Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 042
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • The Evergreen State
Така и не можах да се спогодя аз с гурметата, най-недолюбвана група са за мен. Като нотки не харесвам особено и бадем, пистачио и момина сълза. Вие от кои парфюми стоите надалеч и обикновено заобикаляте?

# 226
Така и не можах да се спогодя аз с гурметата, най-недолюбвана група са за мен. Като нотки не харесвам особено и бадем, пистачио, и момина сълза. Вие от кои парфюми стоите надалеч и обикновено заобикаляте?
Ах, точно написах в другата тема, че обожавам гурменца и затова ще използвам повода да си попитам и тук - плътни, тежки, наситени и с огромна проекция, нищо меко и тихо.
На въпросът кои парфюми заобикалям - леките, нежните и "невидимите". Харесва ми как ухаят, на другите им отиват, но за себе си искам само "горди" представители на парфюмната индустрия и нищо по-малко (в повече може).

# 227
Вие от кои парфюми стоите надалеч и обикновено заобикаляте?
Със сигурност изявен цитрус, морски/акватични нотки.

# 228
По едно време харесвах гурмета, но прецених, че не ми се носят често. Харесвам бадем, череша...Така и не открих точно моите. Обичам плодове в парфюми, обожавам праскови и открих "моята". Прекрасен е, но е много скъп за мен, а и не съм сигуна, колко често бих го носила.
https://www.fragrantica.com/perfume/Sarah-Baker-Perfumes/Pastel- … umours-99661.html
Отказах се. Харесвам ядни, плодове, ванилия, млечни, хлебни нотки, мед, шоколад но ако може да не е типично гурме, а по-скоро "по-допирателната". Различни сме, усещаме различно, което е хубаво. Всеобщият любимец Xerjoff Lira, ме ужаси от първия път. Обичам сладки парфюми, но той ми дойде в повече. Заобичах нови нотки, но продължавам да избягвам обичайните за мен, ако са доминиращи - роза, тубероза, кожа, цитруси, сол, табак и някой други. Да и момина сълза. Има две изкючения с тубероза...
https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Wind-Flowers-70182.html и
https://www.fragrantica.com/perfume/Majda-Bekkali/Fusion-Sacree-Clair-16289.html
Плюс, наричаните напоследък "ултранишови". Дори самата дума ме плаши. Там е много вероятно, нищо да не ми хареса. Днес съм със...много го обичам:
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Princess-90174.html
Дени, благодаря за новата тема. ❤️
Хубав ден на всички! 🙂

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 12:44 от Magda Dimitrova

# 229
Така и не можах да се спогодя аз с гурметата, най-недолюбвана група са за мен. Като нотки не харесвам особено и бадем, пистачио и момина сълза. Вие от кои парфюми стоите надалеч и обикновено заобикаляте?

От компоти (плодови), сладкиши (ванилия) и плажно масло (кокос).
Цветни също недолюбвам и въобще ми е трудно предвид това, с което е наводнен пазара.
Обичам шипрови.

# 230
Тежки, накъртващи шафранови и арабски подправкови парфюми отбягвам аз. Всеки ден съм принудена да ходя с противогаз след потребителката на едно такова чудо и не знам кой ден ще ѝ натвърдна, че няма нужда се къпе с него.

# 231
О, и на мен шафран в парфюм не ми допада много. Иначе в кулинарията го харесвам.

# 232
Всичко в чиято ароматна пирамида има магнолия... Започва да мирише на прокиснало върху моята кожа. Много внимавам с тази нотка. Както и кожа. Рядко намирам аромат с кожа в състава, така че да не ми е остър и да ме задушава.

# 233
Магнолия и божур аз пък почти не ги усещам. Така че, да, може да се каже, че и тях ги отбягвам.

# 234
  • Sofia
Ако видя сред нотите мед, канела, амбър,  тютюн, карамфил, зюмбюл, нероли,момина сълза, смоли и подправки за основни ястия... дори не пробвам. Всяко едно ми обръща стомаха.
От гурметата обичам такива, които ухаят на  ликьор и шоколадови десерти. Разните тестени печива не ме привличат нито като храна, нито в парфюм.

# 235
Унисекс парфюми знам, че не са за мен.

# 236
Не харесвам животинските нотки и много внимавам с муск и уд, особено в комбинация. Амброксан откровено мразя.

# 237
Не харесвам и не нося никога озонови и морски нотки. Въобще не пробвам такива.
Прости парфюми с две нотки примерно, без развитие също. Не нося почти муск, мирише ми на пот и вече животински нотки. Всякакви извращения, пикливости, лекарства, йод и кръв също.
Не нося мъжки и детски парфюми, но ги пробвам за да знам и сравнявам. Не нося и аромати на звезди певци и актьори, не са за мен.

# 238
  • Враца
Не нося Ууд, със старите шипри и алдехиди също не се спогаждаме.
Вчера за капак ми подариха , една петдесетичка Шанел 5. И макар че е далече от първообраза си вече, пак не ми стои. Sad

# 239
Директно го продай, той лети веднага, има много фенове.
И аз не нося освен три- четири пъти годишно много ретро аромати.

Общи условия

Активация на акаунт