Кралски работи и клюки - ноември 2025

• 90 436
  • 1 710
  •   2
Отговори
# 60
Къде го виждате дома на Уилям и Катрин?

# 61
Явно не искат голяма тумба хора наоколо, да може да се поддържа с малко персонал, не вярвам съвсем сами да са.

# 62
Честит да им бъде! Дано е изпълнен с хубави мигове от тук нататък! Да оставят лошите диагнози в миналото. Завиждам им, живеят в истинско произведение на изкуството и парче от историята
Катрин и Уилям вече са се преместили в новия си дом Форест Лодж, потвърди дворецът Кенсингтън.
Семейството се е преместило по време на междинния срок на училището и сега се установява.

# 63
  • София
Каква е историята на Форест лодж?

# 64
Очаквах домът на Уилям и Катрин да е нещо повече. Дори замък не може да се нарече,а замъци в Англия – бол...
Какво трябва да бъде за да е "по-вече"? Златен Версаче дизайн?
Поне да имаше четири островърхи кули – по една в четирите ъгъла на корпуса (централната сграда).

# 65
Дано някой ден имаме възможност да видим вътрешният интериор на къщата. Предполагам, че Кейт се е постарала да бъде истински, уютен семеен дом.
До колкото сме виждали снимки от Кенсингтън и Анмер и двете са много красиво обзаведени къщи.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 20:09 от Chonsi

# 66
  • Glasgow
Не много приятна, един от първите собственици е робовладелец със захарни плантации из някоя от колониите.

# 67
Имотът е разположен в Windsor Great Park, околна територия, която е във владение на короната и е със значителна историческа стойност.  
Легендарното здание започва съществуването си – според източници – като имение „Holly Grove“ на това място още през/около XVII век, а същественото му изграждане е през 1772-82 година.  

Първият известен собственик на Forest Lodge (първоначално известна като Holly Grove) е John Deacon (служител в личните покои на втория херцог на Къмбърланд, брат на крал Джордж III), който придобива земята и започва строителството на къщата около 1772 г.

Сградата е проектирана от архитекта Thomas Sandby (за части от нея) и теренът е допълнително оформян от ландшафтния дизайнер Humphry Repton към края на XVIII в.  
Имотът е придобит от короната през 1829 г. и след това е използван за жилище на заместник-ранджър (Deputy Ranger) на парка до около 1937 г.  
След John Deacon имотът сменя собственици няколко пъти:
1792 г. – продаден на Lady Jennings Clerke, която наема известния ландшафтен архитект Humphry Repton да обнови парка и градините.
нач. XIX в. (ок. 1803) – преминава към Spencer Mackay, британски плантатор, преди по-късно да бъде изкупен от Короната през 1829 г.

# 68
Верчето, не Метте-Марит и Хокон са ползвали кокаин пред Мариус, а близък човек на кралските особи. Но за другото е така - знаели са много добре с какви дружи Мариус и не са направили нищо или поне необходимото да го вкарат в правия път. С миналото на Метте-Марит още повече се утежнява нейната вина в случая.

За мен е абсурдно тези двамата да станат крал и кралица.

# 69
Фенрис, преди 10 дни ли говорихме с теб как се очаквало от тях да присъстват на онази държавна вечеря.
Извинявай, ама да са посрещали специално в дома си нарко обществото, да са осигурявали терен, пари и чадър на синчето... скандални са. Направо, толкова са ми двулични. Според мен имате късмет, че монархията ви е малка. Не знам какво чака народът и не ги изметат. Кралят ви няма ли да си изрови главата от пясъка?! То бива да си широко скроен, ама пък чак толкова....

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 20:44 от ver4eto_sv

# 70
Да, верчето, на годшния прием, който Кралят дава за депутатите, престолонаследникът традиционно присъства, съответно и жена му. Щеше да е много странно, ако не присъстваха след като те ще продължат тази традиция като крал и кралица.
Да, скандални и двулични са. Да, очевидно е имало чадър над Мариус в продължение на много години и от висшите етажи на полицията, и от медиите. Но този чадър се затвори и вече няма скрито-покрито.

Норвежки журналисти са успяли да направят кратко интервю с Ингри Александра в Австралия и я питали какво мисли за случая на Мариус. Ами много им е тежко, казва, и като сестра, и на родителите й, както и на жертвите. Дипломатично отговаря. На въпрос какво мисли за нарасналото желание сред хората да се смени формата на управление с република, отговаря, че не е нейна работа това и че процесът трябва да е демократичен.

Кралят е вече към края. Явно няма желание да се справи с Марта, няма и желание да се справи с Метте-Марит и Мариус. И той отнася много критика за пасивността си, но мнозина го съжаляват заради годините.

# 71
  • София
Не много приятна, един от първите собственици е робовладелец със захарни плантации из някоя от колониите.
E, и?

# 72
Робството не е аргумент срещу Античността и по-късно – Средновековието и Колониализмът... Не е можело другояче тогава,но да не се отплесваме...

# 73
Учудена съм колко собственици са минала през този дом. Все съм мислила ,че кралете са строили замъците и остават кралски , пък те купували. Пак добре ,че са ги поддържали, яд ме е че нямаме един замък поне.

# 74
Учудена съм колко собственици са минала през този дом. Все съм мислила ,че кралете са строили замъците и остават кралски , пък те купували. Пак добре ,че са ги поддържали, яд ме е че нямаме един замък поне.

Врана,Балчик...

Общи условия

Активация на акаунт