Новият ми фраер няма лампичка, но не е и нужна, виждаш си даже още по-добре храната през цялото време, докато се готви. Идеята на този уред е в един съд да приготвиш, сервираш, съхраниш, затоплиш.. Всичко! Супер е, покрива и изискванията, но и очакванията ми. Доволна съм много! А малкият размер купа експлоатираме най-често за по-бързи неща, много ми е удобно! Не тежат купите, дори и голямата, пълна, не натежава прекомерно, лесно се вади и носи (но аз имам чугунени тенджери, та нищо не може да ми натежи така като тях
). Поръчах си от Амазон и третия среден размер купа, макар че към момента не срещам чак спешна необходимост от нея. Но може едновременно докато се пече нещо, да приготвям второ, което после веднага да сложа, или пък едната купа да се окаже заета с по-старо ястие, прибрано в хладилника.. добре е да има. Аз обмислях стъклената Нинджа, видях го и в магазин. Не ми хареса това, че пластмасовата поставка не се маха, не може да се извади стъклената купа и да се измие само тя, например. След това изчетох много ревюта и изгледах клипчета как се пука купата… и се отказах. Знам, че търсите личен опит, и се извинявам, че не мога да помогна повече.
Да се спука при самата употреба, предполагам е възможно, но само ако се третира неправилно стъклото, подхождам и внимавам с рязката амплитуда студено-горещо, както винаги правя и с другите стъклени съдове, които имам, нищо, че уж това е достатъчно закалено.