Избор на Airfryer - тема 5

• 17 559
  • 353
  •   2
Отговори
# 345
Тук не мога да помогна, защото не съм пробвала уреди с различни видове покритие.

# 346
  • София
Благодаря много за насоките!
А според вашия опит керамичното или тефлоновото покритие е по-добро?

Според моя опит, тефлоновото покритие се мие много по-лесно и това се оказва огромен плюс. Въпреки че керамичното на теория е по-издръжливо, всъщност тефлоновото може да оцелее по-дълго време именно заради лесното миене.

Нинджа-та ми е с керамично покритие и мога да кажа, че като полепне мазнина по стените на кошницата, чистенето не е много лесно - трябва или малко търкане, или съдомиялна. Обикновено избирам съдомиялната, но и двата метода не са особено щадящи за покритието.

В резултат, след две години употреба вече има леки следи от износване - боята на дръжката, горните ръбове на кошницата и др.

Тефал-ът на баща ми е с тефлоново покритие и въпреки че го взехме година по-рано от Нинджа-та, кошницата му изглежда по-запазена от нашата - почти като нова.

Човекът не щади уредите и е голям фен на съдомиялната, само че покритието на Тефал-а на практика няма нужда от нея. След готвене, баща ми просто пълни кошницата с топла вода от чешмата и след 5-10 минути изплаква. Ако кошницата е по-омазнена, той я минава и с капка веро, но при по-леки замърсявания тя се измива и без препарат.

# 347
  • Paris, France
Керамичните покрития на тези уреди са тефлоноподобни. Аз по-добро от тефлинираните съдове на Tefal засега не съм намерила. Впечатленията ми са същите като на Vilemina. Tefal, Moulinex, Seb, Krups са заедно в момента и уредите им са еднакви. Най-добрите покрития, които съм виждала и мила.

Майка има 3 литров, куча марка, тефлониран. 6 години го мием в миялна, в горната кошница и нищо му няма. Малко е и до късмет.

Ако имате миялна, разлика в посдръжката няма да видите.

# 348
  • София
И аз съм с Нинджа с керамично покритие, което се мие все по-трудно и по-трудно. Мисля си дали да не го метна в миялната на една дълга програма на 65 градуса с някаква яка таблетка? На стандартна програма (6th sense на Whirlpool) не се мие добре, остава един слой като гумиран стои. А готвя само зеленчуци напоследък.

# 349
  • Пловдив
Избрах кулата, пък дано съм доволна.
Иначе и моята нинджа е така с покритието на основната купа, а еър купата също си иска търкане или киснене.

# 350
  • Paris, France
Мисля си дали да не го метна в миялната на една дълга програма на 65 градуса с някаква яка таблетка?
Точно това правя. Нищо им няма. Идеалните таблетки са Sun expert extra power. В Италия Sun е Svelto. Вече ги няма, но по-добро не съм намерила. Пускам на 50° еко, 3 часа. На интензивна 70° също съм пускала, че и ги слагам в долното чекмедже ако не са мити 6 месеца (да, да, и такива съм мила. 🤣) Нищо не им става.

Ако след 1 цикъл още има от мазния филм, увивам в кухненска хартия, напоена с амоняк, слагам в непромокаем, найлонов плик, хубаво затварям за да не се изпари амоняк и оставям на балкона за 24 часа. После всичко пада само, само под струята вода. Слагайте маска и ръкавици, защото изпаренията са отровни.

За много мръсни чекмеджета, нещо като не мити цяла година, направо завивам в амоняк, плакна и после пускам в миялна. Като нови излизат.

Off - често мия чекмеджета на уреди, които се ползват по тавани и общежития от студенти, които само ги плакнат, евентуално, но не се занимават да ги чистят до блясък и даже не са ги мили с препарат. По техните уреди надраскано или изхабено няма и след 5-6 години. Стигнах до извода, че цаката е загорялото да се чисти химически, а не механично (с търкане).

# 351
С Ninja съм и нямам никакви залепвания или пък трудно миене. Мия ги обаче след всяко ползване.

# 352
  • София
Аз мия след всяко ползване, но не веднага - първо изяждам каквото съм сготвила Fries
Явно при готвенето хвърчат водни капки с мазнина, после като изстинат, стават на нещо жилаво. Като не се измие добре тук-там и става лавинообразно.

Невена, притеснявах се да не му стане нещо на покритието, но ти с твоя железен опит ме убеди Hands Plus1
Аз ползвам прах в миялната, но имам няколко таблетки Fairy Platinum Plus. Надявам се една таблетка на тясна миялна да е достатъчно концентрация.

# 353
  • Paris, France
FP+ са ми най-любимото средство за миялна за всички времена, но малко издишат за загоряло и въпросната лепкава мазнина. Somat Gold таблетките ми се виждат по-подходящи, но и FP+ не са лоши.

Приятелка си чисти чекмеджетата, като първо ги накисва в голяма кофа с гореща вода и прах за съдомиялна и после ги мие ръчно. Не съм пробвала, но е идея за хора, които се страхуват от силната струя на съдомиялната.

Предварително написване с оцет също помага, но ако се ползва миялна, трябва да се изплакне много добре и да се пусне програма с предварително плакнене, защото корозира стъклото, което се слага вътре.

Аз бих пробвала веднъж.

В амоняка се кълна. Работи безотказно и нищо не скапва.

Общи условия

Активация на акаунт