Предстои ми ЗЕТ - да поговорим - тема 13

• 2 841
  • 80
  •   1
Отговори
# 15
Момичета как се подготвяте преди ЗЕТ?
В какъв смисъл?

Като например някакви добавки взематр ли предварително вит.Д, фолиева киселина, омега 3? Някакъв хранителен режим , нещо което би допринесло за успеха
Фолиева киселина пия непрекъснато от поне 4-5 месеца когато беше първият ми трансфер. Аз съм с MTHFR хетерозиготен носител и имам проблеми с усвояването ѝ.
В момента съм в подготовка за трети трансфер. Този път съм на естествен цикъл.
Приемам фолиева киселина, б12, вит Д, калции, магнезий,цинк, омега 3, мелатонин, пробиотик.
Всичко изброено приемам от месеци, като съм почивала само малко преди трансфера и 5-6 дни след него.
Честно казано, по скоро ги приемам заради качеството на яйцеклетките, не толкова за трансфера.
Аз нямам проблеми с лигавицата. На ден 11 от МЦ беше 9мм без никакви препарати. За съжаление до сега не съм имала имплантация в следствие на инвитро трансфер 😞

# 16
Аз правя изследвания и тогава добавям добавки ако има нужда , иначе си пия Прегнакеър мултивитамин . 
Si_mo_na, след последния трансфер без имплантация си пуснах освен TSH , FT 3, FT 4 , TAT , MAT ( анти тела) и се оказа , че имам доста завишени анти тела, които имат негативен ефект към имплантацията и задържането. Би било добре са се изследват и при теб , ако не са досега. И аз приемам вит. Д , но винаги ми излиза нисък на изследванията. Сега пак увеличих дозата след като излезе под долната граница , въпреки че не съм го спирала изобщо.

# 17
Simona Обсъждахте ли с репродуктивния какви може да са причините за липса на имплантация? Добавките хубаво, но това не е подготовка за трансфер. Все пак да се връщат ембриони на сляпо без никаква идея къде и какво може да е проблема, по мое лично мнение е безмислено. Репродуктивните често казват, че е въпрос на късмет, за мен си е въпрос на последователност в действията. Всеки неуспешен трансфер трябва да носи информация на лекаря какво и къде се е объркало. Със следващия да го коригира, да има персонализиран подход, не да го кара по алгоритъм. Иначе стигаме до момента правим едно и също и очакваме различен резултат …
MERA За да се усвоява вит. Д при суплеменция трябват и няколко допълнителни добавки. Т.к вит. Д е мастно разтворим, някои го приемат с лъжица зехтин, на мен лично ми е гадно и го пиех заедно с омега 3 капсула. Освен това за да се усвои правилно трябва и вит. К2 - има комбинирани продукти. Ако няма К2 има опасност суплеменцията да се превърне в калциева плака. И не на последно място магнезий - аз пия всяка вечер по една капсула(200 мг) магнезиев бисглицинат и това е дозата, която ми понася. Дневна доза я дават до 400 мг, но при мен има силно разхлабващ ефект и 200 ми е добре. Освен това магнезия помага и за стабилен сън през нощта, което е по-добре от това да се пие и мелатонин. Сега всеки организъм е различен, казвам какво съм напипала да действа при мен. Може да пробваш, ако пропускаш някои от изброените и да проследиш дали се е оправило усвояването.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 10:45 от Bubolina*86

# 18
Те репродуктивните не се интересуват от общото ни здравословно състояние. Поставянето на ембриони в матката за тях е свършена работа, пък ембриона що не се захваща или спира развитие не се интересуват.

# 19
Те репродуктивните не се интересуват от общото ни здравословно състояние. Поставянето на ембриони в матката за тях е свършена работа, пък ембриона що не се захваща или спира развитие не се интересуват.
Може би трябва да смените репродуктивния специалист. Много жалко.

# 20
•MERA• изследвам често ФТ3,ФТ4 и ТСХ, защото съм с хипофункция на щитовидната жлеза и приемам хормон. Другите показатели ТАТ и МАТ винаги са били в референтните стойности, НК клетки също.
Б12 ми е около 400, д3 беше 29, надявам се да съм го вдигнала, не съм го изследвала скоро, защото не съм го спирала.

Bubolina*86, аз си имам моите предположения защо не се получава, но не искам да коментирам в момента.
Първия път не ми понесе стимулацията, направих алергична реакция. Върнаха ми един ембрион СЕТ на ден 3, защото явно бяха с кофти качество. Нито един от останалите два не оцеля до ден 5.

Втората стимулация беше доста по-добре откъм усещания, но организмът ми е пак не направи кой знае колко яйцеклетки, въпреки че три месеца приемахме много добавки. И все пак успяха да замразят два ембриона.
Върнахме преди два месеца по-добрия. Без имплантация.
Според мен доктора направи всичко по силите си - смени подхода, включи допълнително препарати, изобщо гледаше да се подсигури отвсякъде. След неуспешния опит пуснахме фертилитите и ми излезе положителен HHV-6 , не знам до колко влияе на имплантацията честно казано. В крайна сметка нямаше такава.

Сега ми предстои трети трансфер. Този път аз настоях да е на естествен цикъл и да е максимално близко до естественото забременяване. Както вече писах, аз нямам проблем с  лигавицата, не съм имала проблеми с  имплантацията при естествено забременяване, преди да ми махнат тръбите.
В момента съм в овулация, в четвъртък вечерта фоликула беше 18 мм, лигавицата 9 мм. От утре почвам прогестерона и на 13.11 евентуално трансфер.
Дано всичко да е наред този път 🙏
Не съм правила ERA, EMMA ALICE тестове, но го обмислям, ако успея да направя нови ембриони. ПИД също не съм правила. Сякаш всичко останало сме го покрили.

# 21
Simona Звучи ми като да сте покрили доста въпросителни. До колкото разбирам имаш естествено забременяване, след което установено запушване на тръби, които са премахнати и сега липса на имплантация. Винаги стои проблема с неправилна стимулация и лошо качество Я в следствие, но пак лично мое мнение е, че при толкова неуспехи има някакъв проблем в матката. Пускала ли си имунологични изследвания? Консулт с имунолог? Може би хистероскопия да се огледа матката евентуално? Има нещо, което пречи на имплантирането, просто трябва да откриете какво е. Не подценявай имунологията - точно там се объркват нещата с имплантацията!
Стискам палци с предстоящия трансфер, дано да е твоята снежинка!

# 22
А защо са се запушили тръбите? Предполагам има изследване за плазмите и хламидия от матката?

# 23
А защо са се запушили тръбите? Предполагам има изследване за плазмите и хламидия от матката, които са в следствие на сраствания от операции. Хламидия, уреаплазма и микопалсзма са отрицателни. Само Gardnerella vaginalis ми се появи лятото, която лекувах и на следващия тест беше отвоцателна, но пък имаше HHV-6.
Не са запушени, а премахнати, заради извънматочни бременности.

# 24
Simona Като чуя ИМБ и още повече ще обърна внимание на имунологията. Има няколко причини за ИМБ една от тях са запушванията в следствие на инфекции или сраствания в тръбите. Другата, както беше при мен( също имам една ИМБ и премахната дясна тръба) беше “Я така е решила” Всъщност оплодената яйцеклетка не ги решава тези неща, тя се води по различни стимули, както и си избира сперматозоида, който да допусне по определени химични реакции. Тук средата в матката е много важна и най-вече имунологичната среда, важно е и кръвоносните съдове, които могат да хранят евентуалният ембрион. Ако нямаш имунологичен консулт е хубаво да го направиш. Аз също след последното забременяване, което беше ИМБ нямах бременност. Накрая проблема се оказа имунологичен + истмоцеле, което влошава средата в матката. Коригирахме и двете и резултата не закъсня.
Трета причина за ИМБ е високо ТСХ, но тук данните са противоречиви.

# 25
В подготовка съм за ЗЕТ с естрофем. На ден 9 лигавицата ми беше 8 мм, следващ преглед е планиран чак за ден 14 - това не е ли твърде далеч във времето, доколкото знам е важно да се започне прогестеронът в правилния момент?

# 26
Точно така се процедира ,спокойно
Прогестерона се започва  няколко дни преди замразения  трансфер,като зависи от това колко дневен е ембриона   

quote author=Antilop_9723 link=topic=1825740.msg50437498#msg50437498 date=1762642753]
В подготовка съм за ЗЕТ с естрофем. На ден 9 лигавицата ми беше 8 мм, следващ преглед е планиран чак за ден 14 - това не е ли твърде далеч във времето, доколкото знам е важно да се започне прогестеронът в правилния момент?
[/quote]

# 27
Моя първи преглед беше на ден 11, започнах прогестерон от днес, трансфер на 13.11.
Утре съм на вливки Интралипид, но вероятно няма да минавам преглед, а направо на трансфера ще се видя с доктора.
Лигавицата беше 9 мм, но аз съм на ЕЦ без Естрофем, фоликула беше 18 мм

# 28
Точно така се процедира ,спокойно
Прогестерона се започва  няколко дни преди замразения  трансфер,като зависи от това колко дневен е ембриона  

quote author=Antilop_9723 link=topic=1825740.msg50437498#msg50437498 date=1762642753]
[/quote]

Притеснявам се да не би лигавицата да е достигнала нужната дебелина и хомогенност преди този 14ти ден... Също чисто хормонално дали няма да е късно и някой преден ден да е било по-подходящо, все пак 9ти ден вече е била 8мм лигавицата

Ъпдейт на ден 12ти лигавицата ми отново е 8мм, проблем ли е , че не е мръднала особено от ден 9.. викат ме пак на ден 14.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 15:19 от Antilop_9723

# 29
Момичета, аз както и миналия път се тормозя с един въпрос..
Започнах прогестерона вчера на 9.11, това за ден 1 или ден 0 се брои при ЗЕТ?
Моя АГ го брои като ден 1 и иска да правим трансфер на 13.11, но аз срещам информация, че това е ден 0. При мен на 8/9 беше овулацията.
Тревожа се, че връщаме ембриона по-рано отколкото трябва и че пак няма да има имплантация..
Да не говорим, че този ембрион е замразен на ден 6, а го връщаме на P+4 или О+4
Това ще ми е трети трансфер, на последен ембрион.
При вас как е било броенето?

Общи условия

Активация на акаунт