С какво ви дразнят свекървите? - 169

• 29 465
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Е, защо, ако наистина и двамата са дебели. Ще им е по-лесно да отслабват заедно. Наднорменото тегло влияе отрицателно и при двата пола на фертилитета. Ако те и двамата са с наднормено тегло, може да е сериозен фактор. Мен леко ме учудва как хората уж са готови на всичко, за да имат деца, но не може да отслабнат или да се отърват от някой вреден навик за целта.

# 541
Сигурна ли си, че мъжът ти не си го мисли това, или поне е съгласен с майка си и затова ти го казва?  Иначе е супер тъпо да порти по тоя начин,  като те настройва срещу нея.

Тя може и да му го е споделила доброжелателно, то наистина има значение за фертилитета - и за всичко останало около здравето, де. Общо взето,  за каквото и да било, като идеш на лекар първото, което ти казват е да отслабнеш, ако имаш наднормено тегло.

# 542
  • София
Ако това е причината, което е напълно възможно и не прочетох никой да го е отрекъл, е работа на лекар да им го каже след като е потвърдено с изследвания, а не на свекървата или на друг. Мъжът също не е трябвало да го повтаря.

# 543
  • Melmak
Наднорменото тегло може да е проблем, но и може да не е. На мен ми се вижда грозно външни хора да коментират как дебелите млади за това нямали деца. При всички положения е лошо да си пълен, без значение искаш ли деца, имаш ли, нямаш ли. Обаче виждам и много добре изглеждащи мои приятелки с неуточнен стерилитет. И при тях какво е? Не са дебели.

Такъв коментар от лекар звучи по един начин, от някоя леля, стринка, тъща, свекърва.. съвсем по друг.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 17:38 от Pandora1

# 544
Тя и преди темата ми е казвала лично, че съм дебела, обаче аз бях дебеляла заради лекарства например.
Днеска бяхме на гости при тях, знае, че мразя месо, особоно мириса, приготвила само месо, цялата стая ухае и на мен ми стана лошо.
Гади ми се, може да съм проблемна по тема миризми, но не вярват. Излезнах от стаята, щото мирише, после пак станах виновна, че не съм стояла при тях. Но тя много добре знае, че не понасям тази миризма, въпреки това пак аз останах виновната.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 16:58 от Wudu

# 545
  • София
Ами не е много възпитана и съобразителна свекърва ти. Ти решаваш колко контакт с такъв човек може да приемеш.

# 546
Ставам и си тръгвам щом ми е лошо. На ММ така му прилошаваше от миризма на риба. Ставаше бял като платно. Тръгвахме си, извинявахме се и толкоз.

# 547
Ставам и си тръгвам щом ми е лошо. На ММ така му прилошаваше от миризма на риба. Ставаше бял като платно. Тръгвахме си, извинявахме се и толкоз.
На същото мнение съм, ставаш и тръгваш, особено щом знае.
 Синът беше на диета ,сто пъти питах какво яде, пусна ми  линк с рецептите си. За другите - каквото е ,не му пречи.

# 548
Тя и преди темата ми е казвала лично, че съм дебела, обаче аз бях дебеляла заради лекарства например.
Днеска бяхме на гости при тях, знае, че мразя месо, особоно мириса, приготвила само месо, цялата стая ухае и на мен ми стана лошо.
Гади ми се, може да съм проблемна по тема миризми, но не вярват. Излезнах от стаята, щото мирише, после пак станах виновна, че не съм стояла при тях. Но тя много добре знае, че не понасям тази миризма, въпреки това пак аз останах виновната.
Много грозно е постъпила свекървата. За съжаелние познавам и други свекърви, които "от добри" чувства така безкрайно дълго тормозят снахи-вегетарианки. Абе, кажи го един път, два пъти и спри да си пъхаш носа в чуждите дела (точно така нещата на снахата са чужди за свекървата).

Wudu, ако има следващ случай - тръгваш си И обясняваш защо, кратко и ясно казваш на свекървата "Става ми лошо от миризма на месо. Ако така ни посрещаш, за съжаление аз ще стоя навън."

Или си отиваш на гости със сготвени манджи. С ММ сме го правели, като бяхме на диета - вместо да пращаме рецепти на майките си (и на двете), си носехме яденето. Първият път при свекървата бяхме занесли продукти и готвих при нея, ама не си е работа в чужда кухня.

# 549
Малко в повече ми идва това последното. Никак не си представям, че ще дойде някой у нас и ще ми казва, какво да не готвя. Още повече, че аз ям основно месо и не бих седяла на салата, за да угаждам на чужди капризи. И след подобно изпълнение, следваща покана няма да има.
Тук определено крушката си има опашка.

# 550
И аз ям месо, ям и постно, но когато съм поканила у дома хора, които са вегетарианци, особено, ако им става кофти от месо, ами една вечер ще се съобразя. Нищо няма да ми стане да пропусна месото.

# 551
  • София
Като не искаш да готвиш по "чужди капризи" не каниш "чуждите" у вас и си ядеш каквото си искаш. Ама като каниш хора, се съобразяваш. Е, ако си възпитан де, не всички са.

# 552
Да ти стане лошо от миризми, не са леки. Като има различен, готвиш, проветряваш, имаш за него по нещо. Ако не знаеш е неудобно да няма какво да сложиш, ако са поканени гости, не случайно минаващи. Имах случай- не яде свинско човекът, добре че имаше печено пиле, не знам къде щях да се дяна. И пак имах неудобство, време да превключа.

Много  има да мислят, че вегетерианството е глезотия. Избор е и навик, а понякога необходимост.
 Има да канят - вземи си, ама как така няма...

Специалните гости пък да обявяват  различията си ,да няма притеснени.
 Колко му  е.
Не стига ,че стават неволни гафове , ами и нарочни.

# 553
Бих приготвила вегетарианско ястие за неядящите месо, и месо за месоядните. До там ми стига възпитанието.

И също така, дали вегетарианката би сготвила месо за свекърва си, когато я покани на гости или възпитанието е според зависи?

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 22:00 от alex_jp

# 554
  • София
Аз не мисля, че проблемът е дали е месо, спанак,  авокадо или кестени! Проблемът е, че  у вас идва на гости човек, на когото му става лошо от даден продукт и ти правиш само това. И после го обвиняваш, че се държи невъзпитано, защото му било прилошало!
Ъ?

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 22:22 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт