heart и ще ги повторя скоро, Изпръскала съм по 30мл от всеки. Честито!
В Съвършения Букет усещам невероятни череши, въпреки че ги няма в състава. Моята черешова мания май от него дойде. Защо ли ми трябваха 5 други, просто можех да си го повторя....Но пък така открих Cafe Chantant. Heart

Аромат за целия ден днес- Coco Mademoiselle EdP, утре пак с него. Още съм с октомврийската ротация.
Intense версията ми харесва много повече. Тази е някак суха. Умирах за ЕдТ преди....20 години, чувствах се много зряла с него.

# 52
Добро утро !
Аз винаги на сляпо си поръчвам парфюми, и понеже пратих цели 4 вида на приятел който пътува от Лондон, той ми взел ето този
https://www.rabanne.com/ww/en/fragrance/p/fame-feline--000000000065222385
Сега ще видим дали е голяма грешка Simple Smile
Някой от другите искани бяха новото Либре и на Джо Малоун.
Между другото някой пробвал ли е лимитирания му от тази есен Sandalwood...?
А за синът ми исках Steonger with you, но човека са му предложили интенза и той взел него. Има ли някаква съществена разлика между двата Армани?

# 53
Една интересна статия за мирисът на историята.
81 различни ухания в 37 галерии

https://impressio.dir.bg/kaleydoskop/izlozhba-na-aromati-v-germa … kustvo-i-istoriya

# 54
Здравейте,не зная дали въпросът ми е за тук-Либре пълнител само в шишенце от оригиналния ли парфюм може да се налива или ще стане всякакво?

# 55
  • Бургас
Здравейте,не зная дали въпросът ми е за тук-Либре пълнител само в шишенце от оригиналния ли парфюм може да се налива или ще стане всякакво?
Всякакво.

# 56
И аз благодаря за новата тема! ❤
Нищо ново няма да търся тази есен, лятото напазарувах и за есента и зимата.
Студа тези дни ме накара да извадя зимните аромати. Наслаждавам се на Oud tobacco, Mon Guerlain intense, и Myrrh & tonka.

Много интересно densi, от картинката ти разбирам, че ще има ново Kirke. Ще ми бъде интересно да го пробвам.

# 57
  • The Evergreen State
RAngelova, статията ми беше интересна, мерси, че я сподели тук, интересно хрумване да ароматизират по този начин галерия.

Аз реших да сложа вчера вечерта един доста позабравен парфюм - Givenchy Very Irresistible EDP. Купих си бутилче от него миналата година, бях го намерила на Амазон много изгодно. Рядко се сещам за него обаче и бях забравила колко е хубав, направи вечерта ми още по-приятна.

# 58
  • на терасата
RAngelova, статията ми беше интересна, мерси, че я сподели тук, интересно хрумване да ароматизират по този начин галерия.

Онази вечер бях на концерт класическа музика. Замислих се кои аромати подхождат на всяко от изсвирените произведения. Първата ми асоциация, понеже коментирахме парфюмите на Нарцисо Родригес, беше Вивалди с аромата на Pure musc, Нарцисо бялото кубче или Poudree. Бях се парфюмирала с един отдавна забравен, но много мой аромат, Miss Dior Cherie. Не отиваше на Вивалди, повече пасна на Пияцола Simple Smile

# 59
Вчера дойдоха - Beautiful на Estée Lauder и all of me intense на narciso rodriguez /този го знаех как ухае и беше в списъка/.
Днес бях с Beautiful-а. Взех го с точките от Лоялната програма. Стана ми интересен, докато търсех какво да си грабна от Озон. Четох много коментари за него - противоречиви. И си казах, що пък да не го пробвам. За мен това е класен аромат, флорална феерия. Много ми хареса и с кеф ще го нося по себе си.  Излиза на пазара през 1985 г. и е дело на парфюмеристите София Гройсман, Бърнард Шант и Макс Гавари.

Скрит текст:
Глава – галбанум, роза, лилия, касис, плодови нотки, касия, мандарина, бергамот, лимон
Сърце – карамфил, тубероза, невен, мимоза, нарцис, жасмин, иланг-иланг, лайка, момина сълза, здравец, магнолия, люляк, портокалов цвят, фрезия, розова виолетка, градински чай, нероли
База – сандалово дърво, кехлибар, ветивер, мускус, кедър, ванилия
Вид аромат – цветен

Общи условия

Активация на акаунт