🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-37

• 10 411
  • 387
  •   3
Отговори
# 375
Някои хора правят йога и медитират, за да се успокоят, Ешреф стреля. Smile

Не помня във фрага дали бяха показали, че я хваща като припада, но аз очаквах да се замисли дали да излезе на сцената. Нямаше изобщо такъв миг, в момента, в който видя, че нещо не е наред, се притича. Удържал си е на думата.

# 376
  • AMS
Благодаря за коментарите!!!
Мислех, че сте го видели превода на еп.21 в playtube
При Нерон май са спрени всички преводи.
Чудя се само аз ли виждам хризантемите,
а навсякъде пишат маргаритки /papatya/.
Да, те са от една група, но са различни и носят различни послания.
Посред зима какви маргаритки!?
След земетресение, след загуба на майка и баща, ...
И ако маргаритките са символ на детството, на чистотата и ... ,
защо Нисан изпитва болка? Защо припадна, като видя този букет?
Може и да съм се загубила в превода,
но маргаритките не изглеждат като хризантемите.
Ясно се виждат и типичните за хризантемите листа >>>

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 01:10 от *RozaDiva*

# 377
И аз виждам хризантеми. А и се сетих как Ешреф вече ѝ подари маргарити и тя не се сети нищо. Но може този букет да го е свързала със съня си, а не с конкретна случка.

# 378
Според мен букетът също е символ от съня, не конкретна случка. Символизира чистотата и непорочността, които губи. Нисан припадна от чувство, което и носеше съня, вътре в себе си знае, че се крие нещо много тревожно, с което вече трябва да се справи.

# 379
Всъщност аз първоначално ги оприличих на Маргарита- едроцветна.

Стори ми се по-символично.
Но като цяло всички бели цветя са символ на чистота и невинност.
Нисан оприличи букета в публиката,  с този от съня си.

(между другото тук повече ми приличат на маргарити)
Да не забравяме и, че беше подложена на голям стрес, а и не е спала, цяла нощ беше с Ешреф.Wink
Още като тръгна за концерта, Джерен и каза, че е много бледа.
Всичко и дойде в повече.
 Букета, който Ешреф и подари тогава в колата, носеше съвсем друга енергия, нямаше как да отключи лоши спомени.

Искам още да кажа, че тези романтични сцени и се отдават добре на Демет. Вижда се, че е в свои води. Харесва ми.
Само се чудя, никой ли не видя, че и стърчи ушето, с тази прическа...

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 01:14 от NeZ_9

# 380
Ухото го гледах през цялото време, както и то мен. Smile
Беше много по-красива преди да я гримират и направят прическа.

# 381
Добро утро! Coffee
Чаатай, който борави еднакво добре с  оръжията и с микрофона Grinning

И една новина, която ми попадна

Успяхте ли да гледате 21 серия с превод?
Чакам ви с впечатления и коментари!
Желая ви прекрасен ден!

# 382
Добро утро!☕
Кафе за старт за този чудесен петъчен ден! (Любим ден за мен🤪)

Аз снощи го гледах до половината и видях бели хризантеми до сега, довечера ще си го догледам.
 И на мен ми направиха впечатление същите неща като Хриси : намеците за предателство, хареса ми отношението на Нисан говори за любовта, хареса ми и Ешреф, че вече я слага на първа линия.
Друго което аз пък подозирам, че Динчер без да иска  ще се влюби в Нисан и дори няма да усети как ще хлътне по Нисанче. Отмъщението ще прерасне в любов.
И друго, аз пък съм на мнение, че Ешреф ще се окаже син на Хадър.

Малко да разнообразим със снимки с Ферман

Ох, и на мен ми се до пуши...

И един истински усмихнат Ферман ♥️

Момичета,  желая ви усмихнат и щастлив Петък!🍀

# 383
Още усмивки от Ферман

Ели, аз не мисля, че Динчер се влюбва в Нисан.
Той има една цел- Ешреф.
Това каза и на Кадир.
Между другото, в колата трябваше да е старецът, а вътре беше Динчер...
Кадир видя, че той всъщност е жив.
Отново не е сам в бизнеса. Wink

# 384
За сина на Хъдър, който и да е, смятам, че ще се завърти интересна история. Ако е Кадир, дали Хъдър няма да избере Ешреф все пак?

Идвам да коментирам второстепенните любовни взаимоотношения. Мюслюм вече има благословия от Гюрдал, дали няма да събере смелост и да действа? Въпреки че Ърмак си е заплашителна сама по себе си. Sweat Smile

Фарук няма да остави Айтен да страда, може би с нейния съпруг ще се срещнат в някоя престрелка и Професора ще му види сметката. Не знам защо, обаче, не искам да се събират. Може би актрисата не ми е убедителна.

# 385
Фарук още обича жена си, но същевременно е мъж на честта.
В момента в него се сблъскват стихии-
гневът на мъжа, който е бил предаден и инстинктът на закрилника, който не може да понесе да види жена си страдаща.
Когато се срещнаха  първия път ,той беше доста затворен.
Гледаше я хладно, сякаш казваше
„Сега ли реши, че заслужавам извинение?“
Но това е защита, не омраза.Той не и вярва, не защото мисли,че лъже, а защото страхува се, че пак ще почувства.Пробивът дойде, когато разбра,че е жертва на насилие.
Това го счупи.
Сега,според мин ще изчезне гневът и ще остане само мъжът, който някога я е обичал до лудост.Той ще се изправи пред парадокс-
някога е убил мъж заради нея,
а сега може да убие пак, но този път не от ревност, а от защита.Разликата е огромна.
В първия случай го движи гордостта.Във втория, съвестта.
Аз мисля, че след първоначалния изблик, Фарук ще започне да се променя.
Той ще разбере, че тя не е вече онази жена, която е предала, и че самият той не е онзи човек, който убива.
Ще я закриля, вероятно тайно, без да иска признание.
Ще я наблюдава отстрани, ще и помогне да се измъкне от онзи брак.Но ще запази дистанция.
Виж, ако му се отдаде случай, ще пребие яко онзи до смърт.  Wink

За Мюслюм и Ърмак ще пиша после.

# 386
  • AMS

Благодаря за реакциите и споделеното!!!
Изгледах с превод еп.21.
Кримито беше на ниво, но този път ми хареса и любовта.
Забелязах закачката със сценариста и зрителите
Нисан - Ешреф -
– Защо мислиш за лошото?
– На сценариста му харесва така.
– Тогава смени сценариста и намери някой,
който ще напише нещо щастливо.

За съня - първо беше кошмар, но
"Нито един сън не е само сън"
С виждането на този букет хризантеми накрая,  
отново изплува сънят и доведе до припадъка на Нисан.

И други виждат хризантеми  >>> Maru >>>
Цитат
Сънят на Нисан и последователността, в която нейната възрастна личност се изправя срещу детската си версия в коридор, изпълнен със сняг, се разгръща като парче визуална поезия – тиха, влудяваща, непоносимо нежна.

Хризантемите, падащият сняг, кръвта и стъклото са наситени с пластове значение, като всяко от тях отразява вътрешната борба на една оцеляла, която се изправя срещу фрагментите от минало, което дълго е се опитвала да забрави.

В много култури бялата хризантема носи двойно значение – символ на чистота и траур. В съня на Нисан букета се превръща в красива парадокс: въплъщение на невинност, вече обречена на загуба. Детската й личност още не знае какво я чака, но възрастната, която наблюдава иззад стъклото, разбира, че тези цветя не са подарък – те са приношение, тих погребален букет за смъртта на нейната собствена невинност.

Снегът покрива всичко. Той омекотява звуците, заличава цветовете и погребва всички следи от живот под студа си. Психологически той отразява изтръпването, от което последва травмата – замръзналият пейзаж на ума, който още не е готов да си спомни. Образът на малката Нисан, вървяща през снега, изглежда като самата памет: далечна, изгубена, погребана под пластове бяло. Тишината на съня, прекъсната само от виковете на голямата Нисан, се превръща в ехо на години на потисната болка – скръб, твърде дълбока за думи.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 11:35 от *RozaDiva*

# 387
Много хубав анализ на съня, Diva!
Благодаря! Hug
Да, това е сън за паметта, която се връща,
за болката, която не може повече да остане под снега и за детето в нея, което носи своя букет от невинност, въпреки кървавите следи зад себе си.
Ако продължат да използва този визуален мотив, той може би ни подготвя за разкриването на най-дълбоката тайна на Нисан.Не само какво се е случило, но и как е оцеляла, защото е разделила себе си на две- едната част е тази, коато страда, а другата, тази, коато има надежда.
Хубаво е,че този път Нисан не е сама.
Ешреф е до нея
Отново.
Без да знае, че ще я пази за втори път. Heart

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 13:11 от NeZ_9

Общи условия

Активация на акаунт