Избор на Airfryer - тема 5

• 17 415
  • 347
  •   1
Отговори
# 345
Тук не мога да помогна, защото не съм пробвала уреди с различни видове покритие.

# 346
  • София
Благодаря много за насоките!
А според вашия опит керамичното или тефлоновото покритие е по-добро?

Според моя опит, тефлоновото покритие се мие много по-лесно и това се оказва огромен плюс. Въпреки че керамичното на теория е по-издръжливо, всъщност тефлоновото може да оцелее по-дълго време именно заради лесното миене.

Нинджа-та ми е с керамично покритие и мога да кажа, че като полепне мазнина по стените на кошницата, чистенето не е много лесно - трябва или малко търкане, или съдомиялна. Обикновено избирам съдомиялната, но и двата метода не са особено щадящи за покритието.

В резултат, след две години употреба вече има леки следи от износване - боята на дръжката, горните ръбове на кошницата и др.

Тефал-ът на баща ми е с тефлоново покритие и въпреки че го взехме година по-рано от Нинджа-та, кошницата му изглежда по-запазена от нашата - почти като нова.

Човекът не щади уредите и е голям фен на съдомиялната, само че покритието на Тефал-а на практика няма нужда от нея. След готвене, баща ми просто пълни кошницата с топла вода от чешмата и след 5-10 минути изплаква. Ако кошницата е по-омазнена, той я минава и с капка веро, но при по-леки замърсявания тя се измива и без препарат.

# 347
  • Paris, France
Керамичните покрития на тези уреди са тефлоноподобни. Аз по-добро от тефлинираните съдове на Tefal засега не съм намерила. Впечатленията ми са същите като на Vilemina. Tefal, Moulinex, Seb, Krups са заедно в момента и уредите им са еднакви. Най-добрите покрития, които съм виждала и мила.

Майка има 3 литров, куча марка, тефлониран. 6 години го мием в миялна, в горната кошница и нищо му няма. Малко е и до късмет.

Ако имате миялна, разлика в посдръжката няма да видите.

Общи условия

Активация на акаунт