Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 71 344
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Снощи бях на представлението "Грамофонът" на Виктор Калев. Знаех, че вече е готов и парфюмът "Грамофонът". На излизане, във фоайето имаше изложени тест ленти и кутии с парфюма.
Взех си една лента. Аромата е леко пикантен, дървесен, зелен. Така го определям и веднага ми светна, че това ми ухае на нещо, което имам - парфюма на GOLDFIELD& BANKS AUSTRALIA - Wood Infusion. Но са си различни ухания, само леко се докосват.

"Това е аромат, вдъхновен от сцената, от музиката, от мен самия. Това е ароматът на спомена, на младостта, на онази песен, която не спира да звучи в душата“.

Продуцентът на „Грамофонът“ Кирил Кирилов споделя, че парфюмът е изцяло българска разработка, макар да са ползвани и масла от чужбина. „Работихме две години за цялото производство - кутии, опаковки, аромати, масла и т.н.“ Налагало се дълго време да търсят подходящото съчетание на ухания, на което да се спрат. Засилвали едни нотки, други отслабвали, за да постигнат желания резултат.
Кирилов пояснява: „Това наистина е дългогодишна мечта на Виктор - да има свой аромат. Вече през 2026-а ще стане десета година, откакто подхваща „Грамофонът“. И всеки път ми подхвърля, че му е мечта да има свой парфюм. И ето че се случи така това да се превърне във факт“.

Скрит текст:
Търсих пирамидата, но естествено, че никъде я няма. Предполагам, че ще я държат в тайна.
"Грамофонът", 50 мл, 95 лв.

# 301
Утре официално започва адвент, ще запаля първата адвентна свещ, и цяла седмица ще нося канела. ❤️
От Lira и Bouquet Ideale не е останала и капка. Заслужават да ги спомена обаче. Съвършеният букет ми липсва.  

Calamity J е страхотна канелена бомба с тлееща амбра и малко животинче. Втора бутилка ми е, добре че я спипах преди да изчезне.
Скрит текст:
Втора седмица- бадем, марципан
Трета- ванилия
И четвърта- тамян и смирна.
Превзех традицията от чешките парфюмни. Друг вариант е седмица 1 и 2 да са пачули и роза, респективно.

# 302
Прииска ми се да споделя равносметка от днес. Едно дъно и един любимец, с който се сдобих днес- първообраз от 2016 - невероятен, плътен и шлейфон, женствен до припадък - Noir Pour Femme Tom Ford

# 303
За тамяна да се включа... Много харесвам този тип аромати. Въпреки че на мен ми допадат повече върху други хора отколкото на мен, а ако е на мен - в много студено или вечер един спрей за уют. Онзи ден обаче прекалих (понеже аз лично трудно ги усещам тамяните) и пръснах над 10 спрея. При ира се детето от училище, подушва, открива ме по миризмата и гордо заявява (естествено с ирония) - Не знам на кои богове си се молила, но явно е било дълго - миришеш на църква. Ама има полза, имам 6 на проекта. Другата седмица имам изпит. Може пак да пробваш...

# 304
Оооо, #RAngelova, благодаря, че сподели! 😊
Скрит текст:
Нямам представа как ухае парфюмът, но имах изключителния шанс да гледам "Грамофонът" в Лондон през септември (в БГ е лесно, но тук е мега трудно да съчетаеш работа и пр.), и това бяха най-хубавите 3 часа в живота ми последните, може би, 3 години.
Сбръчках се от смях, плаках, радвах се като малко дете...
Виктор Калев е ОГРОМЕН!
Желая му успех с продажбите. 😊 Аз бих го подарила на мъж, стига да успея да го намеря някога някъде.
macadamia, мега яка снимка! 🤩
Имам TF Noir Pour Femme, но не съм го ползвала от години.😏
Някак го възприемам повече летен, въпреки всичките му подправки.
Напомня ми на индийски чай. 😋
Нося Hypnose като боди спрей. Сол де Жанейро са по-трайни и шлейфови. 😂 Срамота.
Уникален аромат, съсипан до смърт.

# 305
Аризона
парфюмът е хубав. Спектакълът е невероятен - много се смях, той пее и аз пея, на моменти ти става тъжно. Той се раздаде, тръгна накрая сред нас, мина точно и през нашият ред и се хванахме за ръце, за да не падне - тогава и усетих парфюма първо, после си взех лента. Много хубава вечер беше.

# 306
Аризона, за мен точно сега му е сезонът, в топлото не го усещам, но няма да го ползвам вероятно- само time to time ще пръскам да го усетя 😊 Ако си намеря и една 100- ца, което мисля е невъзможно, тогава бих се окъпала в него😍

# 307
Оо и на мен ми стана интересно за парфюма на Виктор Калев. Искам да го пробвам.
Кирил Кирилов е много интересен мъж и творец. Интересува се от парфюми. Ходим заедно по парфюмни събития и ще го попитам за парфюма.
Днес той има рожден ден. Честито и много здраве!

# 308
  • София
И аз кътам в тъмницата един такъв старец TF и ми е жал да пръскам, че после... Страхотен е и мога да го нося по всяко време! За мен този парфюм е адски секси Smiling Imp

# 309
  • Варна
Трябва спешно да купя парфюм за ок. 50 лв. за мъж, без претенции към парфюмите. Имам спомен, че сте препоръчвали този на Роша.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/L-Homme-Rochas-59056.html
Какво мислите?

# 310
https://parfium.bg/trussardi-uomo-black-extreme-toaletna-voda-za-myje - този е чудесен и се вписва в бюджета ви.

# 311
Аз бих препоръчала този  Montblanc https://makeup.bg/product/784171/#/option/1566023/
или Asad  арабска имитация на Саваж елексир https://makeup.bg/product/665965/

# 312
  • София
Скрит текст:
Трябва спешно да купя парфюм за ок. 50 лв. за мъж, без претенции към парфюмите. Имам спомен, че сте препоръчвали този на Роша.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/L-Homme-Rochas-59056.html
Какво мислите?

Привет, на Ваше място бих опитал с Abercrombie & Fitch Authentic Man

за добра цена онлайн - https://parfium.bg/abercrombie-fitch-authentic-parfyum-za-maje-edt

повече за парфюма от фрагрантика - https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Authentic-Man-54004.html

За мен е прекрасен елегантен и стилен зелено-дървесен аромат. Като билзък ориентир, бих дал Авентус, но не е копие и има видни разлики. За пример, няма плод(ананас), както и кожено-опушени нотки, също и цветни такива. Близостта му се изразява в сходната свежа и енергезираща зелено-мъхеста част и затова смятам, че е страхотен избор без риск.
Бутилката е много красива, с магнитна капачка.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 13:53 от Deetron

# 313
Здравейте.
Решила съм да взема парфюм за подарък на 45 г мъж.
Спряла съм се на три аромата на Azzaro 100 мл парфюмна вода, тъй като са на цена около 100 лв:
1. Azzaro The Most Wanted
2. Azzaro The Most Wanted Intense
3. Azzaro Wanted by Night

Кой от трите би му допаднал повече и най-вече да е траен, а може да предложите и нещо друго подходящо, стига да се вписва в цена до около 120 лв за 100 мл

# 314
  • София
Скрит текст:
Здравейте.
Решила съм да взема парфюм за подарък на 45 г мъж.
Спряла съм се на три аромата на Azzaro 100 мл парфюмна вода, тъй като са на цена около 100 лв:
1. Azzaro The Most Wanted
2. Azzaro The Most Wanted Intense
3. Azzaro Wanted by Night

Кой от трите би му допаднал повече и най-вече да е траен, а може да предложите и нещо друго подходящо, стига да се вписва в цена до около 120 лв за 100 мл

Привет Abreviatura, за мен Azzaro The Most Wanted е абсолютен разкош в посока на дълбок и вкусен дървесно амбров аромат и един от най-добрите на марката, както и въобще в дизайнерския зимен жанр. Помня, като излезе нямах търпение да си го намеря на добра оферта, както се и случи. Animal Heart Eyes Cat
Но си е тежичък и по-специфичен, така че, може би от гледна точка на приложимост и по-малък риск, по-скоро от трите, най-добър избор е Azzaro Wanted by Night, защото е по-близо до общата представа за уютен и секси зимен парфюм. Също прекрасен избор. Освен това, отлично излъчва и е много траен.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:54 от Deetron

Общи условия

Активация на акаунт