Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 442

• 29 989
  • 738
  •   1
Отговори
# 660

Добро утро на Игнажден!
Честит празник на празнуващите!

Коледа съвсем наближи, така, че ни чака усилена подготовка! Време не остана!

Имайте един хубав и прекрасен съботен ден!
Аз както винаги - все на работа!

# 661
  • Пловдив

Добро утро в събота и честит празник.
Осман ще следи днес, кой ще посети темата...
А ние... ще чакаме новини.

И докато си пием кафето, да прочетем нещо - интервю с Аслъ Енгер.
Преводът е тук: https://www.facebook.com/groups/184070770177309/?multi_permalink … ype=recently_seen

💢Аслъ Енвер за InStyle Turkiye /декември 2025 - януари 2026/
❓️Колко е прекрасно, че Аслъ Енвер е наш гост отново и отново в най-важните моменти. Тя участва в нашия 10-ти юбилеен брой, украси корицата на 200-ия ни брой, а сега, във време, когато се нуждаем от надежда и обновление повече от всякога, празнуваме новата година с нея.
❓️След дълга пауза тя се завръща на върха: първо с ролята си на Н"ихал в сериала „Възхитителна вечер“/Стари пари",/ а съвсем скоро и с проекта на Disney+ „Огледало“. Преминала през различни етапи от живота си, тя се е научила да приема цяла гама от емоции, а майчинството, което ѝ е дало ново осъзнаване и вътрешна трансформация, е направило речта ѝ по-спокойна и дълбока.
❓️След снимките за корицата, седнахме с Аслъ и тя отговори на нашите въпроси за професията, живота си и себе си. И макар да признава, че не е особено добра в това, ние сме уверени, че ще изглежда невероятно стилна и уверена в нашето „Предизвикателство за харизма“, което скоро ще бъде достъпно в YouTube канала на InStyle Türkiye!
❓️Напоследък животът на Аслъ Енвер е изпълнен с ново спокойствие, дълбочина и лекота. Днес виждаме една различна Аслъ: жена, която е узряла, е създала пространство за житейския си път и смело прави път за промяна. Енергията ѝ е осезаема в момента, в който се срещаме. Питам я как се чувства напоследък:
Аслъ: Последните няколко години бяха едновременно интензивни и поучителни за мен. Както в работата, така и в личния си живот съм по-в хармония със себе си, виждам по-ясно границите, нуждите и приоритетите си. Майчинството ме принуди да видя живота от съвсем различна гледна точка. Мога да кажа, че открих своята скорост, своите истини, своя ритъм. И това беше най-голямата ми област на растеж: приемането, че „всичко не е нужно да се случва наведнъж“.“
❓️Напоследък, в разговори с жените в живота ми, често чувам, че 40 е дори по-добре от 30. Какво мисли тя за това?
Аслъ: Мисля, че не става въпрос за възрастта, а за себепознанието, любовта към себе си и за това да се справиш със себе си. С възрастта човек става по-спокоен, по-проницателен и развива по-силен вътрешен глас. Това неминуемо се отразява и на външния вид. Така че да, четиридесетгодишните имат специална красота – по-свободна, по-уверена красота“, съгласява се тя.
❓️Гледаме я на екрана, откакто е на 18 години. Трансформацията, която е претърпяла от ранните години на кариерата си до днес, не само е подобрила техническото ѝ майсторство, но и я е научила на себепознание.
Аслъ: Тъй като започнах рано, снимачните площадки бяха едновременно училище и жизнено пространство за мен. В началото имах по-голямо желание да уча. Все още се уча, това е безкраен процес, но сега имам човек в себе си, който знае как и какво иска да прави, който се доверява на гласа си.
В актьорството ценя повече вътрешната работа, проучването и създаването на пространство за героя.
 Преди бях по-обсебена от това „как трябва да бъде“; сега мога да се доверя на историята и да внеса повече от себе си в нея“, казва тя.
❓️Преди това тя е била по-често водена от желанието да намери „най-правилната“ версия, но сега се доверява на потока на историята. Нейният последен проект е ролята на Нихал в сериала „Възхитителна вечер“/"Стари пари"/.
Този геройня контрастира рязко със собствените ѝ промени. Жена, заседнала в токсична връзка, напълно чужда на природата ѝ... Аслъ Енвер казва, че именно този контраст я е привлякъл към Нихал. Размислите за това какво приема човек противно на природата си, към какви емоции се вкопчва, в какви пукнатини се губи, са я вдъхновили силно.

Аслъ: Най-интересното нещо за Нихал, според мен, беше, че въпреки външното си безгрижие и силно поведение, тя бушуваше отвътре. Понякога връзките докосват по-слабата страна на човек и те проявяват неочаквано поведение. Това беше историята на Нихал: докато се опитваше да защити семейството и истинското си аз, тя едновременно се бореше със собствената си уязвимост.
❓️Преиграването на този конфликт беше едновременно предизвикателство и дълбоко важно за нея като актриса. Концепции като „стари пари“ и „непотизъм“, изследвани в сериала, също са част от света на тези герои. Какво мисли тя за тази тема, която зае централно място в поп културата през последните години, привличайки вниманието към феномена на хората, които си въобразяват животи, които не живеят, и идентичности, които не са?
Аслъ: Истината е, че всички ние имаме версия на себе си, която представяме. Социалните медии направиха това по-видимо. Силата на поредицата, според мен, се крие именно в това: тя разкрива празнотата, несигурността, търсенето на принадлежност под целия блясък. Отвъд тези концепции, тя изследва борбата на човек да „бъде истински“ и това резонира със зрителя.“
❓️Предстоящият проект на Disney+ „Огледало“ (Ayna) отваря нова врата за Аслъ Енвер. Когато я питам какво има да сподели, усещам енергия в думите ѝ, която подсказва, че ще я видим в роля, каквато никога преди не сме виждали.
Аслъ: Огледало“ ме отведе на съвсем различно пътешествие – както като актриса, така и като човек. Хареса ми как историята деликатно балансира хумора и крехкостта, отразявайки огледалните страни на човечеството.“ Двете женски героини, които започват наистина да се чуват и разбират, и уникалният мост на емпатия, който изграждат, добавят дълбочина към повествованието. „Героят, който играя в този проект, е различен от тези, които съм играла преди. Мисълта, че публиката ще ме види в състояние, което никога преди не съм виждала, наистина ме вълнува със силата на неговата новост. Също толкова съм любопитна, колкото и те, за крайния резултат, казва тя.
Аслъ: От друга страна, майчинството...
То е повратна точка, която измества „истинския център“ на живота, омекотява неговата перспектива и възстановява връзката му със света. Животът с 2,5-годишната ми дъщеря Ели и връзката ми с нея отвориха вратата към разбирането на моята същност и моя живот.
Аслъ: Майчинството ме научи да забавям темпото. Опитът да свърша всичко може да те измори много от себе си. Ели ми напомня да остана в настоящия момент и да бъда по-благодарна. Заедно с нея преоткривам детската си страна, творческата си страна“, казва тя и добавя: „Светът стана не по-голям, а по-малък, но по-смислен.
❓️Как детето влияе на брака и динамиката на връзката?
Аслъ: Да бъдеш родител носи различен вид отговорност, различен вид партньорство във връзката. Разбира се, има моменти, когато нещата са трудни, но в същото време създава много силна връзка. По-добре разбирате умората, борбите и уязвимостта на другия. Научавате се да се подкрепяте и да намирате баланс в споделените ангажименти. Мисля, че това е процес, който едновременно изпитва и задълбочава връзката, отговаря тя.
❓️Питам я дали има някакви малки ритуали, „Аслъ рутина“, така да се каже, и тя ми разказва за малките си радости.
Аслъ: Наистина обичам да си взема кафе и да се разхождам сама, докато всички останали още спят. Понякога пускам някоя глупава песен и танцувам две минути, понякога просто гледам през прозореца. Моменти, за които никой не е нужно да знае, моменти, които ми дават малко усещане за „нулиране"...
 Тези малки бягства преди началото на деня наистина ми помагат да се подготвя за новия ден.
❓️С наближаването на Новата година, ние говорим за нейните нови цели и мечти. В края на една година и в началото на друга, нейните желания винаги са едни и същи и произтичат по същество от най-важните неща: здраве, хармония и щастие.
Аслъ:  Имам прекрасен мир и надежда в себе си за новата година.
Искам да направя място за нови начала, които ще бъдат от полза както за душата ми, така и за работата ми.
Да участвам в проекти, които ме подхранват, да прекарам хармонична година с любимите хора и да се наслаждавам на повече от малките моменти в живота...
Желанието ми е тази година да донесе здраве, мир и добри чувства на мен и на околните.
Вярвам, че останалото ще дойде естествено.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 09:24 от mariana51

# 662
  • Варна
Привет и честит Игнажден !

Марияна, мерси за интервюто, де да имаше и с Енгин Simple Smile

Какво ли можеш да споделиш е друг въпрос Thinking

От мен поздрав с тази хубава българска песен за Коледа  Yellow Heart от далечната
1998, дали надеждата ни е същата  ............, дано Sparkling Heart  

Светло е... Светло е...
Гори в нощта една звезда;
точно над нас сега блести...
Има я... Има я...
Има я надеждата в нашите души -
Коледа - свята си ти!

# 663
Благодарности за интервюто - Мариянка 💕
Аниста 💕 за песента!
Толкова красиви наши български песни имаме!
Сега няма как да ви пусна и аз някоя, но довечера - обещавам!

# 664
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=YbE7hZQheZI

Следобеден поздрав за добро настроение - Осман/Енгин и Нихал/Аслъ.

# 665
Още малко до края на работния ден.
И ще имате обещаните коледни български песни.
Новини от наш човек не чакам, ако някой друг пусне някоя снимка от НГ - това ще е. Ама пак зависи дали обичайните заподозрени ще празнуват заедно /имам си нещо наум/.

# 666
От Енгин 🥹💔 Красота 😍

Музиката е разкошна 🥰 Лятото и морето е всичко 🩵, колкото и проблеми да има човек не му е така тежко на душата, а ако няма щастието прелива...Поне за мен

# 667
  • Пловдив

Енгин преди малко в сторито си ни пусна снмка с музика.
araselia, Hands Plus1

# 668

Е-ха, индикирал се е нашият човек!
Обещаното!

# 669
  • Варна
Еее, най-сетне Simple Smile

Може гларуси, може кучета, може и котки, важното е
да ни пуска по нещо Smiley

Иначе музиката не е точно мойта  Relaxed,
но няма да придирям ...
Араселия, да, морето е като гъба, изсмуква всичко негативно
от нас Two Hearts

# 670
Еее, най-сетне Simple Smile

Може гларуси, може кучета, може и котки, важното е
да ни пуска по нещо Smiley

Араселия, да, морето е като гъба, изсмуква всичко негативно
от нас Two Hearts

😂👍

# 671

Момичета Two Hearts
Видяхте ли тези малки кукли  Engincitos, създадени от групата италиански момичета? Всички много мили и приятелски настроени Smile Направо сладурчета...
Мисля, че са направени с техниката на "плъстене на вълна", ама може и нещо друго да е...
За хубава вечер.

Ами, да си кажем и Добро утро в неделния ден!
Нека е спокоен и пълен с приятни моменти!
Какъв по-добър от първо сутрешно кафе с настроение!

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 08:17 от Марта_49

# 672
  • Пловдив

Добро утро в неделя и проверка на "кворума" за начало.

# 673

Време за вкусотийки...

# 674
  • Пловдив

В толкова сериали ни показват как Енгин готви или приготвя нещо за хапване.
Все се питам, дали се е научил или си може...

Общи условия

Активация на акаунт