Между майка ми и приятеля ми

• 3 687
  • 139
  •   4
Отговори
# 90
  • София
60% от децата, родени в България през последната година, са родени извън брак. На второ място сме в Европа в това отношение, водят ни само исландците, с 62%. Не се променя институцията на брака, променило се е желанието да се поеме отворност, не само за детето, но и за жената. Защото подписът в гражданското не е нищо друго, освен официално поета отговорност.

Авторката щом е решила да  търпи, да си търпи, няма да е нито първата, нито последната, все пак сме си ориенталци.
...
А невъзпитаното поведение на родителите им  - ами те тези родители толкова си могат. Не може да натоварваш някой с отговорност за поведението на трети лица.

# 91
Аз не знам за жена, която да не иска да бъде булка. Повечето жени твърдят, че не искат, защото реално обичания от тях човек не им е предлагал. Нямам предвид да седнат да си говорят, а да я изненада, да коленичи с пръстен и тя да каже "О, не, не искам".
Тези приказки с "ние говорихме и така решихме" са за пред хората.
Истината е, че така е решил мъжа , а жената се примирява.

# 92
Тя твърди, че отношенията им са в хармония, но е разбираемо човек да се почувства наранен, ако партньорът му не го защити. Това поражда съмнения в дълбочината на уважението и привързаността. Все пак говорим за зрял мъж на 37 години, не за младеж, който тепърва се учи на отговорност.
Когато отношенията са стабилни, приоритетът постепенно се измества - родителите остават важни, но идва момент, в който "мама и тати" трябва да отстъпят крачка назад.

# 93
Аз не виждам никаква хармония тук - той крещи на майка и, излива си върху нея, неговите родители я унижават и обиждат.
Тя може да си пише, че не иска брак, че имат хармония и т.н. но това въобще не е вярно. Нейната потребност да бъде обичана , да има семейство и дете, я прави уязвима и лесно манипулируема.

# 94
Прочетох само първия пост. Мъжът е грижовен, ама позволява баща му да коментира тялото на снаха си публично, да я унижава на тема килограми и да свежда ценността и като партньор до физическата форма. Аз да съм си тръгнала още тогава. Авторката или ще бъде потискана жена, или ще си тръгне след тежък и гаден развод. С подобен типаж мъж няма как да е трето.
Надявам се темата да е пързалка.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 12:15 от TeoYo

# 95
Да не се окаже, че хармонията, грижата и разбирането са нещо друго Simple Smile липсата на физическо насилие редовно се възприема като ‘разбираме се и сме в хармония’, а пък обслужването на собствения задник - като грижа.

# 96
Не си представям приятеля на авторката да се държи прекрасно с нея и в същото време да търпи баща му да я обижда. Да не говорим, че обиждайки нея на външен вид, той обижда избора на сина си, т.е. обижда и сина си. А съвсем пък не искам да си представям как се държи със собствената си жена. Предполагам, че партньора на авторката е бил свидетел на много просташки и грубиянски изпълнения в дома на родителите му и в някаква степен ги приема за нормални. Много вероятно  и той да е бил тормозен от баща си.
Дали могат да изградят хармонични отношения с авторката, дали той може да се промени в положителна посока, дали тя иска детето ѝ да расте в такава среда, какви компромиси е склонна да направи.... много въпроси. Животът си е неин, изборите - също. Хубавото е, че има собствено жилище и е финансово независима.

# 97
Ако мъжът не е чул коментара на баща си  за задника на жена си, понеже пушил на терасата, но има хармонични отношения с жена си (по думите на авторката), след като вече е чул това от нея, я хваща за ръка и отива веднага при простака - заявява, че не желае подобни обиди  и коментари. Даже и извинение е можел да поиска, макар че то не заличава случилото се. Това би направил един... хармоничен мъж.

А той обратно - говорил уж насаме с баща си, за което и авторката не е сигурна  дали е станало. Затова и последва втори и трети път - същият коментар за задните й части...
И мъжът вдига ръце, оневинявайки баща си-простака с това, че му липсвала "емоционална интелигентност" ...

Аз не виждам хармонични отношения тук.
Да не говорим, че авторката още там на масата е можела да реагира на обидата и да се защити, както вече се спомена.
А тя чака мъжът й да направи нещо..
Той ли трябва във всяка ситуация да взема думата.. Малко дете ли е тя или придатък на мъжа си?
А и каквото и да направи той, е като след дъжд качулка - хората на масата са видели, че не е реагирала на обидата. После в очите им ще остане случилото се (дори и те да са на нивото на "човека без емоционална интелигентност"), а може и да го преразказват на други..

# 98
На свекъра му липсва някой още по-голям простак и един здрав пердах, това му липсва. Да се изцепи пред нечия чужда жена и мъжът й да му обърне носа. Обаче той никога няма да го направи.

Относно тъщата, аз ако вдигах скандали на всеки, който ми е давал непоискан акъл, досега да съм останала сам-сама. Да не говорим, че понякога другите са прави. Трябва да си голям комплексар, че да правиш от мухата слон. Аз пък изнасям такива лекции на свекървата по теми, които ме вълнуват, че тя няма време да ми даде тон в живота. Grinning

# 99
.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:44 от Di Soleil

# 100
Извинявам се, правилно ли разбирам, че си омъжена, но се даваш за пример…

# 101
.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 13:45 от Di Soleil

# 102
Аз нищо не съм твърдяла. Мнението е на друг. Но твоето мнение звучи като “аз не съм като другите жени.” Истината е, че си омъжена, поканили сте и роднини, доколкото разбирам, мъжът ти е бил съгласен, не ти е отказал, което беше цялата идея в поста на Lanarte. Това си е съвсем традиционен брак и не бих го нарекла по друг начин.

И аз съм омъжена по същия начин, само подпис в тесен кръг, затова ми стана чудно, че аз бих била пример за жена, която не е омъжена… Grinning

# 103
# 104
  • София
Значи, все пак имате брак? Нали нямахте?
Лошо.
В смисъл брак с такъв..
Как може многократно да те обиждат по този начин ти да си мълчиш? Потресена съм! Че, тия утре детето ти ще обиждат. Ама, ти си мълчи, мълчи...

Общи условия

Активация на акаунт