Парфюмни размисли и страсти - 299 тема

• 66 871
  • 712
  •   3
Отговори
# 705
Любими мои нотки са ягоди и магнолия

# 706
Скоро правих разчистване и оставих само това, което ще нося и беше доста задоволително. Това, което остана при мен е предимно с уд, кожа, мускус, подправки, роза и ирис.

И за да не е спам искам да похваля две слепи покупки.

https://www.fragrantica.com/perfume/Lorenzo-Pazzaglia/Van-Py-Rhum-74243.html - ванилията ми е една от най-трудните нотки за носене. Пробвах сигурно 10 вариации и нищо не ми хареса. По препоръка поръчах този и уцелих в десятката, мръсна сурова ванилия и ром. Имам усещането, че съм на някой тропически остров, в задушливата колиба на някоя вуду вещица и пия топъл ром Heart Eyes. От няколко дни пръскам само него.

https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Liquides-Imaginaires/Bea … Diable-54645.html - последната ми покупка за миналата година. Обичам абсент, а тук го има в изобилие заедно с карамфил. Усещането е невероятно. Парфюма е някак топъл и студен едновременно. Надявам се да остане под радара още дълго време и напълно егоистично да му се наслаждавам.

# 707
Много са:
мускус, жасмин, нероли, тонка, сол, кокос, бергамот...

# 708
  • Бургас
Ммм, като споменахте кокос Ейнджъл Фантазм е силно кокосов при мен, базата му е изцяло кокос ухае невероятно.Много силен, знам, че при някои пачулито яко блъска, и не е за всеки, но при мен е повече кокосов и не спирам да му се радвам.Целия ми пуловер ухае прекрасно кокосово, за мен този фланкър е най- доброто излязло  до момента категорично! Много съм влюбена в него, на този парфюм всичко му е топ.Sparkling HeartPurple HeartGift Heart

# 709
И за да не е спам искам да похваля две слепи покупки.

https://www.fragrantica.com/perfume/Lorenzo-Pazzaglia/Van-Py-Rhum-74243.html - ванилията ми е една от най-трудните нотки за носене. Пробвах сигурно 10 вариации и нищо не ми хареса. По препоръка поръчах този и уцелих в десятката, мръсна сурова ванилия и ром. Имам усещането, че съм на някой тропически остров, в задушливата колиба на някоя вуду вещица и пия топъл ром Heart Eyes. От няколко дни пръскам само него.

https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Liquides-Imaginaires/Bea … Diable-54645.html - последната ми покупка за миналата година. Обичам абсент, а тук го има в изобилие заедно с карамфил. Усещането е невероятно. Парфюма е някак топъл и студен едновременно. Надявам се да остане под радара още дълго време и напълно егоистично да му се наслаждавам.
Да, ваниловият ром на Лоренцо е хубав обаче очаквах повече мощност.
А щом пелинът ти е допаднал пробвай Panouge Absinthe Gaiac

Тука също е ярко изразен.
На мен много ми хареса в TM Miroir Des Vanites, но за жалост е спрян отдавна.

# 710
Благодаря LSF MCMXIV и аз очаквах повече трайност от този на Лоренцо Disappointed . Тъкмо си намерих ванилия и не е много трайна...

Ще пробвам предложението ти задължително. Много обичам горчиви аромати. Приемам още предложения също така, особено за ванилия подобна на Лоренцо. Чакам и две животни, стари бачове на Zoologist и като пристигнат ще напиша ревю.

# 711
Тествах прасковата на Диор днес - Addict Peachy Glow. 🍑
И, щото, съм смела, пръсках директно на кожа.
Викам си "Праскова е, какво може да се обърка?"
Ами, може, оказа се. Поне час смърдях на  джибри, а в комбинация с недоспиването ми снощи, съвсем го докарах на дърта пияница, за която петъкът е започнал още в сряда.
Добре, че местните много не му придирят (в Англия съм, все пак 🤪🍻), та не направих много впечатление.
Ами... не знам Диор накъде са тръгнали, обаче там, където са сега, е място, заето от Ескада (преди много години), й Кейали (Каяли, както ще да е) по-наскоро.
Някакси, струва ми се, си представят, че като лепнат името на Франсис... (whatever, че ми е трудно да го напиша) под всеки посредствен аромат, който изкарват на пазара, и той автоматично ще стане шедьовър и ще се продава като топъл хляб.
Не става така.
За мен този парфюм е някакъв майтап. Предполагам и трите, но само този напръсках.
Вкисната химозна праскова, като желирани бонбони, престояли на слънце, и толкоз.
В драйдауна става мааалко по-приятно за обонянието, защото вкиснатата нотка е заменена от мускус, тоест тука вече миришем на шампоан; изкъпали сме се, след като сме поотрезняли криво-ляво.
Но пак не бива. Не й срещу £70. За £20, 30, та дори 40 - може, но 70 за това нещо - никога. 😏

# 712
  • Sofia
Van py phum и аз харесах много от мостра, но ми се иска нещо с повече ром.
Любими нотки са ми орхидея, ликьори, кожа.

Общи условия

Активация на акаунт