Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Актуална тема за НОЕМВРИ 2025 (Тема 11)

• 8 826
  • 261
  •   7
Отговори
# 225
При плащане с ПП се избира конвертиране по курс на банката, а не на ПП.

Точно така. И трябва да се внимава и да се гледа, защото Paypal непрекъснато се опитва да пробута своя обменен курс, който е доста неизгоден. Обикновено си го сменям ръчно, преди финално да разреша плащането, ако се плаща във валута, различна от тази в картата ми.
В случая сте платили в евро, ако не се лъжа, с българска карта от сметка в лева. И Paypal ги е превалутирал при курс 1,8776, както посочва и papaone по-горе.

# 226
Купували ли сте от малките преносими кафе-машини?  Примерно такава https://share.temu.com/MKw4QQVJmnB Дали правят хубаво кафе? Чудя се дали да си взема една да имам като пътуваме, че по хотелите еспресото не струва.

Моя приятелка съвсем скоро ми се оплака от такава машина - не загрявала водата.
Аз където и да ходя, включително на хотел или почивка, си нося или кафе в термос (не пия друго, освен едно, че имам проблем със стомаха) или кафе машината с кафето. Едно кашонче повече или по-малко в багажа, все там Simple Smile

# 227
Защо се получи такава голяма разлика при плащане с Пейпал. И друг път съм пазарувала така, разликата не е била особенна. Поръчка от тему 89,83лв, а удържани от банката ОББ 93.79лв.
Скрит текст:

Не видях да има такава опция, видях само коя от картите да избера и от там нататък ми е мъгла Sweat Smile

# 228
  • софия
Защо се получи такава голяма разлика при плащане с Пейпал. И друг път съм пазарувала така, разликата не е била особенна. Поръчка от тему 89,83лв, а удържани от банката ОББ 93.79лв.
Скрит текст:

Не видях да има такава опция, видях само коя от картите да избера и от там нататък ми е мъгла Sweat Smile
Има. Преди потвърждаване на плащането. По подразбиране е по курс на ПП, което винаги е било куцо.
Хубаво е да се разглеждат и четат екраните. В момента нямам как да направя принскрийн, беше на малко скрито място около сумата.

# 229
Направих лека симулация, не виждам къде има опция да избера.

# 230
  • София
При мен е на финализиране на плащането,примера е от друг сайт в тему плащам в лева с револют.

Натискате текста в червено и избирате с какво да платите.

# 231
Под моите карти няма такава опция, сложих снимка по-горе.

# 232
Купували ли сте от малките преносими кафе-машини?  Примерно такава https://share.temu.com/MKw4QQVJmnB Дали правят хубаво кафе? Чудя се дали да си взема една да имам като пътуваме, че по хотелите еспресото не струва.

Моя приятелка съвсем скоро ми се оплака от такава машина - не загрявала водата.
Аз където и да ходя, включително на хотел или почивка, си нося или кафе в термос (не пия друго, освен едно, че имам проблем със стомаха) или кафе машината с кафето. Едно кашонче повече или по-малко в багажа, все там Simple Smile
И аз имам една Долче густо от по- малките, която нося. Но даже и в чекирания багаж ми се струва неоправдано да я нося. Замислих се за тези преносимите, но като ви чета, май и тя не си струва мъкненето. Още повече, ако не прави хубаво кафе. Освен да поръчам, да пробвам и ако не ми харесва, да я върна. 🤔

# 233
Преди около седмица поръчах  един мемори матрак. Платих, ползвах и купони и малко кредит. Оказа се от местен склад, който не може  да изпрати продукта на Арес на кирилица, опитах се да го променя, но града ( София) не става. Писах им съобщение с адреса. Говорих с бота на Тему. На следващия ден търговеца ме уведоми, че продукта е изчерпан. Мога да отменя поръчката. Проблемът е, че парите ще ми върнат по картата с която е платено ( не ми дава опция кредит). Картата с която плащам в сайта е еднократна, на Револют и не зная какво да направя в тази ситуация. Сумата е около 200 лева

# 234
  • софия
Под моите карти няма такава опция, сложих снимка по-горе.
Защото искаш да платиш в лв. и сметката ти е в лв. В примера нямаш какво да конвертираш.

# 235
Преди около седмица поръчах  един мемори матрак. Платих, ползвах и купони и малко кредит. Оказа се от местен склад, който не може  да изпрати продукта на Арес на кирилица, опитах се да го променя, но града ( София) не става. Писах им съобщение с адреса. Говорих с бота на Тему. На следващия ден търговеца ме уведоми, че продукта е изчерпан. Мога да отменя поръчката. Проблемът е, че парите ще ми върнат по картата с която е платено ( не ми дава опция кредит). Картата с която плащам в сайта е еднократна, на Револют и не зная какво да направя в тази ситуация. Сумата е около 200 лева
В случая пишете на бота на тему ,като му кажете ,че искате да говорите с реален човек и с малко търпение ще ви свърже. Отделно на Револют обяснете казуса . Мисля ,че еднократната карта се води на вашият профил с име и е възможно да се върнат в стандартната. Но това Револют трябва да го каже или Тему ще ви иска друга сметка или ще ги зареди като кредит.

# 236
Добро утро.
Днес и аз сред недоволните от куриера на бокса. Подозирам, че е пратка на детето, то дава адрес, на който има офис на Спиди и моите данни и пратките се зареждат в кутии на 500 метра от нас. Да, ама не. Този път пратката е запратена на неизвестна за мен улица из квартала.

# 237
Защото 1 евро е 1,9558, а не 1,8776лв.

Защото има такса за конвертиране лев/евро!!
Пише си Wink

# 238
  • Асеновград
Добро утро.
Днес и аз сред недоволните от куриера на бокса. Подозирам, че е пратка на детето, то дава адрес, на който има офис на Спиди и моите данни и пратките се зареждат в кутии на 500 метра от нас. Да, ама не. Този път пратката е запратена на неизвестна за мен улица из квартала.
Получих стандартен отговор на имейла от Тему, и отговора ми с подробно описание на проблема изпратих с копие до Боксноу. Не ,че кой знае ще се трогнат, но по мой спомен когато съм се оплаквала поне няколко месеца доставят където трябва и после пак същото.
Днес освен пренасочената имам и още една която е финала за доставка , да видим каква изненада ме очаква с нея.

# 239
Аз пък съм доволна от Boxnow. В малкия град имаме на две места кутии, еднакво удобни са за мен като локация, може дори пред самата кутия да се паркира, дори и за майка с количка е удобно.
И от Спиди съм доволна. Куриерът знае, че през деня може да съм на домашния или служебния адрес, звъни и ми доставя, където съм.

Последните ми две поръчки са обединени, чакам ги с Boxnow.
П. П. Днес имам съобщение на електронната поща от Boxnow, че имам подарък. Правят отстъпка от 70% за изпращане на малка пратка. 😃 Да, но нямам какво да изпращам. Важен е жеста.

Общи условия

Активация на акаунт