С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 475
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Хората са различни. Ня някой му липсва сън, друг без мусака ще загине, трети има нужда от пространство. Всеки сочи своя пример, браво, и не може ли да се види, че просто другите хора са с други нужди? Някои нямат нужда от пространство, за други горещата манджа всяка вечер е битовизъм. Всички сме хора.

# 511
Моят съвет към бъдещите родители е да се научат да разчитат само и единствено на себе си и да не правят деца с идеята, че мама/свеки ще ги гледа. Защото разочарованието после е голямо.

# 512
  • Другата България
Извинявай, ако бъркам потребителките, но ти не живееше ли в чужбина, а родителите ти и свекърите се редуваха да идват и да помагат? Именно за детето? И по принцип? И на всички почивки ходите заедно - или с едните, или с другите?
С такова впечатление съм останала, ако бъркам хората - още веднъж се извинявам.

# 513
Да, и моят съвет е да озаптят очакванията, особено за готвене, чистене и пр. от външни хора. Ако някой външен се натисне да чисти - добре, но спиралата "аз искам, защо бабите се скатават, а не изпълняват" води само надолу.

# 514
Аз никъде не прочетох такова изискване и очаквания от външни хора. Даже напротив, почти всички пишат, че такава помощ е рядкост.

# 515
  • Melmak
То най-добре да няма очаквания. После ако нещо искат, ок. Знам за баба и дядо, които дори на рожден ден не са ходили на внучето си. Живеят в малък град, близо едни до други. Ми не искат. Като не искат…
Така че ако има очаквания за каквото и да е, после води до разочарование.

# 516
Извинявай, ако бъркам потребителките, но ти не живееше ли в чужбина, а родителите ти и свекърите се редуваха да идват и да помагат? Именно за детето? И по принцип? И на всички почивки ходите заедно - или с едните, или с другите?

Да, родителите идват, защото искат да поддържат контакт с внуците, а не защото не се справяме.
Това за почивките не е вярно. Случвало се е два пъти за две години и половина да ходим на почивка с някой от двата комплекта баба и дядо.

# 517
Ние също сме ходили с баби и дядовци на почивка. Реалността е, че се сдобиваш с още 2ма, за които да организираш забавления и да ги пазиш да не изгорят.

# 518
Аз никъде не прочетох такова изискване и очаквания от външни хора. Даже напротив, почти всички пишат, че такава помощ е рядкост.

Имаше назад, ако не е изтрито заради последвал конфликт, може и още да стои.
Иначе това майката на майката да ходи "да слугува" при раждане на внуче го има в традициите, писала съм в други теми. Но в съвремението с отпадането на прането на заледената река постепенно е отмряло, поне в градовете.

# 519
Да, и моят съвет е да озаптят очакванията, особено за готвене, чистене и пр. от външни хора. Ако някой външен се натисне да чисти - добре, но спиралата "аз искам, защо бабите се скатават, а не изпълняват" води само надолу.

Не една и две съфорумки са се оплаквали, пе свекървата орави големи заявки и после нищо.
И аз влязох веднъж в капана. Много напористо се предлагаше помощ. Накрая се съгласих и по средата на събитието помагащият напусна по не особено обективни причини. Имах очаквания и се разочаровах. Вече не се връзвам.

# 520
Всичко зависи от хората. Майка ми идваше да се наспя, да си напазарувам и да си видя приятелките без бебе. Нито е стояла с парцал, нито над тиган. Майка ми е много светски човек и да се бърка из чужди хладилници и шкафове не е нейното нещо. Ако трябва да се намажат филии или да се нареже нещо - хляб, сирене, или да се сварят яйца - да, ама да се размята над тиганите - никой не го е искал, нито тя, нито аз. Помагала ми е с бебето, за да се пооправя аз, без да пълни шаран и джолан.

# 521
  • Другата България

Да, родителите идват, защото искат да поддържат контакт с внуците, а не защото не се справяме.
Това за почивките не е вярно. Случвало се е два пъти за две години и половина да ходим на почивка с някой от двата комплекта баба и дядо.
Е, те като дойдат за по месец примерно /хипотетично/, едните, после другите....не вярвам да стоят със скръстени ръце. Помагат.
Явно за почивките съм в грешка, бъркам потребителите.

# 522
От цялата работа разбрах, че светските майки на майки не готвят на тиган, само мажат филии, а светските бащи правят ризото, но бебета гледат чак като станат първи клас.

# 523
Аз пък безсрамно си признавам, че много са ми помагали. Хубово ми беше. Сега, ако поискат не знам дали ще мога да помагам толково, но поне ще опигам. Само да ми се роди внуче..... Обещавам да е само поискана помощ 😄

# 524
Ще си запишем. Ако почнеш да мрънкаш да има записано.

Общи условия

Активация на акаунт