Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 62 885
  • 681
  •   2
Отговори
# 615
Мила Athena, моят скромен и съвсем "млад" опит, не може да се сравни с твоя клас, който се води от професионалист, но...Отдавна ми се иска да ви разкажа, твоят пост ме провокира. Всичко започна преди няколко месеца, заради един...радиатор. Реших да му сменя цвета и го боядисах с неподходяща боя, която миришеше ужасно и продължи много дълго. Купих си мраморна арома лампа и етерични масла. Това ме спаси, но и много ми хареса. Парадоксът е, че харесвам масла с аромати, които обикновено не харесвам в парфюми на кожата си. Лимон, иланг-иланг, лимонена трева,  евкалипт, лавандула, мащерка, риган, босилек, чаено дърво, ела, бор. Мента, пипер, сандалово масло, жасмин, тамян и ванилия, са ми любими и в парфюми. Пробвам и си харесвам, или не, някаква комбинация. Свежите са ми любими. А ментата и портокала, към тях се пристрастих. Твоят въпрос е друг. Имаш основа от курса, но също пробвай. Обаче, за кожа, трябва да смесиш с базово масло. Бадемово, от макадамия, шия, или друго, защото маслата са концентрирани и може да раздразнят кожата ти.  Аз също мисля да пробвам това, но още нямам базово масло. Ще ти хареса, сигурна съм. А и е нещо ново, приятно и имаш възможност да откриеш нови аромати, нищо че няма да са в бутилка от парфюм. Честити нови парфюмни придобивки на всички! Аз за първи път тази Коледа не си подарих парфюм, освен (така се случи) едно мини от 9мл. на Jo Malone. Много го харесвам, опознахме се, но не съм сигурна, че искам цяла бутилка.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Sandalwood- … ricot-115318.html

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 17:49 от Magda Dimitrova

# 616
Тази сутрин получих Coco Mademoiselle Intense. Heart Досега ползвах Coco Mademoiselle edp. Свърши ми и започна да ми липсва, много го харесвам и щях да си го купя пак.
Intense мога да го сменя за EDP. Ще ги сравня пак в Дъглас преди да реша.
На вас кой от двата повече ви харесва? Coco Mademoiselle edp или Coco Mademoiselle Intense?

# 617
Харесвам Сосо Mademoiselle Intense, прекрасен парфюм, произведение на парфюмното изкуство, но...за мен е мнооого силен. Ангажира ме и не мога да го нося често. Отдавна се разделих с него, по тази причина. Заради преживявания и хубави спомени, моят любимец е Coco Mademoiselle EdP. Много години мечтаех да го имам, после дълги години го несих с удоволствие и имам специална връзка с него. Много го обичам и харесвам. 🩷

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 10:34 от Magda Dimitrova

# 618
Здравейте, момичета и момчета!
Сега се поразмислих над един въпрос и след като си отговорих ми се иска да чуя и вашите преживявания и опит. Да, всички ние тук си имаме любими парфюми, такива, с които се чувстваме най-много "в кожата си", но има ли такива, които, дори да не си ги харесвате най-много, околните винаги, или поне много често да ги коментират (в положителна посока). В моя случай, за щастие (защото много го харесвам) това е Narciso, бялото кубче. На пръв поглед обикновен, мускусен, цветен, нищо goundbreaking, но всеки път щом го сложа различни хора, с различни парфюмни вкусове са впечатлени от него. Дори подарих на една колежка, която харесва силно ориенталски и наситени ухания остатъка от моят Narciso. Тя не спира да повтаря, че това е най-секси парфюмът, който някога е помирисвала. Показах й и Khamrah Qahwa, която тя не знаеше (странно, нали), но тя не е толкова впечатлена от нея, колкото от "кубчето". Имам същия опит и с друга колежка, която пък не обича много парфюмите. На Narciso тя само възкликва от възхищение. Трета, също обичаща сладички гурменца каза, че по-рафинирани и перфектни парфюми от тези на Narciso Rodriguez не е срещала. И трите дами са с напърно различен вкус, стил и възприятия. И те не са единствените, които направо обожават този парфюм. Имате ли сходни преживявания и констатации за определен парфюм/парфюми?

# 619
  • Враца
Предпочитам Coco Mademoiselle edp  без никакви колебания.

# 620
  • на терасата
Athena, прекрасна идея да се потопите в света на етеричните масла и създаване на парфюми от тях.

Преди много години, в началото на парфюмната ми страст, имах същото желание да изследвам ароматите на маслата, които се слагат в парфюм. Накупих си наличните в аптеките етерични масла, които ги дават като съставки на парфюмите. Бергамот, ветивер, петигрен, лимонова трева, пачули, иланг-иланг, бор... Моите тестове бяха в аромалампа, за да видя кое как се съчетава и някои комбинации да пробвам внимателно на кожа. Моите масла са на Ривана и Етерика. На сайтовете им има много информация и, ако ги достъпвате от Щатите, прочетете. Има и пропорции за комбиниране на различните масла за различни цели.
Обожавам бергамот и изключтелно добре се съчетава с розово масло (българско), което е много скъпо, но пък трябва минимално количество от него. Бергамот, лимон и роза със здравец или индрише също е много добра комбинация. Пачулито е много силен и обсебващ аромат. Пробвала съм комбинации на него с розово масло и с иланг-иланг. Пачули и иланг-иланг мирише на изгорели гуми и е потресаваща комбинация. Така и не успях да намеря точното съотношение, че да не мирише ужасно. Иланг-иланг го харесвам много в парфюми, в които има тази нотка, но етеричното масло е изключително силно и наситено. Една капка в аромалампата ми е достатъчна. Пробвах разни комбинации с него, но не се получава добър резултат.
В един от случаите, когато се бях заровила в маслата в една аптека и издирвах някое, което да съдържа розово масло, попаднат на това https://aptekamedea.bg/rivana-kompozitsiya-protiv-depresiya-v1. Уникално е, роза и индрише е предпочитана от мен комбинация и в парфюмите. Това масло понякога си го мазвам и на китките с клечка за уши. В аромалампа или дифузер разпръсква божествен аромат в целия апартамент.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 19:15 от рак-щрак

# 621
  • Sofia
И двете мадмоазел много харесвам,  но ми е трудно да нося. Пачулито им направо ми засяда в гърлото.

Някога имах бялото кубче и се разделих с него, беше ми ... недостатъчен.

# 622
Здравейте, момичета и момчета!
Сега се поразмислих над един въпрос и след като си отговорих ми се иска да чуя и вашите преживявания и опит. Да, всички ние тук си имаме любими парфюми, такива, с които се чувстваме най-много "в кожата си", но има ли такива, които, дори да не си ги харесвате най-много, околните винаги, или поне много често да ги коментират (в положителна посока). В моя случай, за щастие (защото много го харесвам) това е Narciso, бялото кубче. На пръв поглед обикновен, мускусен, цветен, нищо goundbreaking, но всеки път щом го сложа различни хора, с различни парфюмни вкусове са впечатлени от него. Дори подарих на една колежка, която харесва силно ориенталски и наситени ухания остатъка от моят Narciso. Тя не спира да повтаря, че това е най-секси парфюмът, който някога е помирисвала. Показах й и Khamrah Qahwa, която тя не знаеше (странно, нали), но тя не е толкова впечатлена от нея, колкото от "кубчето". Имам същия опит и с друга колежка, която пък не обича много парфюмите. На Narciso тя само възкликва от възхищение. Трета, също обичаща сладички гурменца каза, че по-рафинирани и перфектни парфюми от тези на Narciso Rodriguez не е срещала. И трите дами са с напърно различен вкус, стил и възприятия. И те не са единствените, които направо обожават този парфюм. Имате ли сходни преживявания и констатации за определен парфюм/парфюми?
Хората са много различни. На моя приятелка мъжа й го беше подарил, като знае, че тя харесва по-леки и свежи парфюми. Еми, за нея този  парфюм е ужасен. Струва й се доста мъжки и не го ползва. Аз лично не харесвам на Нарцисо нищо. Има някаква противна за мен съставка. Еднакви са ми с тези на Джими Чу, чиито парфюми също не понасям.

# 623
Аз имам една имитация само че на Narciso Poudree. На околните много им допада ( не просто допада, ами и се прехласват) и им свежарее, обаче аз лееко да прекаля и получавам главобол. Виждам, че има пачули в базовите нотки. Сигурно е от него. На мен лавандулата и пачулито в по-големи дози ми докарват мигрена.

# 624
На въпроса кои парфюми, които съм ползвала, околните харесват, обикновено това са тези, които аз не харесвам чак толкова много. Тоест обикновени, масови, с проста композиция.

# 625
Тази сутрин получих Coco Mademoiselle Intense. Heart Досега ползвах Coco Mademoiselle edp. Свърши ми и започна да ми липсва, много го харесвам и щях да си го купя пак.
Intense мога да го сменя за EDP. Ще ги сравня пак в Дъглас преди да реша.
На вас кой от двата повече ви харесва? Coco Mademoiselle edp или Coco Mademoiselle Intense?
Индивидуално е, както знаем - имам ЕДП, ЕДТ и Интенз, като определено ЕДП за мен държи първенството. Интенз ми е по-мек, по-кремест някак, стои близо до кожата и по-кратко го усещам. А аз нося парфюмите най-вече заради себе си. 🌺

# 626
Това сладурче днес дойде при мен и съм много доволна.
Elizabeth Arden - White Tea
EDP

# 627
  • София
И аз съм твърдо за Coco Mademoiselle edp. Макар че аз най-много обичам и нося EDT. Intense изобщо не ми харесва. Но си е много индивидуално и няма еднозначен отговор Simple Smile
И аз съм получавала най-много комплименти за парфюми, които не харесвам толкова. Първенството води My Way на Armani - е просто няма човек (и от двата пола) да не го отбелязва. А пък на мен ми е един такъв... никакъв Joy

# 628
Много тъпо ми се струва носене на парфюм предимно за просене на комплименти. Парфюмирам се за собствен кеф, в къщи се уливам, навън съм по-сдържана. И да, в средите, в които се движа, парфюмът е последното, което се забелязва и евентуално коментира.
По повод експериментите с етерични масла : имам от ветивер, иланг, пачули, канела, цитрусови, евкалипт, мента и лавандула. Слагам в арома дифузер. Това от иланг е много силно и натрапчиво до степен да си създам грешна представа за атомата на цветето в парфюм. Ветиверът е разкошен, много го харесвам и в парфюм. Масло от тубероза съм решила да си поръчам, въпреки че е скъпичко. Имах и жасминово, приятно беше, но също е скъпо.

# 629
  • The Evergreen State
Много ви благодаря момичета, добре че ви попитах, много ми помогнахте Hug.
Интуитивно и аз се усетих, че трябва да тръгна с нещо което харесвам в крайна сметка както и Бел каза. Мерси че споделихте, че масла като пачули и иланг - иланг ще дойдат много натрапчиви. Мисля да тръгна с нещо нежно и чисто цитрусово или билково като лимон, бергамот, портокал или грейпфрут, лавандула, розмарин, лайка, базата кедър или ветивер. Мисля да опитам комбинацията на Рак-Щрак с роза със здравец ако имат това масло.
Е, поне сега имам някакъв план Hug.

Парфюм тези дни е Shalimar L'essence.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 06:40 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт