Октомврийски бебета 2025

• 5 877
  • 193
  •   1
Отговори
# 150
Ние я сложихме и мина добре - нямаше разстройство, нито запек, нито каквато и да е промяна в консистенцията на акото (както ни предупреди педитърката), но вечерта повече го болеше коремчето, защото се свиваше.

# 151
Как сте момичета? Оцелявате ли?

Ние днес поставихме ротавирус и пневмококи, дано мине без странични ефекти🤞🏻

Не знам при вас как е, но при мен май цикълът вече се задава (2 месеца от раждането), кърмя, но не много.
И да се оплача - така ме болят рамената и гърба от носенето на малкия, че даже и кръста от вдигането му от кошарката… започнах да се чудя дали нямам нужда от някой кинезитерапевт…
И не на последни място - още нито едно нощно хранене не ни е отпаднало - буди си се на 2,5-3 часа да си търси млякото..

# 152
Ние още не сме сложили нито една ваксина, утре ще ходим. Но обмислям сама да започна да забелвам, малкия тези които, вече са го правил може ли съвет как да процедираме имали някакви, мазила за ползване. ЛЛ каза, да преценя сама, кога да го правя но мисля че ще е по болезнено, ако го заведа на един път при хирург да го направи от колкото, всеки ден по малко.

# 153
Ние също сме с момченце, двама различни лекари ми казаха вечер след баня леко да дръпвам кожичката надолу като е омекнала докато се покаже леката дупчица и нежно и леко да почиствам с марличка с физиологичен разтвор. Така постепенно сме щели да го забелим.

# 154
По принцип при повечето деца кожата започва сама да се отпуска между 3 - 7 годишна възраст, понякога даже и по-късно. Моя син е на година и осем месеца и единствено го измивам отвън, без никакво дърпане.

Последна редакция: пн, 22 дек 2025, 15:11 от zoya.

# 155
Леле, и аз съм със зверски болки в гърба от носене и вдигане, а е само 5 кг. Не ми се мисли за по-натам 😁

Ние забелваме вечер във ваната съвсем леко.

# 156
Не ми припомняйте за болките в гърба и кръста. 🫣 Каката е 12 кг и преди 2 седмици при едно нейно слагане в леглото й, усетих пронизваща болка в кръста, буквално все едно нещо се счупи. Бе четвъртък, а докторът можеше да ме види чак в понеделник и то с рентгенова снимка. Мъжът ми ми купи едни лепенки на Нурофен и с тях спасих положението и за 4-5 дни болките отшумяха. Беше кошмарен период, понеже малкият често суче, докато го нося, обикновено очаква и доста носене, докато е буден, което в комплект с грижите тип смяна на памперс и преобличане на две деца - бе нещо неописуемо за волята ми.

Иначе той е над 6.5кг. вече, някои дейности ми се налага да ги правя с една ръка, докато го нося и вече става сложно. Опитвам се да го приучвам в слинга, който той много не харесва. 😄 Забавлява се все по-дълго на активната гимнастика и като че ли имаме все по-чести спокойни дни, само следобяд и вечер става кисел доста.

За нощното кърмене - аз си мислех, че е отпаднало до онзи ден. Последните две нощи е доста неспокоен, а аз забравих да питам педиатъра дали да мажа с нещо венците му, които той спомена, че вече го дразнят.

След ротавирусната ваксина при нас имаше реакция (освен дискомфорта), изразяваща се в по-кремообразно положение в памперса и по-разлято. 😄 Преди имаше и по-топчести структури, докато сега е като рядка супа от тиква, вече втора седмица.

Подготвяте ли се за празниците? Сигурно за тези, на които ви е първо детенце, е голяма емоция предстоящото идните дни! 🥰 🎄

# 157
Здравейте момичета. Нашата ЛЛ на 2рия навършен месец сложи само ротавирус и срещу пневмонии ваксината. Тази за тетанус/дифтерия и тн не я сложи сега, не ми каза защо.. не ми каза и, че не трябвало да се къпе бебето тъй че я къпахме.. Има ли някоя от вас с ревливо бебе? През деня е много спокойна, следобеда обаче може да се усмихва в един момент, в друг бесен рев чак става лилава. Минава ѝ след няколко минути и после пак и така почтия целия интервал. Някои дни е по-добре от други. Не мисля, че са колики, не се превива. Понякога е много изтощаващо. Иначе си наддава много добре, та не е от неядене. Дали ще спре да реве някога? 🥲

# 158
Честита Коледа! Бъдете живи, здрави и щастливи,много да ви радват малките сладури, да са ни живи и здрави!

# 159
Честита и от мен! Бъдете много здрави и се наслаждавайте на незабравими семейни моменти изпълнени с любов и топлина!

# 160
# 161
Весела Коледа! Бъдете здрави, щастливи и сплотени 🤍

# 162
При нас се оказа че има гранулом на пъпа и доктора каза че е за операция. Но аз чета че има и други методи за които, не ми спомена и ще търся други мнения.

Polii97, какво се случи с пъпчето ви?

# 163
Възмутена съм от некомпетентните ни лекари във Враца няколко, пъти го водих и на хирург и при детски педиатри, дори го заведох във детското отделение където родих, даму погледнат пъпчето че не се затваря и секретира жълто, вече 35 дена беше направил.И всички казват няма нищо ще се затвори, много си е добре не се притеснявай а аз виждам че има топче във пъпа нищо че не съм лекар, толко време да неможе да се затвори има нещо. Два пъти го гледа др.Кюркчийски възрастен хирург главен във Плевен и той не също много е добре няма нищо притеснителто. Водих ме го при друг хирург, във Пирогов във София и ни каза да го пръскам със Оксикорт сутрин и вечер за 10 дена. И то се изсуши, стана черно и се оправи. И от както, се оправи бебчо спря да ръмжи, и да издава каквито звуци издаваше, докато спи. Явно го е боляло, но като неможе да каже нямам думи през какво, преминахме но важното е че сега е добре. Затова винаги се търси второ мнение, неми се мисли ако се бях съгласила със операция, нямаше да си го простя.

# 164
При кой хирург в Пирогов го водихте?
Нашето също още не се е затворило в долната част и има съвсем лек секрет - при падането не падна цялото, а остана една малка стърчаща част, която явно пречи да се затвори… ЛЛ ни каза, че ако не се оправи до няколко седмици може да отидем на хирург и  има практика да ги горят, но определено ми се искат още няколко мнения.
Много се радвам, че при вас нещата са приключили добре и само със спрейче!

Общи условия

Активация на акаунт