Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 262

• 5 580
  • 161
  •   1
Отговори
# 30
Честита Нова Година!
Да сме здрави, да се обичаме, да си помагаме и  да вървим напред!
Желая ви от сърце прекрасна 2026 година.

Хубава новина сте донесли. Тази година фестивалът ще е един ден по-рано.
Има отпаднали от миналата година, има нови за тази, но Туба пак е там.
Очакваме с нетърпение да я видим.
Попаднах на един клип в ИГ , не знам от къде е, защото в профила на Туба няма нищо и не си спомням да е от последните няколко години, не ми прилича и да е с ИИ. Но като се има предвид.че преди няколко часа остарях, знам ли?

Хайде на почерпка

Хубав ден и успешна година!

# 31
Здравейте!

Снинова Heart,благодаря за почерпката и инфото.

Наминавам отново,тъй като видях,че са пуснали клипа с изпълнението на Джансел Елчин и съпругата му Зейнеп Тууче Баят в ''Гласът на Турция'' снощи по канала на тв.8.Изгледах го.Първо е в оригинал на френски език,а после на турски език за да ги разберат.Хареса ми!

https://www.youtube.com/watch?v=vfvjKTJQLcE

Ето клипа и на трите дечица от сериала ''Рози и грехове'' .Едно от тях Берен игра в ДП,в който участва Туба!

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 11:21 от Zlatina3

# 32
Злати ♥️,
Днес ще се редуваме. Мерси за клипчетата. И на мен ми харесаха. Жената на Джансел се справя
много добре, като за не професионалист.
Имаме си и изненада от Туба.
Многоооо красива

# 33
Здравейте
                      Честита Нова ГодинаПожелавам на вас и вашите семейства много здраве,късмет и много позитивни дни!Да е весела и благодатна
                              Снинова Да си жива  и здрава!
                                  Благодаря за новините и за почерпката.

Хубава празнична вечер!

# 34

Здравейте, момичета и от мен на 01.01.2026 г!

Пожелавам Новата година да е преди всичко здрава, мирна, хармонична, благоденстваща! Heart Hands Pray
Благодаря ви за всичко, което сте поделили през първия ден на 2026 г Kissing Heart

Снинова  Бъди здрава, сбъдвай мечтите си и да имаш много възможности за пътешествия! Hands Thumbsup Boat Airplane Благодаря за почерпката

Туба днес ни е направила прекрасни Новогодишни подаръци  

Още в ранните часове Линка Heart Eyes  ни е зарадвала с новата снимка на Туба от снощи, както и чудесната новина за поредното й участие на Joy Awards тази година    Така, че ако годината се познава по първия ден, то 2026 година ще е  пълна с прекрасни новини!  
Злати Heart Eyes ни е зарадвала с клипчетата на Джансел и Пънар, и на Берен от ДП от Новогодишната програма
Сннинова Heart Eyes е донесла част от снимките, които Туба е споделила в ИГ си
Вичи Heart Eyes ни е пожелал прекрасни пожелания

Ето и другите снимки от ИГ на Туба    
Вижда се, че са си направили хубава разходка из Париж  

Може би е водила момичетата на ледена пързалка да се пързалят Rolling Eyes

Качила е кратко клипче, където завърта ръчката на латерна /предполагам

На тази снимка ме иненадва с този маникюр. Но мисля, че е изкуствен, защото от клипчето с латерната се вижда, че няма. Може би снимките са от различни дни Hands V

Пожелавам ви хубава празнична вечер!

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 22:46 от kanti

# 35
Добро утро,момичета!

Започни деня с кафе и спокойствие.
 Останалото ще се нареди, когато му дойде времето.

Благодаря ви за всичко споделено! HugTwo Hearts
Снинова Hug,вчера РД,а днес имаш Имен ден!
Бъди здрава,обичана и с много късмет!

Желая ви приятен зимен ден!

# 36
Здравейте момичета и благодаря за хубавите пожелания.
Когато празниците са ти един върху друг , има и своите предимства и недостатъци.
Хем РД ти е винаги в почивен ден, хем цял свят го празнува с теб Stuck Out Tongue Winking Eye,
Но пък винаги получаваш един подарък, и колкото и да го празнуваш, новата година го убива до някъде.
Но каквото, такова. Нека има празници.
Туба на всеки 5-6 дена (20, 25,1) започна да ни радва с публикуването на много снимки,
цели 39 на брой . Ако следвам тази логика,  очаквам следващата доза да е на 5-6 януари.  Е не  всичките са с нея.
Споделя ни и разни други неща. И на мен , както Канти е написала ми направи впечатление, че снимките са от различни дни. Има интересни неща.
Снимката с дамаските. Аз лично , като се замисля не съм виждала и минавала покрай такъв магазин от години. Сигурно, като завършила сценичен дизайн я впечатляват такива неща.

Снимката с подаръците и елхата. Туба от години е човек на света и уважава чужди традиции, а по-скоро вече са
се превърнали  и в нейни. И и завидях на колекцията от мишлета за елхата. И тук над подаръците се вижда едно малко с къси панталонки.

Снимката с еленчето. Понеже е сложено на кухненска кърпа, реших, че е бисквитка за хапване. А може и някаква украса да е. Явно с децата са се забавлявали с такива неща.

Зимната пързалка, снимана от доста високо. Бях чела, че мястото, където по време на Олимпиадата бяха състезанията
по фехтовка, Гран пале, зимата го превръщат в най-голямата ледена пързалка , но дали е това- или е някоя временна за празниците, знам ли?

И снимката с малките латерни. Песента е на Едит Пиаф ,,Тълпата,,

Приключвам разказа си по картинки Simple Smile)
Имайте хубав ден!

# 37
Привет, момичета в първия петък на 2026 г  

Благодаря ви за споделеното Злати Hug, Снинова Hug
Снинова е изчислила  кога Туба ще ни сподели нови неща. Така, че да видим на Водици дали ще имаме новини от момичето ни  

Честит ти Имен Ден, Снинова Бъди здрава и много щастлива! Heart  
Вярно, че са ти накуп празниците, ама после цяла година нямаш притеснения за купоните Stuck Out Tongue Winking Eye

Понеже няма нищо ново от Туба ви слагам едно весело Новогодишно клипче Blush

https://www.youtube.com/watch?v=rpS8_Tot52k
The "New Year" series - For Herring - based on the channel's author's poems

И една притча за размисъл и да не прибързваме със заключенията Hands V
Скрит текст:
Когато задавали на стареца Клеопа въпроса защо Бог допуска злото, той обичал да разказва следната история.
Някога, много отдавна, в Египетската пустиня живял един монах – отшелник. Понякога той отивал в Александрия, за да продаде кошниците, които изработвал. Получените пари раздавал на бедните, като с останалото си купувал само най-необходимото.
Веднъж той вървял към града, като си мислел защо Бог допуска всичкото това зло в живота на човеците, при условие, че е Благ, Справедлив и Всемогъщ. Умът му се смущавал от спомените за толкова много нещастия и скърби, които видял при последното си посещение в града.
Неочаквано срещнал друг монах, запътил се към същото място. Зарадвал се на срещата и от дума на дума споделил терзанията си. Другият, виждайки неспокойното му състояние го утешил, че Бог ще му яви истината, ако се моли непрестанно, мълчи и не пита за нищо, което той, неговия спътник върши през време на пътя им. Строго го предупредил, че ако му зададе макар и един въпрос, ще го остави, и ще продължи пътя си сам. Но след три дена, когато стигнат в Александрия, може да пита и всичко ще му бъде обяснено.
Отшелникът обещал и те продължили по пътя си. Вечерта спрели да пренощуват в една къща. Стопаните ги приели любезно и ги нагостили. На масата стояла една красива сребърна кана. Преди да се оттеглят за сън, непознатият монах незабелязано от стопаните мушнал каната в дисагите си. Отшелникът понечил да го упрекне, но си спомнил за обещанието и замълчал.
На сутринта минали покрай един вир. Спътникът му извадил каната, начертал кръст върху нея с пръста си и я хвърлил във водата.
По обяд стигнали до едно село. В един дом ги поканили на трапеза. Когато си тръгнали, дворното куче ги залаяло. Непознатият монах го убил. Притичало детето на стопаните и взело да вика. Монахът му счупил дясната ръка и спокойно си тръгнал. Възмутен, другарят му отворил уста, но пак я затворил, щом си спомнил за договорката им.
Замръкнали край някаква полусрутена къща, в която, както се оказало, живеели едни осиротели деца. Родителите им били починали и сега нямало кой да се грижи за тях. Прекарали нощта при тях, а на заминаване непознатият взел една главня от огнището и запалил дома. Отново отшелникът не бил на себе си от възмущение, но си наложил да мълчи.
Влезли в поредното село. Там имало един позанемарен храм, но все пак можело да влязат и да се помолят. Странният монах обаче го спрял, взел камък, хвърлил го по прозореца на църквата и го счупил. И задърпал изумения си събрат към кръчмата. Там влязъл и направил три поклона на пода. Отшелникът вече се бил примирил с чудатостите му и просто само се молел.
Последната нощ били поканени в друга къща. Там живеело едно младо семейство без деца. Заранта те отишли на нивата. Непознатият монах внезапно се върнал и запалил и тази къща.
Ето че най-после пристигнали в Александрия и отшелникът нямал търпение да разбере всичко, което се случило. Най-напред запитал:
- Кажи ми, кой си ти?
- Аз съм ангел – отговорил странникът.
- Какъв ти ангел! – възмутен казал монахът – Ти си същински дявол! Само един демон може да върши такива мерзки дела, които ти направи. През цялото време ти отвръщаше на гостоприемството на тия добри люде с черна неблагодарност. Ти беше крадец, подпалвач, убиец, светотатственик. А на всичко отгоре носиш расо на монах!
- Лъжеш се – спокойно му отговорил другият – Аз наистина съм ангел. Бях изпратен при теб, защото Бог видя твоите терзания и поиска да отговори на всичките ти тревожни мисли. Искам да разбереш, че Той промисля за всичко в тоя свят и нищо случайно не се случва. Знам, че искаш да ме питаш защо направих тези неща. Ще започна от самото начало.
Защо откраднах каната ли? Ще ти кажа. Тя самата е открадната от дядото на стопанина на къщата от един манастирски храм. Заради това светотатство три поколения от този род са наказани с болести и други нещастия. Затова като награда за тяхното гостоприемство реших да ги избавя от тях. Сложих кръст на каната и я хвърлих в тоя вир, в който ще я намерят монасите, които идват да перат тук. И така тя пак ще си отиде на мястото.
Знаех, че онова куче е болно от бяс. Скоро щеше да почне да хапе стопаните си и затова го убих. А на момчето им счупих ръката, защото предузнах, че след като порасне ще стане разбойник. А така, с тази ръка, няма да може…
Защо запалих къщата на децата ли? Тези сираци нямаха никакво бъдеще, щяха да загинат. А така, след пожара, като разчистят ще намерят скритото от родителите им сребро и с него ще заминат за Александрия, където чичо им е епископ. С него той ще се погрижи за тях. Момчетата ще станат свещеници, момичетата ще се омъжат.
Знам, че се чудиш и защо хвърлих камък по църквата, а в кръчмата се поклоних. Аз, като ангел, можех да видя, че демони танцуват около прозореца и така ги прогоних. А този храм така или иначе ще се ремонтира. В кръчмата един богат търговец тъкмо обещаваше на свещеника, че ще поеме всички разноски за ремонта, затова и му се поклоних.
И накрая, за последната къща. Нея запалих, за да отърва младото семейство от проклятието бездетие. Навремето мъжът извършил нечестна сделка и с придобитите пари я построил. И затова нямат деца. А сега, виждам, че се е покаял и съжалява, но как да се отърве от нея? Сега ще си построи друга, по-скромна, но с честно спечелени пари. Бог ще ги благослови и с деца.
Виждаш ли, във всичко личи Божието милосърдие към хората, но те не го виждат и не го проумяват. Бог зло никога не върши. И ако допуска нещо, което хората смятат за нещастие и скърби, то е само за тяхно добро и изправление. Затова не гледай на външното, а се старай във всичко да виждаш Божията всесправедливост.
Източник: www.inz.bg/parables

Лека, топла и спокойна нощ!

# 38
Добро утро,момичета!

"Най-голямото богатство е денят, който е пред нас."

Снинова Hug,интересен разказ по снимките от Туба си направила. Flowers Rose
Канти Hug,благодаря за клипа и притчата. Flowers Rose

#TubaBüyüküstün
Халит Ергенч, Туба Бююкюстюн, Баръш Ардуч, Хазал Кая, Ханде Ерчел, Пънар Дениз и Каан Урганджъоулу ще се качат на лавандуловия килим в Рияд.
Рияд се превърна в епицентър на блясъка и таланта благодарение на наградите Joy Awards, които празнуват най-добрите от арабския свят заедно с международни легенди. Организирано от Генералния орган за развлечения на Саудитска Арабия, това звездно събитие събира най-доброто от музиката, филмите и телевизията, утвърждавайки се като една от най-престижните церемонии в региона.

Наградите Joy Awards, които вече са в петата си година, си спечелиха репутацията на еквивалент на наградите Грами, Еми и Оскар в Близкия изток.

Събитието привлича международни звезди, а Турция е представена на това голямо събитие от имена, вече утвърдени на международната сцена.

Според журналистката Бирсен Алтунташ, сред участниците тази година (16-17 януари) ще бъдат Халит Ергенч, Туба Бююкюстюн, Баръш Ардуч, Хазал Кая, Ханде Ерчел, Пънар Дениз и Каан Урганджъоулу.

* ЛАВАНДУЛОВ КИЛИМ: През 2021 г. Кралство Саудитска Арабия обяви промяна в цвета на церемониалните си килими от традиционното червено на лавандулово. Решението да се избере лавандула за церемониални килими по-добре отразява националната идентичност и гостоприемство на кралството.

В Кралство Саудитска Арабия лавандулата се свързва с дивите цветя, които цъфтят в пустинните пейзажи на кралството през пролетта, и е символ на саудитската щедрост. Дивите лавандулови цветя са добре познат символ в цялото кралство. Те добавят цвят към суровия пустинен пейзаж, отразявайки присъщата сила, устойчивост и красота на цветето, служейки като метафора за устойчивост.

Желая ви приятна събота!

# 39
Здравейте момичета и благодаря за споделените неща.
Туба реши да ни изненада и е пуснала стори. Напоследък ни споделя доста сладки вкусотии.

И понеже вече е разсконспирирана, това е пекарна  Van Stapele в Амстердам. Пекарната  приготвя само един вид бисквити и клиентите могат да наблюдават процеса от началото до края през стъклена стена.

Е очаквам още изненади тогава.
И вижте в  Албания колко са напреднали във времето. Joy

Хубав и лежерен ден !

# 40
Здравейте!

Снинова, макар и на патерица, Честит рожден ден, Честит имен ден!

Бъди много щастлива, здраве и добър късмет на теб и семейството ти! Heart
Благодаря на всички за споделеното!
Благодаря и на Туба, че ни радва и дори загадачно ни казва къде е.
Амстердам...
Желая ви спокоен и релаксирщ уикенд!

# 41
Здравейте
               МомичетаБлагодаря ви за всичко,което споделяте.

За всички вас!

"Животът не е нищо друго, освен усъвършенстване:
                                  усъвършенстване на собствения нрав
                                  усъвършенстване на семейната атмосфера,
                                  за да могат хората да живеят щастливо, в любов и разбирателство".
                        / Уан Липин

Лека вечер,дами

# 42
 Привет, момичета малко след полунощ!

Благодаря ви за всичко, което сте споделили днес! Heart
Е, Туба и днес ни е зарадвала с кратко клипче в ИГ сторито си Hands Thumbsup И феновете, както Снинова е отбелязала веднага са я разконспирирали, че клипа е направен в пекарната  Van Stapele в Амстердам. Чудя се дали част от снимките от онзи ден не са от Амстердам?  Може да са били там за НГ  Въпреки, че сградите от градските снимки ми приличат повечето на френски

Понеже днес беше 3.01, което се оказва, че е най-важното Пълнолуние за 2026-та Година, което ще бележи цялата Година ви слагам материал в скрити, където има един ритуал, който може да се прави и през цялата година Hands Thumbsup
Скрит текст:
на 03.01.2026-та - Пълнолуние в Рак съвпад със Сириус.
💎Ясно е, че годината ще бъде белязана с всички теми на Рака - Дом, Семейство, Защита, да съхраним и опазим традициите и миналото, Оцеляване, Раждане, Емоционален живот, Майчинство, време да се погрижим - за себе си и другите,  плахост, ранимост, обидчивост, нуждата от намиране и следване на собствения ни ритъм.
💎Време за освобождение от минали грешки, и багажите на миналото.
💎Съвпадът със Сириус ще подчертае съдбовността на Годината, и именно Сириус - Духовното Слънце - ще води 2026-та Година.
💎Енергията на Сириус е много интензивна за обикновения човек, което значи, че много същества, които не са избрали духовния път и перспектива мога да усетят силно "прегаряне" на нервната система, и като цяло за тях годината ще е трудна и с много сериозни уроци.
💎За избралите духовния път и перспектива - годината ще е възнаграждаваща, заради високочестотната енергия на Сириус - ще носи вдъхновение и големи и важни прозрения, и решения.
💎💎💎Сириус е Сериозен Учител.
💎И най-вече Сириус е "Голям Пазител" - може да усетим нужда да защитим близките си, хора от нашето физическо или/и духовно Семейство, както и ние самите да усетим силна духовна закрила.
💎Можем да усетим силен порив да се свържем с Духовните си Корени, да одухотворим Домът си, и го направим истинско укрепление.
💎Пълнолунието в Рак е с опозиция със Слънцето, Венера, Марс и Меркурий в Козирог - тези две Кардинални Енергии - Рак/Козирог ще бъдат силно активирани(и техните теми) през цялата Година.
💎Козирог - конкретни и практични, организирани, зрели, сериозни планове за реализация/Рак - емоционалната подложка, която съответства, или не съотвества на тези планове. И или ги подхранва, или ги подкопава, което прави още по-трудна, или крайно студена и лишена от живот структурата им.
💎Крайно важно ще бъде да се съобразим именно с духовно-емоционалната подложка на всичките ни действия през 2026-та година - сигурни и защитени ли се чувстваме, или раними/оголени/и несигурни/
💎Още няколко движения, които бележат Годината:
💎На 1-ви Януари Меркурий преминава в Козирог - Сериозен Подход.
💎На 2-ри Януари Хирон в Овен става Директен - Директността, макар и да ранява понякога, е по-лечебна от "да не кажа какво мисля откровено, за да не нараня или създам конфликт". Всичко, което Хирон събра и обработи вътрешно за 5 месеца, докато беше ретрограден в Овен, ще излезе 2026-та, и се прояви на външен план. Натрупаната вътрешна мъдрост започва да се проявява навън. Това е моментът, в който спираме да се чувстваме като „жертва“ на обстоятелствата и започвате да действаме като „лечител“ – първо за себе си, а след това и за другите.
💎В обобщение - Портите на 2026-та Година Отварят - Меркурий в Козирог, Хирон директен в Овен, Пълнолунието в Рак съвпад Сириус опозиция със Слънце, Венера, Марс, Меркурий в Козирог.
💎Кардинални Промени. Кардинална Година. Когато Сириус инициира няма как да не е Запомняща се.
💎Едни ще получат силна Защита и Подкрепа от Духовните си Семейства, други - ще осъзнаят колко много са се отдалечили от тях, и или ще изгорят, или ще отправят своя Зов, който ще може да бъде чут.
💎Ако искате да получите духовна покдрепа през тази Година, отправяйте поглед към Сириус в нощното Небе (вечер между 19:30 и 20:00), когато изгрява, и около полунощ, когато достига най-високата си точка, и задръжте този поглед за 5-10 секунди. Най-добре да направите този Ритуал на 3-ти Януари, по време на Пълнолунието, когато Сириус ще бъде част и от една изключително силна небесна картина - Зимният Триъгълник - Сириус - Бетелгейзе -  Процион. Но можете да използвате този малък Ритуал през цялата година - не като Преклонение, а като Свидетелстване, че сте Духовно Същество и избирате да ви води Духовната Перспектива.
https://www.facebook.com/photo?fbid=1496291205837858&set=a.510060721127583

И един интересен материал за Чарлз Дикенс, който ме остави без думи. Не знаех за това, признавам си Hands V
Скрит текст:
Той ѝ отне младостта, тялото, децата — а после каза на целия свят, че проблемът е бил в нея. Изостави я след десет бременности за 15 години.
Публично внуши, че тя е психически нестабилна — на страниците на националните вестници. Задържа при себе си девет от десетте им деца. Дори собствената ѝ сестра остана с него.
Това не е бележка в полетата на литературната история.
Това е заглушеният живот на Катрин Хогарт — жената, която беше заличена, за да може Чарлз Дикенс да остане моралният герой на Англия.
МЛАДАТА ЖЕНА И ЗВЕЗДНИЯТ ГЕНИЙ (1835)
Катрин Хогарт е на 19 години, когато се запознава с Чарлз Дикенс.
Той е на 23 — ярък, амбициозен, кипящ от енергия млад журналист, работещ във вестника на баща ѝ Evening Chronicle. Той вече покорява публиката. Пише без умора. Абсолютно уверен е, че го очаква величие.
Катрин е нежна. Музикална. Творческа душа.
Тя пее. Рисува. Произхожда от уважавано семейство от Единбург. По мерките на викторианската епоха — идеалната съпруга.
Женят се през 1836 година. Точно когато кариерата на Дикенс стремглаво излита благодарение на „ Посмъртните записки на клуба „Пикуик“.
Почти веднага Катрин забременява.
После — отново.
И отново.
И отново.
ДЕСЕТ ДЕЦА. ЕДНО ТЯЛО. НИКАКЪВ ИЗХОД.
За петнадесет години Катрин ражда десет деца.
Десет бременности.
Десет раждания.
Десет възстановявания — във времена, когато не съществуват:
- контрацепция
- анестезия
- медицинско разбиране за следродилните психични състояния
Чарлз Дикенс става все по-известен.
Катрин Дикенс — все по-изтощена.
Тялото ѝ се променя.
Силите я напускат.
Животът ѝ се свива до безкраен кръг от раждания, кърмене и възстановяване.
Докато Чарлз пътува, изнася речи, чете лекции, редактира списания и гради империя — Катрин остава у дома, в къща, която никога не заспива.
До 40 си година тя прекарва почти две десетилетия или бременна, или с бебе на ръце, или в пълно изтощение.
КОГАТО ЖЕНАТА СЕ ПРЕЧУПВА, МЪЖЪТ ГУБИ ТЪРПЕНИЕ
През 1850-те години Дикенс е най-известният писател в англоезичния свят.
Катрин е потисната, преуморена, преждевременно състарена.
И Чарлз започва да пренаписва историята.
В писма до приятели той я описва като:
„некомпетентна“
„мудна“
неспособна да води домакинство — домакинство с десет деца и постоянен поток от гости
Диикенс се премества в отделна спалня.
А през 1857 година се запознава с Елън Търнан.
Тя е на 18.
Той — на 45.
Женен. Прочут. Недосегаем.
Дикенс се увлича по нея.
СИСТЕМАТА, СЪЗДАДЕНА ПРОТИВ ЖЕНИТЕ
Катрин знае.
Съпругите винаги знаят.
Но викторианска Англия не ѝ оставя избор.
Разводът изисква:
акт на парламента
доказателство за изневяра плюс още едно тежко провинение
Жена, която напуска съпруга си, губи:
децата си
доходите си
репутацията си
Катрин търпи.
До 1858 година, когато Чарлз не решава, че тя вече е неудобна.
Той не може да си позволи развод — публично доказана изневяра би разрушила образа му.
Затова прави по-лошото.
Принуждава я да заживеят разделени.
А после я тласка към мълчание, докато репутацията ѝ бива унищожена.
Катрин е изгонена от семейния дом.
Чарлз задържа при себе си девет от децата.
Позволяват ѝ да вижда само едно — най-големия син Чарли, който избира да живее с нея.
Чарлз Дикенс прави немислимото — публикува изявление в The Times, с което публично поставя под съмнение психическата стабилност на съпругата си, прехвърля вината за проваления брак върху нея и се представя като жертва.
ДВАДЕСЕТ И ЕДНА ГОДИНИ ИЗГНАНИЕ
Катрин живее още 21 години в тишина.
Рядко вижда децата си, а повечето от тях застават на страната на бащата — от вяра, от страх или заради наследството.
Тя никога не се омъжва повторно и никога не се защитава публично.
Мълчанието ѝ продължава, докато една от дъщерите ѝ не проговаря.
След смъртта на двамата родители дъщеря им Кейт Перуджини нарушава мълчанието.
Тя застава на страната на майка си, като отказва да приеме обвиненията срещу нея и ги представя като несправедливи в свидетелства, използвани по-късно от биографи.
Преди смъртта си през 1879 година Катрин предава на Кейт сноп любовни писма — писма, които Чарлз е писал, когато я е обичал.
В тях я нарича „моята най-скъпа Мишка“ и „любимото ми Прасенце“.
Последната молба на Катрин е проста и ясна:
„Предай ги на Британския музей, за да знае светът, че той някога ме е обичал.“
Без гняв.
Без обвинения.
Искала е само истината.
ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЯТА НАУЧИ ТВЪРДЕ КЪСНО
Днес знаем повече.
Дикенс в продължение на тринадесет години издържа Елън Търнан като своя любовница и ѝ осигурява жилище.
Съществуват предположения за дете от нея, но няма доказателства.
Публично Дикенс изгражда образа на морален проповедник. Зад фасадата обаче разрушава живота на собствената си съпруга.
Катрин понася всичко мълчаливо. Законът я държи в капан, обществото я обвинява, а историята я забравя.
Всичко остава така до появата на писмата. Те се съхраняват в Британския музей и са доказателство, че историята, която Дикенс е разказвал на света, е била непълна.
ЖЕСТОКАТА ИРОНИЯ
Чарлз Дикенс пишеше за несправедливостта. Пишеше за жени, прекършени от системи, от които няма изход. А именно това той причини в собствения си дом, на собствената си съпруга.
Катрин Хогарт роди десет деца. Загуби дома си. Загуби репутацията си. Загуби по-голямата част от семейството си.
Последното ѝ послание към света беше просто и ясно:
„Кажете им, че той някога ме е обичал.“
Тя не търсеше съчувствие. Искаше само истината.
И в крайна сметка историята я чу.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1339060474906732&set=a.452275890251866

Лека нощ и спокойни сънища!

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 00:58 от kanti

# 43
Добро утро!

Благодаря ви за всичко споделено! HugRevolving Hearts Явно Туба е била в Нидерландия.
Там живеят доста турци и има посещаемост по време на празниците.
Канти Heart, интересни четива си ни донесла.И аз не бях срещала това какъв е бил в живота Дикенс. Hands V
А при нас е доста топло за сезона,дори има цъфнали бадеми.

Приятен последен ден от дългата почивка!

# 44
Здравейте момичета и благодаря за всичко.

Харесва ми, че тук винаги научаваш по нещо. Кога от Туба, кога от участниците в темата.
Канти , и аз не го знаех това за Дикенс. Гадна история.
По повод споделеното от Туба вчера за тези бисквити ми стана интересно и разгледах тук там.
Първото нещо, което ме впечатли, че се предлага само един продукт в тази пекарна.  Много смело решение, но супер успешно. Тройна шоколадова бисквита с течен център от бял шоколад. Снимките са от профила на пекарната в ИГ..

Госпожа Вера Стапел е решила да популяризира тази бисквита и е отворила пекарна през 2013 г. Пред пекарната има непрекъснато огромни опашки. Отваря сутрин в 10 и работи, докато продаде приготвените бисквити за деня. Никога не остават такива за другия ден. Ако искаш да си сигурен, че ще се сдобиеш с бисквити, можеш да си заявиш онлайн, но вземането е само на място. Една бисквитка струва 2.50 евро

Другото, което ме впечатли е че по протежение на опашката има табели, които ти показват от точката на която се намираше в момента, колко време ще чакаш, докато ти дойде реда. Много идейно.

В нета има даже и рецептата. Как да си ги приготвиш сам. Е сигурно не е оригиналната, но не пречи  човек да опита.
Освен да си пожелаем да посетим Амстердам и да ги пробваме, друго не ни остава.
Хубав ден !

Общи условия

Активация на акаунт