Сън

• 312
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да помоля за съвет ако някой вече се е сблъсквал с подобен случай.
Изградихме режим с детето ми, което е на 1г. и 1м. Заспива към 21:30 и се събужда към 8/9 сутринта като имаме поне 2 нощни събуждания, за следобеден сън заспива към 14:00 и става към 15:30. Всяко заспиване е докато я кърмя, но всяко ядене е заместено. От 3 дни вече като се приспиваме за вечерен сън заспива за около 30 минути, след това се събужда и играе до 00:00. Много благодаря на всеки отзовал се!

# 1
Ако искате стабилен режим, тоест всяка вечер да си ляга 21:30, трябва сутрин да става в един и също час. 8:00 е добре, може би 7:45 ще е още по-добре. 9:00 е много късно.
Обедния сън трябва да е около 12:30. Пробвайте така за няколко дни и вижте дали няма да се подобрят нещата:
Ставане 8:00
Обеден сън 12:30
Лягане вечер 21:30

# 2
Мисля, че детето приема нощното лягане, като втора дрямка. С час и половина дневен сън си е нормално да си търси още половин час дневно. Върнете се на две дремки, ако не може да спи поне 2ч. през деня.

# 3
Нашето бебе, което още няма година, първоначално си беше изградило собствен режим на сън. В последно време обаче то се води от собствените си нужди и предпочитания. Спи, когато пожелае, и се събужда без ясно установен график. Опитваме се да го приспиваме между 23:00 и 1:00, но често се събужда между 3:00 и 5:00 сутринта. Дори когато го приспиваме в 20:00, понякога се събужда към 22:00 и след това трудно заспива отново. Поради това в момента не следваме фиксиран режим и го оставяме да се води от собствените си нужди за сън и будуване.

# 4
Нашето бебе, което още няма година, първоначално си беше изградило собствен режим на сън. В последно време обаче то се води от собствените си нужди и предпочитания. Спи, когато пожелае, и се събужда без ясно установен график. Опитваме се да го приспиваме между 23:00 и 1:00, но често се събужда между 3:00 и 5:00 сутринта. Дори когато го приспиваме в 20:00, понякога се събужда към 22:00 и след това трудно заспива отново. Поради това в момента не следваме фиксиран режим и го оставяме да се води от собствените си нужди за сън и будуване.
Не знам колко и нашето беше режим, просто в последните месеци си лягаше без проблеми с дневен сън 1час и 30 минути, имало е моменти, в които даже е спяла по 1 час. По тази причина сегашното и заспиване за 30 минути вечерта ме безпокоеше, но явно наистина не и стига този сън.

# 5
Моето дете беше максимално дълго на две дремки. Бих изместила и сутрешното ставане към 7-7.30. Час и половина дневен сън за толкова малко дете изобщо не е достатъчно.

# 6
  • UK
21:30 e изключително късно за толкова малко дете. До 20.00 е добре да е поне в леглото. Започнете постепенно да измествате вечерното лягане по-рано.

Ставане в 7, първи сън около 10-10.30, втори около 14.30 (по-кратък).

Или един сън за около 2ч мжду 11.30 -12.00 до около 13.00- 14.00.

Общи условия

Активация на акаунт