Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 262

• 3 163
  • 89
  •   2
Отговори

Туба в Facebook:

Туба в Instaram:

Туба в Twitter:

Туба в You Tube:

Темите досега:

С пожелание за приятни минути в темата!

# 1
Здравейте момичета в новата празнична тема.
Рина благодаря за красотата. Весели празници и на теб!
Да си я изпишем с удоволствие и да имаме много хубави поводи за писане.
Туба ни зарадва за Коледа с френски финес и стил.
Красива жена с омайващи очи!

Винаги ми е харесвала за това, че не споделя само пози. Споделя нормално ежедневие с хубави и не толкова моменти.
Такива са нещата от живия живот. И усмихната и тъжна и забавна и сериозна.За клипчето, което е снимано от високо.
Мисля, че е с някого и ни го  показва в част от снимките, снимат я. Надали са децата. Ако са те винаги ни го е показвала.
Ще да е някой доста висок, както Канти е отбелязала. Туба все пак е висока жена 173. А може би даже е снимано и с вдигната ръка. Но в крайна сметка добре се е получило. 😀
Другото, което ми прави впечатление е, че за първи път от няколко години Туба е в Париж по това време на годината , а не се  прибра в Истанбул. И децата бяха по-рано ваканция с баща си.
Опитах се да потърся нещо за скулптурата на заека, която е сложила. Само ми излезе, че е в арт галерия в Париж Joy, за което нямах никакви съмнения. И Туба, като човек на изкуството не го е пропуснала.

Щедро ни е споделила и разни френски вкусотии. Да не са и уроки, обича да си похапва , но е от щастливките на
които не им личи. И все пак , не прекалявайте с манджите!
И една муцка от мен за хубав следобяд.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 14:39 от sninova

# 2
Здравейте следобедно!

Ринка,благодаря за красивата празнична тема!
Да я изпишем с нови снимки,новини и коментари за Туба, и нейните участия! Heart Nature Sparkles

Снинова Heart, благодаря за интересния коментар! Flowers Rose

Хубав следобед да имате!

# 3
Здравейте
            РинкаБлагодаря за новата тема.Здраве и благоденствие за теб и всички около теб!Весели празници!

Снинова,ЗлатиБлагодаря ви за всичко!

Може би тази година не беше годината, в която получихме всичко, за което мечтаехме.                             
                     Но, определено, това беше годината, която ни научи да ценим всичко, което имаме.
                    Бъдете здрави!

Приятен следобед,дами

# 4
Здравейте!

Честита ни нова тема!
Идва на хубав ден!
Дано преживеем в нея хубави емоции и всички пишещи и четящи да сме здрави и благоденстващи!
И семействага и децага и внуците ни също! Hands Pray

Благодаря за споделеното!
Ясно е, че ще въртим тези снимки докато Туба не ни даде нови. Grinning
Но са красиви!

Желая ви светли празници и много подаръци! Heart

# 5
Привет, момичета и от мен в новата ни Коледна тема!  

Ринка Благодаря ти за новата поредна прекраснакъщичка, която си ни предоставила! Да си пожелаем Коледния дух, който витае тези дни около нас да остане до края на изписване на темата! Hands Pray Дано да има много прекрасни поводи, за които да пишем и да споделяме! Heart
Момичета, благодаря ви за всичко, което сте споделили през деня!
До сега дебнах да не би нещо ново Туба да сподели, но уви - няма нищо ново Sad И както Линка е отбелязала снимките от вчера ще си ги тиражираме в различни варианти докато не излезне нещо ново Blush

Слагам и нещо като притча за четене Hands V
Скрит текст:
Когато задавали на стареца Клеопа въпроса защо Бог допуска злото, той обичал да разказва следната история.
Някога, много отдавна, в Египетската пустиня живял един монах – отшелник. Понякога той отивал в Александрия, за да продаде кошниците, които изработвал. Получените пари раздавал на бедните, като с останалото си купувал само най-необходимото.
Веднъж той вървял към града, като си мислел защо Бог допуска всичкото това зло в живота на човеците, при условие, че е Благ, Справедлив и Всемогъщ. Умът му се смущавал от спомените за толкова много нещастия и скърби, които видял при последното си посещение в града.
Неочаквано срещнал друг монах, запътил се към същото място. Зарадвал се на срещата и от дума на дума споделил терзанията си. Другият, виждайки неспокойното му състояние го утешил, че Бог ще му яви истината, ако се моли непрестанно, мълчи и не пита за нищо, което той, неговия спътник върши през време на пътя им. Строго го предупредил, че ако му зададе макар и един въпрос, ще го остави, и ще продължи пътя си сам. Но след три дена, когато стигнат в Александрия, може да пита и всичко ще му бъде обяснено.
Отшелникът обещал и те продължили по пътя си. Вечерта спрели да пренощуват в една къща. Стопаните ги приели любезно и ги нагостили. На масата стояла една красива сребърна кана. Преди да се оттеглят за сън, непознатият монах незабелязано от стопаните мушнал каната в дисагите си. Отшелникът понечил да го упрекне, но си спомнил за обещанието и замълчал.
На сутринта минали покрай един вир. Спътникът му извадил каната, начертал кръст върху нея с пръста си и я хвърлил във водата.
По обяд стигнали до едно село. В един дом ги поканили на трапеза. Когато си тръгнали, дворното куче ги залаяло. Непознатият монах го убил. Притичало детето на стопаните и взело да вика. Монахът му счупил дясната ръка и спокойно си тръгнал. Възмутен, другарят му отворил уста, но пак я затворил, щом си спомнил за договорката им.
Замръкнали край някаква полусрутена къща, в която, както се оказало, живеели едни осиротели деца. Родителите им били починали и сега нямало кой да се грижи за тях. Прекарали нощта при тях, а на заминаване непознатият взел една главня от огнището и запалил дома. Отново отшелникът не бил на себе си от възмущение, но си наложил да мълчи.
Влезли в поредното село. Там имало един позанемарен храм, но все пак можело да влязат и да се помолят. Странният монах обаче го спрял, взел камък, хвърлил го по прозореца на църквата и го счупил. И задърпал изумения си събрат към кръчмата. Там влязъл и направил три поклона на пода. Отшелникът вече се бил примирил с чудатостите му и просто само се молел.
Последната нощ били поканени в друга къща. Там живеело едно младо семейство без деца. Заранта те отишли на нивата. Непознатият монах внезапно се върнал и запалил и тази къща.
Ето че най-после пристигнали в Александрия и отшелникът нямал търпение да разбере всичко, което се случило. Най-напред запитал:
- Кажи ми, кой си ти?
- Аз съм ангел – отговорил странникът.
- Какъв ти ангел! – възмутен казал монахът – Ти си същински дявол! Само един демон може да върши такива мерзки дела, които ти направи. През цялото време ти отвръщаше на гостоприемството на тия добри люде с черна неблагодарност. Ти беше крадец, подпалвач, убиец, светотатственик. А на всичко отгоре носиш расо на монах!
- Лъжеш се – спокойно му отговорил другият – Аз наистина съм ангел. Бях изпратен при теб, защото Бог видя твоите терзания и поиска да отговори на всичките ти тревожни мисли. Искам да разбереш, че Той промисля за всичко в тоя свят и нищо случайно не се случва. Знам, че искаш да ме питаш защо направих тези неща. Ще започна от самото начало.
Защо откраднах каната ли? Ще ти кажа. Тя самата е открадната от дядото на стопанина на къщата от един манастирски храм. Заради това светотатство три поколения от този род са наказани с болести и други нещастия. Затова като награда за тяхното гостоприемство реших да ги избавя от тях. Сложих кръст на каната и я хвърлих в тоя вир, в който ще я намерят монасите, които идват да перат тук. И така тя пак ще си отиде на мястото.
Знаех, че онова куче е болно от бяс. Скоро щеше да почне да хапе стопаните си и затова го убих. А на момчето им счупих ръката, защото предузнах, че след като порасне ще стане разбойник. А така, с тази ръка, няма да може…
Защо запалих къщата на децата ли? Тези сираци нямаха никакво бъдеще, щяха да загинат. А така, след пожара, като разчистят ще намерят скритото от родителите им сребро и с него ще заминат за Александрия, където чичо им е епископ. С него той ще се погрижи за тях. Момчетата ще станат свещеници, момичетата ще се омъжат.
Знам, че се чудиш и защо хвърлих камък по църквата, а в кръчмата се поклоних. Аз, като ангел, можех да видя, че демони танцуват около прозореца и така ги прогоних. А този храм така или иначе ще се ремонтира. В кръчмата един богат търговец тъкмо обещаваше на свещеника, че ще поеме всички разноски за ремонта, затова и му се поклоних.
И накрая, за последната къща. Нея запалих, за да отърва младото семейство от проклятието бездетие. Навремето мъжът извършил нечестна сделка и с придобитите пари я построил. И затова нямат деца. А сега, виждам, че се е покаял и съжалява, но как да се отърве от нея? Сега ще си построи друга, по-скромна, но с честно спечелени пари. Бог ще ги благослови и с деца.
Виждаш ли, във всичко личи Божието милосърдие към хората, но те не го виждат и не го проумяват. Бог зло никога не върши. И ако допуска нещо, което хората смятат за нещастие и скърби, то е само за тяхно добро и изправление. Затова не гледай на външното, а се старай във всичко да виждаш Божията всесправедливост.
Източник: www.inz.bg/parables

Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 01:48 от kanti

# 6
Добро утро,момичета!

Кафето ухае ароматно и носи все още празнично настроение.
Честит Стефановден на всички празнуващи днес! Бъдете здрави!

Скрит текст:

Благодаря ви за споделеното от вчера в новата ни тема!
Канти Heart,интересна притча си ни донесла.

Желая ви приятна събота!

# 7
Здравейте момичета и благодаря за споделените неща.
Честит празник на именниците.
Туба е получила специална награда за  защита правата на децата за  тяхното образование и закрила.
Както и че се явява вдъхновител на младите.
„BUEC Hope for Tomorrow“  Изказваме искрената си благодарност за нейната работа 💗
Репост @bogazicicevreodulleri. Има и благодарствено видео от Туба.

Освен това пък Бончук е сложила клипче със спомени от ДА.

Хубав ден!

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 16:29 от sninova

# 8
Здравейте!

Снинова, благодаря за инфото.
Браво на Туба!
Страхотна награда и напълно заслужена.

С хубава новина завършваме тази не лека година.

https://www.instagram.com/p/DSwmkiCAdyK/?img_index=5
Проявяване на този вид любов към всички нас през новата година.

Приятен уикенд!

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 20:28 от Lina_4

# 9
Добро утро,момичета!

Чашка ароматно кафе, приятелски поздрав за един чудесен ден и
мисълта,че ни очакват само хубави неща са добро начало на деня!

Снинова, благодаря за инфото. Hug
Много е хубаво и се радвам, че Туба е призната и наградена. Браво, Туба! Nature SparklesHands Thumbsup

Допълвам превода на казаното от Туба във видеото и от снимката,Снинова го е пуснала,но да се вижда по-ясно.
https://vk.com/clubtuba507?w=wall-63875573_251526
От Instagram профила на Boğaziçi Çevre Ödülleri #TubaBüyüküstün

Туба Бююкюстюн, носител на специалната награда на BUEC „Надежда за утре/бъдеще“ ✨ Изразяваме искрената си благодарност към нея за нейната работа 💗

Туба: Посвещавам тази значима награда на всички вас, които споделяте тази чувствителност, които полагате усилия и ги превръщате в резултати и, най-важното, които предприемате действия. Благодаря ви много, много. Пожелавам ви лека нощ.

След като завършва катедра „Сценография и костюми“ в Университета за изящни изкуства „Мимар Синан“, Туба Бююкюстюн започва филмовата си кариера и скоро става известна на международната сцена. За ролята си в сериала „20 минути“ тя е номинирана за 42-рата международна награда „Еми“ в категорията за най-добра актриса, влизайки в историята като първата турска актриса, финалистка за тази престижна награда. Туба Бююкюстюн, която се откроява не само с успеха и елегантността си на екрана, но и с чувствителността си към социалните проблеми, беше избрана за посланик на добра воля на УНИЦЕФ в Турция през 2014 г. и пое активна и водеща роля в защитата на правата на децата. Тя привлече световното внимание към проблемите на децата бежанци и уязвимите групи, засегнати от природни бедствия, чрез работата си на място и на международни платформи. Защитавайки правата на децата на образование, здравеопазване и закрила, тази актриса, пламенен защитник на бъдещето, продължава да вдъхновява бъдещите поколения със своята позиция на доброта и солидарност.

Приятна неделя ви желая!

# 10
Здравейте
                 Злати,Снинова,Линка
                 Благодаря ви за   всичко което споделяте.                    
                                Браво  на Туба!Напълно заслужена награда.

Приятен следобед,дами

# 11
Здравейте момичета и благодаря за споделеното.
Една лятна снимка за сгряване, че днес е много ветровито и мразовито.

На финала на годината сме, има няма три, четири дена.
Тази година Туба вложи много време и труд  да снима. Два филма и трети сезон на ДА.
ДБ мина, но сме в очакване на другите два. Благодарни сме за това, но всяко ново нещо е добре дошло.

Хубава вечер!

# 12
Здравейте!

Три дни пишем и все на първа страица стоим.
Не че има новини.
Отива си годината.
Но ни оставя един интересин филм - ДБ и надежди за третата част на ДА и другият интересен филм - Султана.

Но сега е време за новогодишни колажи.

Интересно снимката от колажа истинска ли е? Не съм я виждала!

Успешна последна за 2025 г. седмица и първа за 2026!

# 13
Среднощен привет, момичета!  

Благодаря ви за споделеното! Heart
Прекрасна новина ни е донесла вчера Снинова, която Злати днес я е допълнила. Съвсем заслужена награда е получила Туба - носител на специалната награда на BUEC „Надежда за утре/бъдеще“. Кой, ако не тя трябва да я получи? Откакто е ПДВ към Уницеф това е една от основните й дейности в социален аспект Hands V Защото винаги отклива и реагира на наболелите проблеми свързани с децата, не само в Турция

Цитат

Линка и аз не съм виждала тази снимка на ТМТ. Мисля, че е дело на AI. Нещо изразът на Туба не ми е съвсем като нейния

Вичи прекрасно пожелание "Да бъдем по-добри не само в празничните дни"    

Нещо като притча Kissing Heart
Имало някога един човек, който все не бил доволен от това, което имал. Бог решил да му даде урок. Рекъл му:
 – Ще ти изпълня едно желание, ала едно-единствено, затова внимавай какво си пожелаваш.
Двоумял се мъжът. Какво да бъде то? Повикал приятели за съвет. Един му казал да поиска несметни богатства, друг настоявал, че от здравето по-ценно няма. Трети го съветвал да по-иска вечен живот. Мислил мъжът и премислял. Ако няма здраве, за какво са му пари. Ако има пари, но няма приятели, и богатство не ще му е потребно.
Като все не знаел какво да си поиска, мъжът решил да попита самият Бог за съвет.
А отговорът, който получил бил:
– Пожелай си да бъдеш доволен от това, което имаш...

Лека и спокойна нощ и успешна последна календарна седмица за 2025 г

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 02:08 от kanti

# 14
Добро утро,момичета!

Нека ни е усмихнато и радостно на душата, а
следващите дни все по-добри и щастливи!

Благодаря ви за всичко споделено от вчера! HugTwo Hearts

Желая ви приятен ден и щастлива нова седмица!

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 09:33 от Zlatina3

Общи условия

Активация на акаунт