Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 12 531
  • 160
  •   1
Отговори
# 135
Мацкиии, получих страхотна парфюмна новина днес (за РД 😛):

Предвид манията ми по смокините и Том Форд, това ще се купи насляпо.
Почвам да събирам пари от сега. 😀
Божкеее, вече си го представям, как се стича по вените ми... 🫠😏

Днес ще се удавя в Уоманити; на 32° съм и морският бриз ще го разнася. 😌

Боже, къде съм спала, че съм пропуснала поста! И аз го искам, сърцето ми прескочи удар! Heart Eyes
Честита да си, Аризона, литри от любими парфюми и дълъг живот и здраве да им се наслаждаваш!

Аз бях юбилярка вчера, и посрещнах със новия ми Chopard Love. Heart
Днес го нося за трети пореден ден, прясно се напръсках. Прекрасен аромат!
Дръзка, ярка, пищна роза солифлор с мощно излъчване. Ухае и извън бутилката и дори извън целофана. Картонената кутия в която беше ухаеше осезаемо. Не е розовата колосана английска роза на Стела Макартни, но по същия начин се държи като соло роза. Началото е като взрив във розова фабрика, потъваш в розови листа, чакаш да видиш какво ще се случи,  дори ми се причу Алла Пугачева. Joy Появява се едва доловима медена нишка, постепенно ароматът добива дълбочина, и влизат дървесата. В средата се появяват и нюанси на подправките, но не са така силни като при другите ми алени рози. В драйдауна има чудна ванилия с нежна виолетка и пачули,  Трайността е огромна, драйдаунът е разкош, и ухае на класически парфюм, което ми липсваше в новите издания.
Намирам аромата за жизнеутвърждаващ, смел, дързък и наркотичен (пристрастяващ). Не е модерно гурме, младежка роза, нито фрутчули. Чудесна, пипната роза за розомани, лесна за ежедневно носене. Абсолютно ми трябваше и такава, въпреки че не съм розоман (уж), и имам 9 червени рози. Пробата е задължителна.
Сега ми трябва и Берлинчанката, и ще имам перфектната розова сбирка червени рози. Розовите броя отделно. Innocent Joy Нямам Епик. Хм. Лошо. Ще се поправя догодина.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 09:16 от Dez

# 136
Честита да си, Dez - много здрава и успешна 🌷
Как ме запали сега с тази роза- отивам да го търся…..

# 137
Dez, страхотно ревю! Няколко пъти го четох и му се кефих!
Възхитена съм как предавате с думи усещането от аромата! Flowers Rose

# 138
  • The Evergreen State
Честит Юбилей Дез, много здраве и щастие ти пожелавам! Честит и Chopard Love, със здраве да си го пръскаш!

Днес съм неглиже у дома, не си сложих парфюм, но долавям все още слабо ухание от напръскания вчера Шалимар Филтре. И мен ме е обзело желание за нов парфюм, не съм сигурна още кой да бъде.

Разглеждайки Фрагрантика попаднах на ново Клое. Реших да споделя за него в този пост за да не разводнявам темата, ето и линк https://www.fragrantica.com/news/Chloe-Le-Parfum-A-More-Voluptuo … iginal-23758.html. Харесвам тази линия, имам от нея миналогодишния фланкър L'eau Intense както и Chloe Absolu, който пуснаха преди време.
Замислих се от поста на Dez, безброй много са интерпретациите на розата в парфюмите и парфюмите с роза никога не ми стигат като бройка. Освен гореспоменатите, радвам се и на още няколко, като класиката вече Givenchy Very Irresistible, YSL Parisienne, LVEB Domain de la Rose, Valentino Donna, както и Miss Dior Rose Essence и MD EDT 2019.
От известно време се чудя за Chanel Paris-Paris.
Кои са вашите любими парфюми с роза?

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:51 от Athena

# 139
  • София
Дами, някоя от вас фъсна ли вече новия Кристал и какво мисли за него? Versace Crystal Emerald имам предвид.

Поствам статията във Фрагрантика с коментара, че не съм съгласна с предаването на общото усещане за парфюма, но ще изчакам да завъртим темата натам и тогава да си обсъждаме заедно Blush
Аз. Мирише ми на чисто и цветно, като на хубав омекотител. Но ми се видя доста бозав и определено не блести с трайност. Беше и доста студено, де, та може и да не съм придобила напълно адекватни впечатления от едно фъс.
Но като че ли за мен е пас.

# 140
Моята любима роза е ясна на всички, списващи тук

# 141
  • на терасата
Честито Dez! И юбилей, и парфюм Flowers Hibiscus
Повлияна от страхотния Ви пост, пръснах Берлинчанката и го разходих навън във влагата след дъжда. Прекрасна композиция от рози и българската роза в главната роля! Чувствам се прекрасно, обгърната с този аромат.
Преди години темата имаше поредица, всяка тема отредена за определена нотка в парфюмите. Като изявен розоман ми се иска сега да споделите актуални мнения за парфюми, в които кралицата на цветята е водеща. Моите впечатления за розите са, че мосю Кюркджиян, Мишел Алмерак и Алберто Морияс правят най-добрите за моя нос рози. Но вече има и много нишови марки и носове, така че ще се радвам да прочета за аромати, които не познавам и да набележа за тест.

Dez, Athena, трябва да го пробвам Chopard Love и дано не прилича на Rose de Caroline.

Допълвам поста си.
 Athena, Paris - Paris за мен е най- хубавата комбинация роза пачули, която може да се купи в момента. Единственото по-добро, което съм имала и носила с тази двойка съставки беше Идил Дует роза пачули (отдавна спрян, разбира се).

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 16:25 от рак-щрак

# 142
  • The Evergreen State
Благодаря Рак-Щрак, надявах се да се включиш за розите. Берлинчанката я имаше на Костко преди време, но не се реших да я поръчам понеже не я познавам. Цената беше добра, но пак си беше скъп парфюма, тук мога да върна ако нещо не ми допадне, но не ми се рискуваше.
Аризона, сега обърнах внимание от цитирания пост, Честит Рожден Ден! С пожелания за здраве и щастие!

# 143
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Някой с опит с Alien Hypersense Eau de Parfum на MUGLER? Има круши и така обичания от мен жасмин.
В Jomashop го намирам за $70 (90 мл) и съм на половин косъм да поръчам.По принцип обичам слепи покупки,но за нишови парфюми.
Мъжа ми вика - За какво са ти тези бутилки да стоят в склад.
Само на вас ще ви призная,че е прав. Пред него - аз винаги съм права. Да си знае.

# 144
Някой с опит с Alien Hypersense Eau de Parfum на MUGLER? Има круши и така обичания от мен жасмин.
Аз го имам в мини размер 10 мл. Не мога да описвам аромати, но най-общо казано първоначално е силна доза жасмин, а след това отива в посока Либре Интенс. На мен много ми допада. Разбира се, е доста траен.

# 145
Аз също го харесвам , но аз съм фенка на всички фланкъри на Alien. Аз се колебаех между него и extraintense и взех вторият , защото ми е по-близък до първообраза и е по-траен и присъствен.

# 146
  • The Evergreen State
Тресе ме някакво силно увлечение по познати парфюми от 90те и ранните 00. Благодарна съм, че успявам да намеря някои от тях на изключително изгодни цени на Амазон. Не можах да се въздържа и импулсивно  поръчах Kenzo Amour EDP и Kenzo Flower EDP. Няма да ги описвам понеже предполагам са познати на повечето тук. Също и спомените ми за тях са много размити, познавам ги от преди като излязоха, но не съм ги имала досега.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 00:09 от Athena

# 147
И аз съм в подобен период. Поръчах Volupte Oscar de la Renta въпреки факта, че е реформулиран. Това беше един от първите ми парфюми, купен с първия хонорар, беше малко шишенце с много съблазнителен аромат. Сега е буквално стотинки в сравнение с по-"квалитетните" марки. Другата ми поръчка е Ungaro Emanuel Ungaro, от по-ранните парфюми на Кюркджиян. Уважавам го като продуктивен парфюмер, но не си падам особено по творенията му с изключение на Fragile. Та този Унгаро не съм ползвала, стана ми любопитен, защото е римейк на оригинала от 1977 г. и се надявам да не е подсладен ретро кошмар.
Всъщност забелязвам, че  размислите и страстите относно по-евтините парфюми са доста оскъдни в темите, а сред тях със сигурност има находки. Много ми хареса един коментар от фрагрантика: " ...типът аромат, който ниш-снобите ще нарекат твърде прост или безинтересен, но повярвайте ми е прекрасен. Аз самата съм ниш-сноб и притежавам много нишови аромати, обаче не винаги искам да мириша на близкоизточен базар или разлагащо се мъртво тяло (гледам ви, любители на микс от рози и уд), също така не искам да мириша на тамян или дъвкова тубероза, набрана по време на кървава луна от ръцете на девици, с добавени сълзи от еднорог, понякога просто искам да ухая красиво и женствено и са се наслаждавам на комплименти от хората вместо мръсни погледи." Хе, и аз мисля така Simple Smile

# 148
Парфюмът, който ми е стоял най-добре, карал ме е да се чувствам специално и е получавал най-много комплименти е
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Quelques-Notes-d … ilette-37364.html
Алтернатива не намерих, спрян е отдавна. Не знам каква беше тази магия, но се развиваше уникално.
Давам шанс на всякакви парфюми, не се водя от цена/ марка, дори и парфюмерист. Мисля, че съкровища могат да се покажат зад всеки ъгъл, чудовища също. А от проба глава не боли (въпреки че и това се е случвало с разни ужасии).
Сега обаче почнаха да се появяват разни арабски или много тежки аромати, нанесени абсолютно грешно, поляти. Особено сред млади дами и господа. А тези парфюми си имат по-особрена култура на носене (поне сред арабското население) и са прекрасни нанесени правилно...

# 149

Боже, къде съм спала, че съм пропуснала поста! И аз го искам, сърцето ми прескочи удар! Heart Eyes
Честита да си, Аризона, литри от любими парфюми и дълъг живот и здраве да им се наслаждаваш!

Аз бях юбилярка вчера, и посрещнах със новия ми Chopard Love. Heart
Благодаря, Dez, Athena!
Честит юбилей на теб, още много да отпразнуваш! 😊😊😊
Последните седмици съм абсолютно зашеметена от количеството комплименти, които JPG Divine EDP събира, и от двата пола.
Аз го харесвам много, очевидно, след като съм на втори, преполовен, флакон, но не го намирам за изключителен чак.
Факт. 🤷🏼‍♀️

Подарявам ви един аромат 😊
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт