Астрология - 27 тема

• 28 462
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Със сигурност има астрологино обяснение. Ако искаш, пиши ми на лично дата, място и час на раждане, за да погледна.

# 436
Здравейте,
Има ли някакъв период в момента, който да е особено кардинален? През последните 3-4 седмици е някакъв всекенсйи териризъм при мен.
Много промени, важни решения, даже съдбовни. Всеки ден се случва нещо странно. Все едно съм във филм. Много тежък, но и важен период. Има ли астрологично обяснение?
При мен тече подобен период, което не ме учудва, тъй като минавам през Саде Сати, сменям подпериод и т.н. Обикновено е съвкупност от няколко фактора, не едно нещо. Просто си разгледайте картата подробно.

# 437
Вижте къде има квадрати и опозиции транзитно, как е прогресивния хороскоп, като за начало.

# 438
Преди няколко дни си погледнах прогресивната карта и видях, че Слънцето и Венера са в съвпад и в тригон към рождения ми асцедент. Марс е малко зад тях и ги приближава, може би и той е в кюпа на съвпада. Тази година ми направи впечатление, че на 17 февруари започнах работа на място, където се запознах с човек, с когото не станахме близки, но ми подейства по много странен начин - като разтърсване, желание за промяна. По това време прекъснах и неколкогодишен вреден навик. На 17 април пък заминах да работя в друга страна. Между другото, асцедентът ми е на 17,5 градус, може би е просто съвпадение, но е интересно за споменаване.

В тази връзка - какъв е орбисът в прогресивните карти?

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 08:57 от Cafe

# 439
Гледа се кога по-бързата планета вече е на 1 градус от сключването на точния аспект и около точното сключване се очаква да кулминира събитието.

Когато планетата се движи по-бавно поради предстоящо обръщане на движението, може години наред да влачи на няколко минути, така че е важно да се оцени общото положение.

Аз родих сина си миналата есен при прогресивен Марс в абсолютно точен тригон с наталното слънце. До минута. Съвпадна и с други важни събития, и имаше и други фактори, но пак е добър пример за важно събитие настъпило в точно този момент.

# 440
Не е съвпадение, 17 за мен е нещо като:
 1 - ново начало, нещо свързано с твоя път, тяло, ти в материалния свят и.н.
 7 - духовно число, спиритуалност
 8 - изобилие и -или сила

И става примерно: ново начало, което ти носи духовно знание, ще те направи по силна.
Или: по-спиритуална перспектива на мислене, ще ти донесе изобилие и т.н.

Примери при мен, когато съм го виждала.
1. Имах запознаство с абсолютно нова група от хора. На пръв поглед много мили хора с хубава кауза, събираха се. Обаче след срещите с тях се чувствах ужасно. Просто щях да умра. И така намерих много начини и ритуали за изчистване на енергията: с рейки, с кристали, с молитви и още много, които използвам почти ежедневно. Тоест този опит ме прави многоо по-силна, като 1. се доверявам на тялото си 2. имам под ръка много начини да си помогна.

2. Продавах едно нещо в един портал в интернет за сравнително голяма сума. Така се получи , че ако използвахме вариантите за плащане на самата платформа ставаше по-скъпо.  Нещото беше и голямо и не можех да въведа толкова големи размери или нещо такова. Чудих се какво да правя и накрая реших да го пратя на доверие, а купувача да плати след получаването. Реших че ако ме измами си остава негова карма, а вселената ще намери начин да ме компенсира. Излязох да се разхождам и погледа ми няколко пъти се фокусира на номер 17 по улиците. И знаех, че този начин на мислене ще ми донесе „финансовото изобилие „ Wink , тоест в случая че всичко ще мине добре и ще ми изпрати парите.

Редактирам: може обаче при теб 17 в случая да има съвсем лично значение, тоест ако го свързваш с някого или дата и така подсъзнанието ти привлича вниманието ти към това. Но и така да е, общото значение на 17 се ще запази.
Примерно жена от рода е родена на 17. Жените от твоя род винаги са правели нещо по точно определен начин. Така се случва, че ти на 17 отиваш на адвокат и променяш изцяло всичко, примерно спираш да търпиш нещо и така лекуваш линията.

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 09:35 от Шанта

# 441
Преди няколко дни си погледнах прогресивната карта и видях, че Слънцето и Венера са в съвпад и в тригон към рождения ми асцедент. Марс е малко зад тях и ги приближава, може би и той е в кюпа на съвпада. Тази година ми направи впечатление, че на 17 февруари започнах работа на място, където се запознах с човек, с когото не станахме близки, но ми подейства по много странен начин - като разтърсване, желание за промяна. По това време прекъснах и неколкогодишен вреден навик. На 17 април пък заминах да работя в друга страна. Между другото, асцедентът ми е на 17,5 градус, може би е просто съвпадение, но е интересно за споменаване.

В тази връзка - какъв е орбисът в прогресивните карти?

На 17 февруари 2026  - слънчево затъмнение във Водолей в квадрат с Уран в Телец
На 17 април 2026  - новолуние в Овен

# 442

На 17 февруари 2026  - слънчево затъмнение във Водолей в квадрат с Уран в Телец
На 17 април 2026  - новолуние в Овен

Вярно! Blue Heart
Ред. :
Новолуние в овен 27°
Слънчево затъмнение водолей 28°

Тоест близо като градуси, в случай че аспектират нещо в нейната карта.

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 11:53 от Шанта

# 443
Първото ми е в квадрат към наталния Уран и на около 5 градуса от Слънцето.

# 444
Дами, днес обърнах повече внимание на Сабиенската символика, имам подробно описание за всеки градус и знак в една от книгите ми. Доста ми е трудна интерпретацията на написаното, но си обясних защо "силния" ми Юпитер в 9ти дом водолей, не ми носи ползите си по природа и защо "слабия" ми Сатурн в овен 11дом не е "лош" с мен. Някоя да е чела повече за Сабиенската символика и да има повече информация?

# 445
Традиционно 11ти дом е един от най-благоприятните домове, там дори вредите на злосторниците се смекчават – и според западната, и според индийската астрология. Девети дом е от категорията по-благоприятни, но тъй като е падащ дом, т.е. планетата се отклонява, по този начин силата ѝ намалява. Но от категорията падащи домове това е най-благоприятният. Тъй че още преди да стигнете до сабианската символика или която и да било друга по градуси, първо тръгваме от значенията на домовете.

# 446
Специално този градус ми е познат, защото и аз имам нещо там.

И да доста е отрезвяващо да се погледнат като допълнителна инфо. Също дали има неподвижна звезда там или по Никола Стоянович и неговата теория... също антисция. Всичко дава още  допълнителна инфо.

Но аз не вярвам, че не ти работи Юпитер-а, просто има разминаване между очаквания и реалност.

И в крайна сметка всички най вероятно сме имали някаква не особено прекрасна в наши очи ;–) причина да започнем да се занимаваме с астрология.

# 447
Специално този градус ми е познат, защото и аз имам нещо там.

И да доста е отрезвяващо да се погледнат като допълнителна инфо. Също дали има неподвижна звезда там или по Никола Стоянович и неговата теория... също антисция. Всичко дава още  допълнителна инфо.

Но аз не вярвам, че не ти работи Юпитер-а, просто има разминаване между очаквания и реалност.

И в крайна сметка всички най вероятно сме имали някаква не особено прекрасна в наши очи ;–) причина да започнем да се занимаваме с астрология.
Взех си книгата неподвижните звезди и съзвездията в астрологията, но не съм стигнала до нея, не мога да намеря къде да видя звездите къде са по време на раждането. Иначе слънцето ми е съвпад с Алгол, чела съм, че е най-лошата звезда 😁
А за неподвижните звезди и тълкуването им в точен съвпад ли трябва да са или може отклонение 1°?

# 448

Взех си книгата неподвижните звезди и съзвездията в астрологията, но не съм стигнала до нея, не мога да намеря къде да видя звездите къде са по време на раждането. Иначе слънцето ми е съвпад с Алгол, чела съм, че е най-лошата звезда 😁
А за неподвижните звезди и тълкуването им в точен съвпад ли трябва да са или може отклонение 1°?

Aз гледам ето тук за Сабиaнските символи http://www.mindfire.ca/An%20Astrological%20Mandala/An%20Astrolog … 0-%20Contents.htm

А тук за звездите (много прегледно са подредени и то по тропическия зодиак) – значенията също са доста обширни, но ги чета малко с едно на ум.
https://astrologyking.com/fixed-stars/

# 449
Имайте предвид, че някои звезди са извън еклиптиката, а има и такива, които никога не изгряват и не кулминират по нашите географски ширини. Иначе в астрологичните книги, посветени на неподвижните звезди, те са включени в каталога и доста практикуващи астролози ги отчитат, без реално съответната звезда да се проектира там, в такъв случай е логично и никакво влияние да няма върху съдбата на натива или картата на мунданното събитие, която разглеждат. Затова се преминава специализирано обучение за проекциите на неподвижните звезди, доста от практикуващите професионални астролози не са го преминали и си помгат с интерпретации от Интернет. Има софтуери, които показват триизмерната проекция на звездното небе, и там може да се види кои звезди наистина са на хоризонта или в кулминация в момента на раждане.

Общи условия

Активация на акаунт