Априлски бебчета 2025- тема 4

• 18 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Кактус, и аз съм със супер обилен цикъл, страшно е. Нямам изтичане на кърма аз, но имах проблеми с пролактина и ще ходя и на  ендокринолог, гинеколог и мамолог след новата година.
Само да се оправя след мъдреца, че едва се храня и още съм надута и с ужасни болки. Единственото положително е, че свалих едно кило.
Трябва и на очен лекар да отида, защото нито с очилата, нито с лещите си виждам нещо. Някой ходил ли е на очен лекар? Знам, че зрението също се влияе от хормоните и искам да питам дали на някой са казали кога да отиде.
Направо се чувствам като бабичка...Дори не ми остава време за някакви упражнения.
Ани иначе все повече седи, но още не може да седне самостоятелно и това пълзене ме побърква - много е бърза, а не иска да стои в кошарата. Ние сме на консултация другата седмица и се притеснявам отсега какво ще покаже кантарът и сантиметъра. Като я гледам няма да я качила много, а и напоследък пие по 60 мл вечер или сутрин. Голяма мъка!
Не иска да пие никаква вода. Какво ли не предлагам - един път изпи цели 5 мл и след 30 минути ги повърна... Дайте някакъв съвет...

# 436
Гери, аз ходих на очен. Имам разлика с 0.5 и на двете очи. Естествено нови очила.

Аз по принцип си имам проблем с пролактина и пия достинекс всяка седмица по половин хапче. Не съм забелязала да има капчици.
На гинеколог мисля да ходя след новата година и на ендокринолог също.
Ние имаме две зъбчета, но още не сме почнали да й мием зъбките. Май ще изчакам да се появят още две поне. При нас сега я мъчат кучешките - горните и леко са набъбнали и предните отгоре. Май чакаме 4 да избиват. На моменти е голямо мрънкане. Тя не реве, а мрънка само. Явно търпи на болка, но недоволства, че я боли. Не знам какво да си мисля. 🤣
Вечер иска да пие мляко към 250-300, тогава се успокоява и заспива. Гледам след първите 200 да има пауза поне час и тогава й давам останалото. Голямо бебе е. Днес сме на лекар и ще видим колко ще я измерят и изтеглят.

# 437
И при нас чашата за вода я ползва, за да си чеше венците основно. Гледам всеки път да предлагам, по някой път се олива само, по някой път се излъгва да сръбне веднъж.

За капките кърма май е нормално. Така съм чела във фб групи за кърменето, че доста време след това може да има капки, а ри кърми някакво време. Но за по-сигурно се консултирай с лекар, ако искаш.

Болките от зъбите при нас се увеличиха (но все пак знам, че има доста по-тежки слупаи с гърчове, температури... То може и ние да имаме понякога температура де.
От два дена давам нурофен.
Преди три вечери буквално се будеше на всеки час и по-малко, нямаше нито един по-голям интервал.
Преди две имаше 1-2 интервала малко по-дълги, но пък аз не можах да заспя после. В първите два часа имаше 4!!! събуждания. Вчера сутринта дадох панадол и повърна яката цялата каша от закуска. Четох, че можело да дразни стомаха и сигурно това е станало.
Снощи един интервал от 2-2,5 часа и се почна на ясеки час. Вземам я, кърмя я, оставя я някак си и се събуди. И така няколко пъти. Взех да бутам количката бая време, заспа. Събуди се от лек шум (таткото будува тия нощи) след 9 минути и даже доста взе да се надига от количката. Нямаше рев, само А-а, даже даваше вид на щастлива от живота. Станаха 6 часа от предния нурофен и дадох нов, кърмих и заспа към 4. Тоя път за час и половина и после на два пъти по час...
Иначе преди два дена някъде таткото видя, че осмият еезец най-после е избил. На мен ми се сррува, че и кучешкият до него или е избил, или е близо, ама мъж ми не можа да види (а той уж по-вижда).
Много различно ги понасят тия зъби, приятелка каза, че въобще не са имали чак такива драми, ама при нас са и няколко на куп и вероятно това засилва драмата.
Казах си...

# 438
Да и при нас се буди често на денонощие. Имаме дни на всеки час, а някои часове по два три пъти се събужда. Нямаме температура, поне засега.
Ние й взехме чашка със сламка, и вече пие вода от нея. Когато се сетя предлагам. Не я търси засега сама.

# 439
И при нас с водата е драма и пие по 5-10 мл. само от шише. Имам вече 7-8 чаши и май купих всичко, което видях в темата Simple Smile Сега естествено ще взема и със сламка.
Зъби още няма, виждат се очертания на две или три зъбчета долу, но не ми дава да видя добре. Аз също мажа с гел с ксилитол на Чико, който е и паста за зъби. Когато най-накрая избият ще продължа по същия начин. Имам и два вида четки и ще слагам на тях гелче.
Хормоните и при мен са ужас, особено щитовидните. При предното раждане след шестия месец се нормализира всичко, но сега е ад.
Вчера бях на гинеколог, но не съм доволна от прегледа. Взе ми цитонамазка, но мисля, че лабораторията на медицинския център не е много ок за цитонамазки. С очите определено не съм добре и ще трябва да отида и на очен. След празниците ще се взема в ръце и ще се погрижа за себе си вече. Хич не се чувствам добре. Късно ли е за следродилна депресия? Simple Smile

# 440
Привет, момичета!

Аз много рядко се включвам, но си ви чета още от самото начало.

Влизам с един малко по-различен въпрос.

Вие какво правите с парите дадени на бебетата? Ние още от самото начало не сме ги пипали и към момента имаме насъбрани около 2000. Искам да ги инвестирам в нещо, но ми е интересно да чуя и вас. Купувате ли злато, монети, сребро или нещо подобно? Иска ми се да ги инвестирам преди да трябва да ходя да ги обръщам в евро. Ще се радвам на мнения.

Поздрави ☺

# 441
Върнахме се от педиатърката. Качила е 1 кг и вече 10 кг. Била пълничка. Ама как да я спрем да хапва. От какво да спестя, че да яде по-малко? Каза без нощно ядене, вода да пиела. Не знам как ще стане. Измери я 73 см, вкъщи си я меря 75. Но пак е добре.
Каза, че на годината трябвало да бъде 10 кг, а тя сега на 8 месеца е 10 кг.

Pocket, ние купуваме неща, от които има нужда в момента. По-големите сумички заделям за рождения ден, да си подпомогнем, когато дойде времето.
По-нататък като започнем на евро, ще трябва да се учим наново да разпределяме бюджета. Да не харчим излишно. И понеже не знам какви суми ще са необходими за тогава, заделям настрана.

Сега ще харчим от заделените пари - ще теглим в евро и ще заменяме. За да не минават през change бюро. Имаме време до края на януари.

# 442
Мики, ехааа, цял килограм, това за един месец ли? Браво! Пълна ли? Оооо, я да си гледа работата тази педиатърка 😃 за 75см. бебе си е напълно нормално да е 10кг. Моят юнак е със същите мерки, те при нас си вървят от самото начало по-едрички. ❤️❤️❤️
Благодаря за включванията, момичета. 🤗 Аз отдавна взех гърне Baby паша, но още не съм го слагала.
Не си струва 2000лв. да се инвестират в злато. Добре да имате над 5000лв., че да се нарече инвестиция и е добре златото да е от този тип, който може да се обмени в повечето държави.
Ние сега например ще вземем от заделените пари за чувалчето.

# 443
Приятели покрай мен инвестират в злато. Доколкото чух, ако вземеш 12 месеца под ред злато, 13тия ти подаряват едно кюлче. Нямам идея дали си заслужава или не, за ориентир едно кюлче е около 250лв.
Аз засега заделям всичко в отделен акаунт в Револют, но ми се иска и ние по- нататък да се ориентираме към някоя инвестиция, не с цел голяма печалба, а по- скоро да не се обезценяват.

# 444
Това с вднограмовите кюлчета 12+1 е глупост и чист маркетинг. Ако купуваш злато, е добре да е поне 20 грама, а като гледам сумата е за под 10. Все пак, ако го влагаш доста дългосрочно (5-10 години), и 10 грама е окей, макар да не е най-изгодното нещо. По-добре от това парите да си седят.

# 445
Благодаря, Кактус. За месец и 1 седмица е качила кг. Като предния месец беше 300 гр. И за това очаквах пак толкова. Но, не знам как да държа бебе на диета 🤣. Освен да намалям порциите.
Сега си хапва закуска, обяд, следобед, вечерно  и нощно хранене. Като през нощта понякога повече от 200 мл. Там трябва да намаля някак си. Вечер хапва към 19.30. Нормално е да е гладна през нощта.

# 446
Напълно подкрепям написаното от звездичка за златото 🤗
Мики, моят господин също е със закуска, обяд, следобед, вечерно  и нощно хранене. Закуска 200мл., обяд 190-200гр. пюре, следобед 170-200гр. каша, вечер 170мл. АМ и нощно хранене 200мл. Отделно хапва и плодове някои дни между 60-190грама. Смятам дори да вкарам междинна закуска от попара/паста, може да увелича и вечерното мляко на 200мл. Нямам намерение нищо да намалям.
ПП добре, че не купих каши на Слънчо, оказа се, че в оризовата има неорганичен арсен. То по принцип се съдържа арсен в ориза и най-вече в кафявия, но органичен. Ако се накисва, няма никакви проблеми. Нямам представа как в бебешка каша ще има неорганичен арсен....

# 447
Аз на Слънчо взех  само Елда. Дано е наред.

Оризова съм взела на Holle и Мамуко, но втората не съм я отваряла. Чакам да свършат тези, които съм отворила, че пише да се употребяват в срок от 3 седмици след отваряне . Олиото на Holle също трябва да го подменям, че минаха 2 месеца от както е отворено.

И ние имаме събрани пари за малката, но не са достатъчни за инвестиции. Не съм се интересувала от спестовни влогове. За сега не и ги пипаме. Количка и чувалче взехме от нашите средства.

Този месец ми идват в повече разходите и искам не искам слагам край на поръчките. Вероятно ще взема няколко дребни неща от ХМ, пюрета и това е. И без това ще има повече почивни дни и по-малко майчинство този месец.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 18:08 от Пълнолуние

# 448
Нашето бебче още яде по 50 грама каши и пюре. 
Давам пюре със сьомга от ДМ, него даже го изяжда цялото. Вчера правих супа топчета и й дадох топче да хапне, иначе не съм давала свинско/телешко.
За схема на хранене съм записала :
1 път бобови
2 път жълтък
2 път месо
2 път риба

Вчера изяде 3 лъжици попара (приготвена с пшенична каша), пак е някакъв напредък.

Аз взимам каши на Слънчо, млечни, видях, че тези с арсен са чиста оризова каша, но все пак ще проверя моите дали са оризови или царевични.

И аз се чудих с парите на бебчето какво да правим, но май просто ще харчим от тях.

Вече 3 вечери се буди в 5:30 и се върти, боли я или корем, или зъби, може би ще давам Панадол и аз да видя дали ще облекчи и да заспи.

Не съм почнала да мия зъби (тя още няма де), но все пак разбрах че било хубаво, за да свикват със самия процес. И гърне още нямам, може бии  аз скоро ще взема и ще започвам да я слагам. Само че в банята е много студено и едва ли там ще е.

Вече "танцува" на песнички, клати се, научи се и да прави дзак от кошарата, пляска за "браво". Още не маха за здравей и чао.

От 2 дена започна да се набира на кошарата и да качва краката където е ципа за горното ниво (сгъваема кошара е). Много ме е страх да не вземе да скочи, при вас случвало ли се е?

# 449
Аз съм свалила кошарата на най-долното ниво, но е с матрак на Pierre Cardin, а господинът е висок и спокойно си се държи и протяга през нея, но за сега не може да я прескочи. Обича да си върви из нея, държейки се с две или с една ръка и дори взе да пуска двете ръце, но пада 😁🩵 Веднъж падна от дървената на ламината, когато бяхме при едната баба....направо сърцето ми спря. Нея също я свалихме на най-ниското ниво и внимавам да няма някакви по-обемни играчки, защото може да стъпи на тях и пак да я прескочи.
За гърне е още твърде рано, чак след година-година и половина е истинското приучаване, защото чисто физически и физиологично е невъзможно преди това. Трябва да могат да ходят стабилно, да стават и сядат, да говорят и разбират какво е гърне, ако и пиш. Чак след година и половина ще имат някакъв контрол над сфинктера. Сега е само запознаване и скоро ще го запозная 🤣 иначе съм купила и книжка за Каю и гърнето, която се води 2+, но аз ще му я чета от годинката.
Скрит текст:
Четох, че нощното напишкване е нормално до 3-4 годишна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт