Дифузна скреж в двете очи

• 687
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте.
Бях на очен преглед скоро, за да си направя профилактичен преглед.
След прегледа забелязах в амбулаторния лист, че не всичко явно е наред.
Това е обективното състояние:

Направи ми впечатление, че на очни дъна има периферия- дифузна скреж в двете очи.
Какво точно означава това?
Докторът ми каза, че всичко изглежда добре след прегледа, но не спомена за това.
Очаквам вашите отговори.

# 1
Когато е по периферията, тази скреж не е опасна. И аз имам същото, една лекарка ми беше казвала, че трябва да я обработи с лазер, защото можело да се отлепи ретината, но после последното беше опровергано от давам други офталмолози. 
Дори си направих очна операция за корекция на зрението, нямам никакви проблеми. Просто това трябва да се следи ежегодно, в случай, че расте, може да се направи наистина лазер, но в повечето случаи е излишно.
Щом докторът е казал, че всичко ти е ОК, довери му се и просто на следващия преглед си носи този лист и проследете какво се получава.

# 2
При мен пише скреж от 7 до 9 часа. Никой не ми обясни но аз четох че това е изтъняване на ретината в периферията

# 3
Не е изтъняване, по-скоро микроразкъсвания. Следва да се проследяват на всеки офталмологичен преглед - от 6 до 12 м.
Аз ходя и по-редовно, че съм оперирана, но задължително ги следим тези неща.

# 4
Не е изтъняване, по-скоро микроразкъсвания. Следва да се проследяват на всеки офталмологичен преглед - от 6 до 12 м.

При вас къде се намират тези разкъсвания ?

# 5
На 6 часа.

# 6

Казвате че сте оперирана от какво?
Извинявам се но аз съм в Англия и тук никой нищо не обяснява. Трябва сама да ровя и търся информация.
Аз имам също и ретиносхизис но той е парафовеален

# 7
Състоянието ти не ми е познато.
Оперирана съм за съвсем друго нещо - корекция на диоптер.
Скреж имам и преди операцията. Както казах - налага се да се следи.
Ако стане проблемен - се прави лазер. Това е.

# 8
Състоянието ти не ми е познато.
Оперирана съм за съвсем друго нещо - корекция на диоптер.
Скреж имам и преди операцията. Както казах - налага се да се следи.
Ако стане проблемен - се прави лазер. Това е.

А какво означава проблемен ? Скрежа

Ретиносхшзис е разцепване слоевете на ретината. Те са 2 вътрешен и външен и ако прогресира води до отлепване на ретината .

# 9
Е, в твоя случай - това е прочината за скрежта.
Проблемен - когато разкъсванията станат твърде големи и са опасно за окото.
Когато си дойдеш в БГ - направи си консултация с офталмолог от очна болница (аз например ходя в Пентаграм) - за второ мнение.

# 10
Е, в твоя случай - това е прочината за скрежта.
Проблемен - когато разкъсванията станат твърде големи и са опасно за окото.
Когато си дойдеш в БГ - направи си консултация с офталмолог от очна болница (аз например ходя в Пентаграм) - за второ мнение.

Не е тжва причината за скреж при мен. Имам ретиносхизис и в 2те очи но само едното има скреж в периферията от 7 до 9 часа. Ретиносхизиса ми е парафовеален.
Не живея в България от над 30 години съотв и не я посещавам

# 11
Не мога да помогна с повече инфо тогава. Попитай изрично наблюдаващия те офталмолог.

Общи условия

Активация на акаунт