На море в Гърция 2026

• 7 456
  • 90
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,
Ще бъдем около Нова година в Солун, евентуално ще отидем и до Кавала. Ще има ли какво да се види по това време, всичко ли е затворено или има шанс да се види нещо интересно?
Благодаря!

# 46
  • Sofia
Florin4eto. - писано е по-въпроса няколко поста назад.
Джинджър - може би с децата ще ви е най-добре на Закинтос, ако искате забавления за тях и хотели с басейни, както и по-спокоен плаж.

# 47
Здравейте, включвам се с въпрос за транспондерът Egnantia pass. Преди 3-4 месеца попълних заявление онлайн да ми изпратят устройство. До момента нищо не съм получила. Днес получих мейл с два документа, които да подпиша. Въпросът ми е - не трябва ли първо да получа устройството или първо са договорите и след това ще задействат изпращането?

Чудя се дали не е загубено устройството, а при тях да излиза, че съм го получила.

# 48
  • София
Подписвате документите, всички страници, снимате ги и ги пращате по имейл. След това ще ви изпратят устройството.

# 49
Здравейте! Планираме да посетим Арменистис лятото, но тази година сайтът е обновен и няма опция директно да букнеш и да платиш депозит, ами единствено пускаш формуляр със запитване и чакаш отговор. Не ми допада този вариант, защото често отказват и ме съмнява да се доредим така.... Има ли някои от вас, които са решили да почиват там и вече имат имейл с потвърждение? И алтернативно, кой друг къмпинг бихте препоръчали, подходящ за деца?

# 50
Талата вижте.

# 51
Здравейте! Планираме да посетим Арменистис лятото, но тази година сайтът е обновен и няма опция директно да букнеш и да платиш депозит, ами единствено пускаш формуляр със запитване и чакаш отговор. Не ми допада този вариант, защото често отказват и ме съмнява да се доредим така.... Има ли някои от вас, които са решили да почиват там и вече имат имейл с потвърждение? И алтернативно, кой друг къмпинг бихте препоръчали, подходящ за деца?

Здравейте, аз вчера точно в 10:00 пусках заявка за резервация за моя приятелка и семейството й. Пусках и за лято 2025 и помня, че отговориха след седмица. Пак със заявка беше, защото още с отварянето на резервационния прозорец ме прати на виртуална опашка, според която редът ми щеше да дойде след 2 часа и нещо и така и не се вредих. Първоначално й отказаха, но в началото на лятото някъде явно някой се беше канселирал в последния момент и се свързаха с нея.
Аз нямах този късмет, но пък отидох да ги видя. За мен беше пренаселено. Плажът е хавлия до хавлия. Тази година дори и не пробвах за нас, но пък на нейното семейство си им харесва и идното лято ще им е трето (ако им потвърдят).

# 52
Здравейте, мацки!

В края на юни съм планирала море в Гърция.
В търсене съм на самостоятелна вила, възможно най-близо до брега в северната част на Гърция, предвид пътуване с бебче и кучета.
Ще пътувам с две кучета, едното е доста едра порода, родителите ми, дъщеря ми, зет ми и внуче на годинка. 😁 .. чудничко!
Моля за съвети, препоръки..
Разглеждам една вила до плажа на юг от Дикела - как е плажа там?

Благодаря предварително! ☺🍀

# 53
На Крит да ходим до 2027 г. След това каквото било - било.
Появиха се в последните дни редица публикации за предстоящото тогава завършване на новото летище Ираклио.
Ще бъде едно от най-големите на източното Средиземноморие и се очаква като начало да поема 9-10 милиона пасажери годишно, а нататък и повече. Въобще дори не мога да изчисля как би се отразило това на туристическото натоварване на острова, което и със сегашното старо и избито летище (е има все пак и в Ханя, но е с доста по-малък капацитет) не е никак слабо.

# 54
  • София
За резервация на къщи вижте тази група, пускат доста вили. Явно резервират вече хората, на някои места пишат "останали свободни дати". А още сме ноември. https://www.facebook.com/groups/314782563338215/?ref=share

# 55
Ноември обикновено е времето, когато хотелите започват да отварят по-масово календарите си за следващото лято, но и вървежните места бързо се изчерпват, защото търсенето - особено за близките части - е голямо.
Разбира се, има и такива, които ще качат цени след Нова година. Но наблюденията са ми, че и да не се запълнят бързо местата, с приближаването на сезона цените скачат доста. Миналата година именно през ноември резервирах на страхотна цена една вила в Мани, която по-късно поскъпна двойно и тройно. Тази година подобни цени хич няма, ударили са г*за в тавана.

Изобщо вече съм се хванала за главата с ръста на туризма в Гърция.

# 56
  • София
Аз затова обичам да запазвам от есента и така да си гарантирам прилична цена на спането. Невинаги се получава обаче - вече няколко пъти от мястото за настаняване искат да си анулирам резервацията по разни причини, но най-често е заради цената и се опитват да прилагат хватки. Има и отделни места, за които излизат прилични варианти непосредствено преди лятото и такъв е остров Скирос - да знаете, ако някой се е запътил натам догодина. Но за Муртери, Евия (което не е някакъв супер вървежен курорт) добре, че си запазих отрано и домакините бяха много мили и точни, защото като погледнах през януари цените бяха станали двойни и тройни, а там няма много места за спане и е малко вероятно преди сезона да се появи нещо изгодно. Даже силно посредствените места бяха скъпи. Ако нямах запазена къща, сигурно щях да се откажа.
Определено с този туристически бум занапред ще е разумно да се запазва спане възможно най-рано, колкото и за някои хора да е неприятно.

# 57
За Скирос това са и моите наблюдения, с уговорката, че е преди 2-3 г.
Бяхме в началото на септември и резервирах седмица или две преди пътуването, тогава ми излезе изгодна оферта и цена. Месец по-рано беше доста куцо. Вероятно това важи за периферията на сезона, тъй като там напливът е кратък - късен юли и август, доколкото го има.

Цитат
Определено с този туристически бум занапред ще е разумно да се запазва спане възможно най-рано, колкото и за някои хора да е неприятно.
Все още има опцията за безплатна анулация в платформите. Друг е въпросът, че много хора злоупотребяват (познавала съм такива, които си правят 10-15 рез. просто така, и накрая оставят една) и поорязаха възможностите.
Аз съм голяма любителка на спонтанното планиране и запазваниците в последната минута, но както преди 10-15 години се разделихме с пътуването без резервации, така сега се налага съобразяване и с новите реалности.

# 58
  • Пловдив
На Крит да ходим до 2027 г. След това каквото било - било.
Появиха се в последните дни редица публикации за предстоящото тогава завършване на новото летище Ираклио.
Ще бъде едно от най-големите на източното Средиземноморие и се очаква като начало да поема 9-10 милиона пасажери годишно, а нататък и повече. Въобще дори не мога да изчисля как би се отразило това на туристическото натоварване на острова, което и със сегашното старо и избито летище (е има все пак и в Ханя, но е с доста по-малък капацитет) не е никак слабо.
Ужасно!

# 59
Това лято се надминахме като резервирахме едно от местата за догодина още докато бяхме там. Обикновено резервираме през февруари, което също ме стресира и ми се струва прекалено рано, но пък преди това преживяхме търсене от ранен юни за август и тогава наистина изборът беше много ограничен и цените високи.
За нас Гърция е единствената опция за лятна почивка.

Общи условия

Активация на акаунт