🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 8 (06.11 - 13.11) 🎭

• 13 921
  • 436
  •   67
Отговори
# 105
Много спадна интересът, факт. Особено ако съдим по активността в темата. Харесаха ми Анна Мария и Оля в Маските. Епизодите на Маските и подкастите с отпадналите стават все по-интересни, за разлика от самото предаване. Анна Мария не трябваше да си пипа носа, не знам дали преди това също е бил правен, но си имаше нейния чар и идентичност. Сега се слива с масата.
Ще е много разочароващо, ако всичко ни го дават 1 към 1 без никаква мистерия. Но и на мен ми се вижда ясен финалът. Няма да отрека, че ми харесва как се “светнаха” праведните, нали това е тяхната цел все пак. Но ако беше на малко по-ранен етап, щеше да в по-забъркано и щеше да има повече напрежение. Владо моралиста не го харесвах, Владо играча го харесвам. Но мостът между двамата някак не може да се изгради. Въпреки, че Бачорски играе по същия начин, хем моралист, плаче, страда, пази авторитетите, хем си ги използва за личната стратегия в играта. На него някак му се получава обаче, може би и защото е Предател, му се прощава от зрителите.

# 106
Това, че дадоха този откъс с Коджабашев на дръвника, вероятно означава че няма да е той и уви остава Глория както и очаквах.
 А Владо ако наистина е такъв безкористен, принципен идеалист, радетел за каузата на праведните и добрите сега има идеален случай да се докаже и изгради геройски имидж - да се самопредложи и саможертва на следващата маса като завещае на оцелелите праведни да довършат делото му. Оттук вече може наистина и политическа партия да създаде.
Ех, мечтая си (не за партията) Innocent

Аз пък разчитам на друго - любимецът на всички - Бъч, да вземе да убие Владо. То това му е абсолютно необходимо, но понеже е страхливец, продължава да се крие в сянката на ВН. Истината е, че точно това се случи - Бъч уби Жоро и Неве от страх за собствения си г..з и се скри на тъмно под ВН, пък вие си мислете, че бил много хитър и умен и бла бла. Ако го нямаше ВН, Бъч щеше да лъсне като шабленския фар. В този смисъл, сянката на ВН е голяма и бая народ се скри там и се притаи. Както се казва в едно друго риалити "мишкииииии". Sweat Smile

Ама сега, авторитет бил, не знаел бил да играе и пр. Ами те като знаят да играят, що не играха? Най-готиното е, че така или иначе той е праведен и тези, които искаха да го опукат, всъщност щяха да опукат един праведен. Еми то това е красотата на играта, така да успееш да се позиционираш, че да спечелиш накрая и то на база на хората вътре - добри, лоши, нагаждаш се.

Та такива работи, сега Бъч и Мая трябва да убият Владо, но както писах назад, имам подозрения, че е въпрос на мъжка чест и достойнство и Бъч иска да се срещне очи в очи с ВН на финала и да го победи (въпреки, че ни омайва с благи слова колко много го харесвал и величаел). А аз не искам да видя предфинално самоубийство на ВН, защото това ще означава, че наистина не е никакъв мъж - никак не е мъжко да си поставиш главата на дръвника доброволно, без бой.

# 107
Jannelle,
Ама тези които искаха да "опукат" ВН, го искаха заради това, че той гонеше праведни по ред на номерата, от тези които са му засегнали егото или не го слушат.
Предателите нямат много общо в случая.

# 108
Ана Мария за мен си остава същата куха лейка за каквато я имах и преди маските.
Нулева самокритика, тя все права, тя всичко знае.

И почесва новото носле

# 109
  • София
Оля и Ана-Мария може да се имат за много големи играчи, но е факт, че нямаха нито едно вярно предположение относно това кои са предателите. Много теории развиха - една от друга по-грешни.
Колкото и да се стараят да очернят Владо Николов, който им беше - и явно все още е - трън в очите, нищо не може да промени факта, че и двете бяха в огромна грешка. Разсъждавали били. Много важно. Те и онези, които вярват, че Земята  е плоска, развиват някакви разсъждения и вадят някакви доказателства.  Simple Smile Та - никакви играчи не са за мен. Дървени философи.

# 110
Владо в играта се държи като предател - разплаква майката на щитовете, нарочва хора за гонене, насочва вота, накъдето той иска, пази предателите. Нормално е да го подозират.

# 111
  • София
Обаче и другите им предположения за възможни предатели бяха грешни.
Ана-Мария беше толкова сигурна, че щеше да си реже главата. Добре, че се е ограничила само до носа. Simple Smile

# 112
Страхотни бяха Анна-Мария и Оля!
Не спестиха нищо на никого нито във формата, нито в участието си в маските. Бяха сред най-активните праведни, които постоянно изразяваха мнения и активно търсиха предателите. Предпочитам да слушам как Анна-Мария е сигурна, че предателите са Ева, Владо и Петканов и да не познае нито един, отколкото някои други участници, които почти не ги чухме цял сезон да изказват подозрения към когото и да било.
Колко праведни гостуваха в маските и масово бяха обидени, че са били прогонени/убити. При Анна-Мария и Оля видяхме ясно разграничаване на играта и живота.
АМ сподели, че какъвто и да е ВН извън играта, то вътре всички са равни. Оля сподели на какво са базирани нейните подозрения и как Владо в ролята си на праведен на всеослушание търсил кой е взел щит и улеснявал предателите. И наистина, за какво им е на праведните един такъв, който ще ги настройва против щитове, а след мисиите ще разпитва при кого са щитовете? За мен също това е поведение или на предател, или на слаб праведен.
Отчитам, че да бъдеш толкова гласен, колкото тях двете, не е стратегията, която ще те доведе до финал, но за мен като зрител беше удоволствие да ги гледам.
ПС: Отчитам, че АМ на моменти се държа нетактично, като започнем още от първата игра, когато се включи като допълнителен играч в един от пъзелите, а в последствие имаше реплики между нея и другите нареждащи пъзела. После в един от следващите епизоди я чухме как крещеше на Даяна да млъкне. Можеше да бъде по-премерена в изказа си на моменти.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 10:32 от ztztt

# 113
Бачора направил "чат на готините"   Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 114
Праведните разполагат с много малко информация, затова и предположенията им често са неточни, но в някакъв момент успяват да навържат какво се случва. Ето, Коджабашев и Оля събраха две и две, но заедно достигнаха до заключението. Глория пък мина по друг път, но и на нея и отне време и първо заобиколи през кутиите на магьосника.

И аз предпочитам участници, които разследват, дори и да не са на прав път, вместо мирелки от правилната група, които само чакат нареждане как да гласуват.

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 10:38 от Дидичка

# 115
Jannelle,
Ама тези които искаха да "опукат" ВН, го искаха заради това, че той гонеше праведни по ред на номерата, от тези които са му засегнали егото или не го слушат.
Предателите нямат много общо в случая.

В началото, когато бяха много, беше по-трудно да се разбере кой е праведен и кой - не. Така или иначе праведните са много повече и беше ясно, че ще има кажуълтис. А как иначе? Thinking

Продължавам да натъртвам, че в много голяма част от времето ВН се чудеше защо не го махат него, след като де факто той наистина посочваше кой да си ходи и дори посочи двама предатели - Неве, защото не защити Гъмов, а Жоро, защото взе щит, който не му беше необходим към онзи момент.

Цялата игра на Бъч се конструира около ВН, пък нека някои да си го харесват. То така е и в живота - много хора не знаят, че всъщност крият змии в пазвата си. Нормално е и част от битието. ВН поне по някое време се усети, че предателите го използват.

# 116
Аз лично съм от хората, които позагубиха интерес. Честно казано, нямам ЧАК толкова против да спечелят фикуси и декорации, защото това е често срещано развитие в различните сезони на формата. Играта може да е много неблагодарна и жестока към активно търсещите предатели, така че като зрител, трябва да се примириш с това и да се надяваш, че въпреки този фактор , някои участници все пак ще търсят предатели и ще са склонни да си сложат мишена.

За Владо Николов вече се изтърках да говоря. Не го харесвам, но нямам против стратегията му (ако изобщо може да се нарече така), но той никога няма да си признае, че доста подло си проправи път към финала, като преди това идиотски залъга групата да гласува срещу всеки, който лично го "настъпа". За секунда не вярвам, че искрено е вярвал, че тези хора са предатели, а просто в един момент започна да агитира за изгонването на всеки, който персонално не му допада. Във всеки случай, ако имаше топките да си признае при какви обстоятелства успя да стигне толкова далеч, ще вдигна ръце и ще го приема, но не планувам да си губя времето в преструвки как Владо е превъртял и подчинил играта.

Но най-голямото разочарование всъщност беше откровено анемичното изгонване на Оля. Това трябваше да е епичен момент, а аз още не мога да повярвам, че си остана за участниците като някакво регулярно напускане. Каруцата тогава беше изтървана.

# 117
Анна Мария е чисто делулу и винаги дрънка само глупости, за сметка на това по много.

# 118
По отношение на ВН - стига ми само изречението, което отправи към Оля, че ще я стреля защото му нарушава комфорта за да си затвърдя мнението за него като играч, а и като човек донякъде. То его, то самочувствие, то арогантност, то безцеремонност...на фона на тотална неадекватност в играта

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 19:19 от pandorina

# 119
  • Другата България
Недей с лошо. Спойлерите вече минаха, тези всички хипотези, предположения и очаквания (може би не твоите, но на доста други) са на базата на спойлери и разкрит наратив. Дори и "логиката на случващото се", както го казваш, е твърде праволинейно представена, а не трябва да е така. Факт е, че днес имам по-малка представа кой ще спечели Биг Брадър тази неделя, отколкото Предателите, и това е проблемът на цялата продукция - не е хейт, а градивна критика.
Няма лошо.
Но след това изказване, което звучи от една страна високомерно, а от друга - изключително обидно за голяма част от списващите в темата, не мисля, че има какво повече да си кажем.
Всичките списващи в темата, или почти всички са хора, с които пишем от години по темите за риалити формати, “познаваме се“ един вид, и това да предполагаме и разкриваме предстоящите събития именно на база случващо се във формата е било част от тръпката на самото гледане и очакване на следващите епизоди. И сега се появява един Алкор, който месеци наред пропагандира колко са велики чуждите формати, колко от нашия нищо не става, колко му е “разкрит наратива“ от цялото ТВ войнство, докато същевременно признава, че чете спойлерната тема, и индиректно обижда списващите /защото за мен е обида/, че очакванията им са на база спойлери /не само в темата за това/, а не например на логика, видяно, излъчено и чуто в епизодите.

Самата аз пък винаги съм била на принципа - “очаквай неочакваното“, и дори съм се радвала, когато с някакъв blind side всичко, което ми е било кристъл клиър /уж/ отиде по дяволите. И никога не отписвам формат, който съм започнала, до самия му край.
Така е и с този, останаха хора, които могат да направят нещата интересни, и цялата “праволинейна нишка“ да се скъса. Аз не съм загубила надежда в Коджабашев, и разбира се - Мая, за мен в този формат тя показва много различна игра от миналия, в който участваше.

Общи условия

Активация на акаунт