С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 477
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Мъжете не могат само да кърмят, всичко друго могат и то доста добре. Те света управляват от хилядолетия, с едно бебе да не могат да се справят 😄
Мислех, че младите съвременни жени вече не робуват на тази мантра, но уви...

# 496
Мъжете не научихме, така си отидоха неуки ,но синовете  и поръчват,  и готвят и деца гледат наравно, че и повече.
 Успокой се.
 Снахите гонят кариера и никой не им пречи. И така трябва.

# 497
Някои хора дори нямат ресторант наблизо или поне такъв, който да става. Някои пък нямат възможност да плащат по 4-5 лв за купа леща, като могат да направят една тенджера и да ядат три дни. Или да плащат по 20 лв за салата. Можем ли да допуснем, че в този случай би било безумие мъжът да не подхване някакво ядене вкъщи или той е там за украса? У нас готвя само аз и пак мъжът ми може да сложи пържоли на скарата, да направи салата или омлет. Аз лично това наричам човек, който не умее да готви. Човек, който не знае къде е печката, а само номера на ресторанта, не знам какъв е.

Иначе и ние ходим по ресторанти, ама не за пълнени чушки и пиле фрикасе.

# 498
Дъщеря ми беше на няма и година, когато майка ми дойде да я погледа и още същия ден си счупи ръката. Тогава на пожар дойде баща ми и прекарваше по 5-6 часа на ден с детето, докато ние бяхме по болници. Питали го после как се оправил. Ми оправил се е. Не е като да е имал избор. И памперси е сменял, и е хранил, забавлявал, приспивал... Неволята е много добра учителка.

# 499
  • Be realistic - plan for a miracle.
Значи най-добронамерено... ако бебето се дере и квичи в баща си, това е проблем на баща му.
Не казвам, че ще ми е яко да слушам детето да се дере, но да го грабя веднага да го успокоя аз и непременно АЗ да съм човека, който да утешава, успокоява, дондурка и търпи крещенето му (защото те си се дерат по всякакви причини на моменти) - няма как да стане.
Освен ако не става дума за кърмене, няма нещо, с което да не очаквам мъжа ми да се справи покрай грижите и ми е важно да сме взаимнозаменяеми в останалите неща.
Повечето мъже, които "не се справят", просто нямат желание, търпение и здрава нервна система, така че да се научат.
Или майката не издържа да гледа процеса на свикване и напасване на бащата и му го грабва от ръцете да му покаже как се прави и "за по-бързо".

# 500
Не знам хора, освен в гората, които да нямат Фантастико или Билла с топла витрина до тях Simple Smile.

Извинете, никой не яде леща три дни Simple Smile.

Спорът дойде оттам, че очевидно всички трябва да захвърлят потребностите, желанията и особеностите си, когато се появи бебе. Брейй, можело без сън, ама без паница гореща чорба не можело, а? Нали мъжете ви всичко могат, да ядат филии една година и да гушкат бебето - за негово добро е! Аа, без топла манджа не ви се гледат бебета - ама нали ви беше хубаво, като го правите!

# 501
  • София
Ценената помощ е желаната помощ. Всеки човек има собствено разбиране от какво има нужда.
Мисля, че две мнения няма, че:
1. Натрисането (защото не видях да ги канят с удоволствие) на комплекти родители при прясна родилка в грипен сезон не е особено приемливо.
2. Бащата е също родител и трябва да поеме своята дан като такъв от ден 1. Не майка му, стрикна му, шуренайка му, той самият. Защото последните 3 не са участвали в направата на бебето, не за друго.
3. Няма нужда от тотално себеотрицание, няма лошо човек да получава помощ, стига да я желае. На никоя жена не са издигнали паметник пред блока, че не е закачала никой и сама се е справила с всичко.

Новороденото бебе, освен, че не е играчка, а жив човек, си има своите нужди: да спи, да бъде нахранено по един или друг начин, да се със сух памперс. То не е занимавка за скучаещи баби, дядовци, лели, стринки, братовчедки и т.н. То е малко крехко създание, имащо нужда основно от мама и тати. И ако мама и тати искат сами да си изградят ежедневието, то всички от разширеното семейство е редно да се съобразят. И тия 40 дни, не са измислени случайно. Младите родители вече са пълнолетни хора, взели решения за живота си и е редно тяхното мнение да бъде прието, без сръдни, без цупни и заплахи. А родилката е редно да бъде оставене да си изживее интимния момент с бебето си, без накой да бди и да насочва струята от гърдата ѝ. Толкоава.

Не знам хора, освен в гората, които да нямат Фантастико или Билла с топла витрина до тях Simple Smile.

Да предложиш на току що родила жена да се храни от сготвено от продукти с изтекъл или почти изтекъл срок на годност? Сериозно ли, 100 пъти предпочитам да си сготвя отколкото да ям тия боклуци, с или без чужда помощ. Не един и двама познавам натровили се от това гурме меню, а да подложиш на такъв риск кърмачка, е меко казано ... странно решение.

# 502
Храна от топлата витрина на Била и Фантастико бих яла само ако от никъде другаде не мога да си взема. И го установих точно, когато бях с малко бебе и не насмогвахме с всичко. Това беше една от най-гадните храни, наравно с тази в една от болниците, в която лежах. Ужасен ужасон.

# 503
Аз сигурно съм единствената, която беше недоволна, че трабва да е залепена за бебето. За всичко друго имах отмяна -пазаруване, готвене, чистене, изхвърляне на боклук, пране, простиране.
А аз просто исках да си "почина" за 30 минути от бебето и да свърша нещо в къщи за разнообразие.
Сигурно нещо не ми е наред, понеже чета че всички бъдещи майки в темата искат дй са скачени съдове с нероденото още бебе.

# 504
Ти явно си спориш за спора. Написаха ти, че е по-евтино и качествено да си сготвиш у дома. Ти обясняваш за топлата витрина на Фантастико. Това ресторанти ли са, извинете? Grinning И не, не навсякъде има Била и Фантастико.
Иначе домашната храна си е важна. Но щом освен за съпругата, свекървата и жената зад щанда на топлата витрина, не ви идват други идеи (поглеждам към съпруга) няма проблем.

боботоо, така си мислим. Grinning Откъде да знаем. Иначе аз също не бих искала да съм скачен съд следващите 18 години, ама в седмицата след изписването…? Да, бих искала. Пък си има и баща.

# 505
Къде по-добре е филия с масло и сирене пред храна от топла витрина, но всеки с разбиранията си. Те и веригите трябва да печелят, работа дават...

# 506
По-евтино може и да е, но по-важно е да имате време за детето и за семейството, отколкото да белите картофи.

Топлите витрини са просто една идея и възможност, никого не агитирам за там. Тук се обяснява, че като се появи бебе, и всички трябва да хвърлят всичко в живота, но само докато… не стане време за ядене! В което време най-важното е да се завъртят всички на печката, при положение, че достъпна топла храна има навсякъде, включително онлайн.

Какво са ми написали мога да прочета и сама, това, което разбирам е, че всеки е много отдаден на бебето, докато не стане време за вечеря, когато всеки се опитва да хвърли бебето на някой друг, за да седне на тигана.

Съпругът ми готви чудесно, като той “отговаря” за въглехидратната храна, която се приготвя приблизително веднъж седмично у дома - паста, ризото, мак енд чийз, а аз приготвям по-добре месни ястия. Никой не е вързан на фрайъра сакън да не похарчим пет лева вместо да бъркаме ядене у нас Simple Smile. Но пък какво е едно бебе пред това да пръжнем некой супер мега здравословен омлет със салам - ще се отгледат някак тия деца 😁

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 17:21 от Beauty queen

# 507
Някои хора се хранят само със слънчеви лъчи, безплатно е.
Признавам си, че присъствието на свекърва ми в първите дни след раждането ме напрягаше. Тя си имаше неин ритъм на живот, с който бяхме принудени да се съобразяваме. Живеехме в гарсониера с усвоена тераса за кухненски бокс, а в бившата кухня ни беше спалнята на нас с бебето. Съобразявах се със следобедния сън, с времето за душ (бяхме с бойлер), с програмата на телевизията, дори да не ѝ шумя като ми се прииска нещо от хладилника. Миеше чиниите на ръка, защото не можеше да се справи със съдомиялната, а и все пак нещо да се занимава. Нищо лошо не ми е направила, но ме нотоварваше присъствието ѝ. На по-късен етап идваше майка ми за по 3 часа, за да мога между кърменето да изляза до магазини и да си купя дрехи и обувки, че буквално нямах какво да облека, а таткото е на работа. Живеехме на 15 минути с кола, а свекърите в друг град, иначе и свекърва ми щеше да се радва да я повикам. След шестия месец детето мина на АМ и татенцето се справяше с всичко сам. И ми беше спокойно, защото от ден първи се включваше в гледането и обгрижването ни.
Боботоо, не си единствената Wink

# 508
Това е мит, че всички майки са залепени за бебета. Никога не съм изпитвала ревност от роднини, ако някой иска да гушка или играе с децата ми, независимо бебета или пораснали. Отделно бях кърмачка, но имах спокойни бебета. Намирах време за всичко.
Но това съм аз. Друг ще си поръчва ядене, топла витрина, каквото му е удобно.

# 509
Странно ми е това за залепянето, което коментирате. На нас ни беше добре да сме си само тримата, особено в началото. Още в първата седмица след изписването успях да отида на фризьор и козметик, докато мъжът ми гледаше бебето. И с приятели се виждахме навън, и с родителите ни също. Малко сънят ми липсваше, но както казах се оцелява. Нито една причина нямаше, да ми висне някоя баба със седмици. Нито имаше нужда, нито искахме. На 40тия ден, отидохме само 3-мата на море. Хубаво време беше.

Общи условия

Активация на акаунт