Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 63 423
  • 686
  •   7
Отговори
# 435
Здравейте, много ВИ МОЛЯ, ако може да ми кажете дали си струват тези парфюми - miss dior 2021 edp и guerlain mon intense.
Прекрасни са и двата, но трябват проби винаги.

# 436
Втора поредна седмица нося бомбата с кафе  Terra Mia на Carthusia, и ми харесва много повече в по-хладно време, отколкото през есента. Розата е на много по-заден план, за сметка на концентрираните печени лешници. Дори започнах да си представям кафе с италиански лешников ликьор , и потърсих да видя дали има нещо подобно. Така открих Frangelico- ликьор от град Канале, който се приготвя по стара рецепта от 17в на францисканския монах Фра Анджелико, и носи неговото име.  Бутилката е с форма на монах.

Пълно е с картинки и рецепти на Франджелико кафе в нета. Аз май съм последната разбрала. Joy Дори в Италия не ми е попадало. Поръчах бутилка, покрай парфюмното хоби ще се пропия. Joy
В сайта им такова нещо дори не е споменато, а би било в тяхна полза, мисля.
https://www.carthusia.it/en/product/terra-mia-eau-de-parfum/:

# 437
Пръскам наличните и се радвам, че в дъжда мога да нося любимите си смоли на Thameen

Кой е този със смоли? 😀

Благодаря за новата тема. Нямам идея какво ще нося или купя. Днес бях с crystal noir и все забравям колко чудно се развива тази гардения върху мен. Преди години носих EDP версията в голям студ и обираше много комплименти от мъже.
Иска ми се нещо ново и по-различно да си взема, ама то просто не знам какво и къде да го търся.

# 438
Здравейте, много ВИ МОЛЯ, ако може да ми кажете дали си струват тези парфюми - miss dior 2021 edp и guerlain mon intense.
Прекрасни са и двата, но трябват проби винаги.
Благодаря много. Весели празници.

# 439
Marc Jacobs - Perfect Elixir
парфюмна вода за жени

Погледнах си бележките - не съм одобрила и MARC JACOBS – PERFECT. Колежки го харесаха, но при мен нещата стоят другояче. Не че е нещо непоносимо, напротив - сладък, цветен, има си и трайност, но не ме вълнува по никакъв начин.

Скрит текст:
глава - ревен, слива, мед
сърце - портокалов цвят, кехлибар
база - ванилия, смола, пачули
вид аромат - дървесен, гурме, ванилов

# 440
Попадна ми това видео за магазин за създаване на парфюми в Сеул. https://vm.tiktok.com/ZNRYfKDWU/

# 441
  • на терасата
Парфюмни, споделете впечатления от придобивките ви от черния петък и коледните намаления в момента. Ще ми е интересно да прочета кои парфюми ви накараха да ги купите, дали са любов от първо фъс или са отдавна планирани покупки. Как ги усещате?

Аз не купих нищо пълноразмерно, само пробички и отливки. От моите придобивки най-сполучлив за моя вкус е Acqua di Parma Lily of the Valley. Отива в списъка с желаните на предна позиция Simple Smile Друго, което взех за проба е Pas Сe Soir BDK и не е от моите. Добре, че го пробвах, интересен е, но не ми стои добре и не предизвиква положителни емоции, нанесен върху мен. Пробвах и Tutti Twilly d'Hermes. Много весел и жизнерадостен аромат. В момента не е подходящ сезонът за него, но той и джинджифиловото Twilly ще разучавам допълнително. Нямам подобен аромат в колекцията си. Това, което ми отнесе главата е Gris Dior... красота, шедьовър. На мен стои горе-долу добре и, когато искам да съм дистанцирана и бизнес официална, ще залагам на него. На мъж е уникален, влачи страхотен шлейф.

# 442
Аз тези дни съм зациклила на Xerjoff more than words и Wood jaamin bdk. Любимци ❤

Сетих се, че имам отливка на Tabac rose bdk. Ще взема да я извадя да го разнося.

# 443
От черен петък си поднових само Делина Ексклузив и за подарък взех едно Линтерди Руж - това е - скромна, та скромна Stuck Out Tongue
Никакви нови любови не развих - само към Новата Черна Орхидея, но нея хич не съм я чакала до Черен петък - грабнах я на мига в който я помирисах .....

# 444
Запазих се с любимия Armani Code, и то без черен петък. Нищо друго не ме вълнува в момента. Пръскам наличните без съобразяване с температурите Simple Smile

# 445
  • София
Взех си Либре, подновявам го за 3-ти път, много си го обичам и едно отдавна жадувано бижу - Африканският бал на Байредо, вълшебен е и изобщо не ми пречи да си го нося и сега, нищо, че е за малко по-топло време Wink

# 446
  • Toronto
Коледен подарък от колега, Soleil Neige:
Скрит текст:
Не съм фенка на Том Форд, хич даже. Но през лятото си харесах Soleil Blanc и си го носих с голямо удоволствие. Този също ми хареса от тест в магазина и колегата взел бележка Laughing Нетипично (поне за мен) за Том Форд, този е толкова ненатрапчив, лек и приятен, без да е нещо супер невероятно. Отначало мислех, че не е много траен, но тестера още мирише след 2 дни. Скоро ще разбира като го понося.

# 447
  • The Evergreen State
Парфюмни, споделете впечатления от придобивките ви от черния петък и коледните намаления в момента. Ще ми е интересно да прочета кои парфюми ви накараха да ги купите, дали са любов от първо фъс или са отдавна планирани покупки. Как ги усещате?
...

Получих за подарък наскоро Dior Addict, последната седмица, с малко прекъсвания, нося него предимно. Преди това, от намаленията си поднових Lancome Hypnose, но имам друга малка бутилка от него за привършване. Взех и няколко други ванилени парфюми преди това - Burberry Goddess и Kenzo Amour (тези двата намерих много изгодно) и Shalimar L'Essence. Като цяло тази есен и зима ми се носи ванилия във всякакви варианти Simple Smile.
Кротнала съм се след това парфюмно пиршество и съм в парфюмна дрямка Simple Smile.

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 21:09 от Athena

# 448
Аз не знам какво е, но в последно време хич нямам интерес към парфюмни покупки, карам си с наличните, които намирам за предостатъчни и това е. Пръскам според настроение и желание и не го мисля много, много. Имам и няколко, на които им е останало около 10тина милилитра и хем искам да ги свърша и хем не, че ми е тъпо да хвърлям парфюмни шишенца Pensive

# 449
  • Враца
Аз, уж нищо нямаше да си взимам, пък си взех един Angel, едно Womanity и новият Alien Extraintense. Ей така, избухнах изведнъж, да си имам запаси.

Общи условия

Активация на акаунт