Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 63 466
  • 686
  •   5
Отговори
# 600
Така изглежда моя, но не знам дали е стара или нова опаковка. Днес ще го тествам пак. Simple Smile

# 601
  • Sofia
Blossom love и аз не го харесвам, ретро ми е.

# 602
Някой има ли наблюдения дали след като смениха бутилката на BVLGARI Omnia Crystalline EDT има разлика в аромата и трайността?

Аз го пробвах скоро от една приятелка и ми се стори като от едно време. Той никога не е бил от най- трайните парфюми. И аз му се чудя, защото преди години бях изпръскала десетина и накрая жестоко бях намразила миризмата. Не знам сега дали няма да ме дразни пак.

# 603
  • The Evergreen State
Заинтригувахте ме с Amouage Blossom Love. Много полярни мнения има за него и във Фрагрантика. И аз имам един Амуаж (Интерлюд), който хич не ползвам, така си седи, но .. и той е парфюм, който не остава никой апатичен или равнодушен, поне това е сигурно Grin. На този етап такъв тип екзотични парфюми не ми се носят, но бих пробвала ако ми падне някъде BL.

# 604
Така изглежда моя, но не знам дали е стара или нова опаковка. Днес ще го тествам пак. Simple Smile

Новият е. Значи е малко вероятно да е развален, просто не е вашият.

# 605
  • Враца
О, колко обичам  Amouage Blossom Love. Heart
Чист, невинен, аз го възприемам като аромат на булка.
Мирише ми на сапун Лукс.

# 606
За много години, дами!

Влизам с лаишки въпрос - има ли разлика между трайността на тестерите и продуктите, които после купуваме и ползваме? Веднага казвам защо. В началото на декември в безмитния на терминал 2 на летището си пръснах на китката Aqua Allegoria на Guerlain - Bergamot Calabria, беше рано сутринта, някъде към 8 и нещо. Цял ден бях по превозни средства, задачи и вечерта заспах каталясала, без да се изкъпя. На другия ден още се усещаше, до малко преди обед (може би към 11 се къпах и после съответно вече не се усещаше). Супер много му се кефих, сигурно 100 пъти го душих в това време, и си го поръчах от Нотино. Пристигна, всичко точно, ароматът е същият, обаче като трайност няма нищо общо. Вчера си го сложих в 4 следобед, вечерта се къпах към 11 и вече не изобщо не се усещаше - ама дотолкова, че все едно никога нищо не съм пръскала. Не знам кога е спрял да мирише, но сигурно е било часове преди това, предвид, че нямаше грам нищо останало. После ми се случи същото и с тестер и цяла опаковка на Bohemian Water от Лидл, ама айде, от аромат с цена 7 лв. не мога да очаквам кой знае какво. Обаче пак имаше съществена разлика с трайността на тестера и на това, което купих после.

А специално за Амуаж - гледайте значи колко са различни хората и обонянията.... Душих ги всички на Амуаж на летището тогава (шишенцата ме привлякоха) и дотолкова не ми харесаха, че после казах на мъжа ми ако реши да ми подарява парфюми, никога и при никакви обстоятелства да не ми взема от тях. Всички до един ми се сториха съсипващо задушливи, и ми миришеха на ориенталски бардак. Ясно, че нищо не разбирам, ясно и че са някакви луксозни и прочее, ама щях да припадна насред безмитния.

Този на Герлен ми хареса, дето си го купих, отделно също на Герлен Mandarin Basilico Forte (той ще е следващият, който ще си взема), Mon Guerlain, а едно време любимият ми аромат беше Mediterranean на Елизабет Арден (много изпръсках от него, жалко, че го спряха) и след него за известно време The beat на Бърбъри, но той хем ми харесваше зверски, хем после ми писна по едно време и почна да ми мирише на прах.

# 607
  • варна
И аз отначало никак не харесах Джубилейшън, но вече много ми харесва! Алегориите форте са супер. Другите са по слабички,но тоооолкова ги харесвам всичките!

# 608
  • Sofia
За много години, дами!

Влизам с лаишки въпрос - има ли разлика между трайността на тестерите и продуктите, които после купуваме и ползваме? Веднага казвам защо. В началото на декември в безмитния на терминал 2 на летището си пръснах на китката Aqua Allegoria на Guerlain - Bergamot Calabria, беше рано сутринта, някъде към 8 и нещо. Цял ден бях по превозни средства, задачи и вечерта заспах каталясала, без да се изкъпя. На другия ден още се усещаше, до малко преди обед (може би към 11 се къпах и после съответно вече не се усещаше). Супер много му се кефих, сигурно 100 пъти го душих в това време, и си го поръчах от Нотино. Пристигна, всичко точно, ароматът е същият, обаче като трайност няма нищо общо. Вчера си го сложих в 4 следобед, вечерта се къпах към 11 и вече не изобщо не се усещаше - ама дотолкова, че все едно никога нищо не съм пръскала. Не знам кога е спрял да мирише, но сигурно е било часове преди това, предвид, че нямаше грам нищо останало. После ми се случи същото и с тестер и цяла опаковка на Bohemian Water от Лидл, ама айде, от аромат с цена 7 лв. не мога да очаквам кой знае какво. Обаче пак имаше съществена разлика с трайността на тестера и на това, което купих после.

А специално за Амуаж - гледайте значи колко са различни хората и обонянията.... Душих ги всички на Амуаж на летището тогава (шишенцата ме привлякоха) и дотолкова не ми харесаха, че после казах на мъжа ми ако реши да ми подарява парфюми, никога и при никакви обстоятелства да не ми взема от тях. Всички до един ми се сториха съсипващо задушливи, и ми миришеха на ориенталски бардак. Ясно, че нищо не разбирам, ясно и че са някакви луксозни и прочее, ама щях да припадна насред безмитния.

Този на Герлен ми хареса, дето си го купих, отделно също на Герлен Mandarin Basilico Forte (той ще е следващият, който ще си взема), Mon Guerlain, а едно време любимият ми аромат беше Mediterranean на Елизабет Арден (много изпръсках от него, жалко, че го спряха) и след него за известно време The beat на Бърбъри, но той хем ми харесваше зверски, хем после ми писна по едно време и почна да ми мирише на прах.

Да не сте пръснали форте версията? Имам и двете, фортето мирише над 10 часа осезаемо, а в косата и повече. Нормалната версия изчезва след около 6-7 часа без следа Simple Smile Като аромат са близки, не еднакви, но доста близки.

# 609
Не, само Bergamote Calabria пишеше на тестера, специално си го записах, понеже сигурно един час душих аромати и тоя просто ми заспа на сърцето направо, много мой си го усетих. Не знам има ли forte версия той, на първо търсене в Гугъл не ми излиза, но ако има, с радост бих го купила. От Mediterranean на Елизабет Арден не ми се беше случвало да попадна на някой, дето да го усетя да мирише на мене, на природата ми някак. Даже не знам как да го обясня. Иначе Mandarin Basilico ще си взема форте със сигурност, една идея натрапчив ми идва, но обикновеният пък ми се видя едва доловим като го пробвах, а ароматът много ми хареса.

А тая вечер като разчиствах гардероба, си намерих скрит запас цял The Beat на Бърбъри. Пръснах си малко, мъжът ми го хареса, аз ще си дам ден-два да го понося и да видя как ще се чувствам, че наистина го обожавах навремето (щом чак съм се запасила), а после много категорично ми беше омръзнал.

# 610
Amouage наистина не са за всеки нос. Имам четири и то мъжки. С дамските не се разбирам. Аз винаги съм ги харесвала, има нещо в тях, което направо се забива в подсъзнанието ми и ме връща в детските години. На нова година бях с Myths Man. След огромно търсене подсигурих една 10мл. отливка и го смятам за един от най-добре направените парфюми, който съм срещала. От други хора съм чувала, че е ужасен. Трябва задължително тест при тях.

# 611
  • Sofia
Не, само Bergamote Calabria пишеше на тестера, специално си го записах, понеже сигурно един час душих аромати и тоя просто ми заспа на сърцето направо, много мой си го усетих. Не знам има ли forte версия той, на първо търсене в Гугъл не ми излиза, но ако има, с радост бих го купила. От Mediterranean на Елизабет Арден не ми се беше случвало да попадна на някой, дето да го усетя да мирише на мене, на природата ми някак. Даже не знам как да го обясня. Иначе Mandarin Basilico ще си взема форте със сигурност, една идея натрапчив ми идва, но обикновеният пък ми се видя едва доловим като го пробвах, а ароматът много ми хареса.

А тая вечер като разчиствах гардероба, си намерих скрит запас цял The Beat на Бърбъри. Пръснах си малко, мъжът ми го хареса, аз ще си дам ден-два да го понося и да видя как ще се чувствам, че наистина го обожавах навремето (щом чак съм се запасила), а после много категорично ми беше омръзнал.

Ох, нещо съм била доста разсеяна вчера…. Аз през цялото време говоря за Nerolia Vetiver Close Извинете за объркването! Бергамотът май няма форте версия още, дано направят, наистина е супер свеж аромат.

# 612
Country Strong, Алегориите не се славят с трайност. Много обичах Босилковата Мандарина, но след 2 флакона реших да няма трети. Щом пламне такава любов взимайте се. Ако имате съмнения, купете от парфюмерия, не си струва да си разваляте емоцията. Тестерите не са по-силни, Нотино не продава ментета.

Тези дни нося Шалимар ЕдТ. Не съм го снимала, тестер е но му намерих капачка от довършения Мексиканец, да не стои гологлав и унил. .
Обикновено го нося през лятото, но сега ги сравнявам отново, интересно ми е. Драйдаунът е наркотичен, и ме кара да се връщам при него и на следващия ден.
 В други аромати бергамот не харесвам, освен в Изия.  Libre L'Absolu Platine за мен беше разочарование, а бутилката е бижу. Нося линията, и се надявах да се харесаме, но уви.

# 613
  • The Evergreen State
Записах се на клас за направа на парфюм от етерични масла (като част от програмата на тийм билдинг). Класа е предимно с цел забавление, но въпреки това малко се вълнувам понеже се надявам да имам възможност да помириша неща като масло от ветивер, пачули и прочие, за които имам обща представа и разпознавам единствено от парфюмите които съм тествала досега, но не съм мирисала като отделни миризми.
Има информация в интернет за това как се правят комбинации, но исках да се допитам и до вас за идеи и/или съвети (подобно на парфюмите има база, среда и връхни ноти, важно е и съотношението).
Най-вероятно няма да задържа този рол-он за дълго, а ще е само моментно увлечение, нещо освежаващо или релаксиращо което да си сложа на китката от време на време, докато не реша да го изхвърля. Хрумва ли ви някаква комбинация? Мерси.

# 614
Наистина звучи интересно. Не мога да препоръчам конкретна комбинация. Със сигурност обаче те съветвам да избереш съставки, които харесваш. Аз например бих заложила на дървесна база и бели цветя, защото предпочитам такъв тип аромати.

Общи условия

Активация на акаунт