Усещат ли?

• 982
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Реших, че тук е удачно да започна темата, но пък, ако модератор презцени може да я премести.
Днес ми стана много интересно нещо. Мъжът на моя приятелка почина (над 80г, рак в термален стадий, очакваше се). И тя ми разказа, че последния път, когато е била в стаята му при него той ѝ казал мили думи и я повикал да се приближи към нея, за да я целуне. И след около час той си заминал. Свекърва ми пък разказваше, че нищо не предвещавало такова събитие, легнали си както винаги, но той я погалил по бузата и ѝ пожелал "Лека нощ" (нещо, което не правел по принцип). Преди години моят шеф беше в болница (със същото, като мъжът на приятелката ми) и 2 колежки отишли, поговорили  и накрая той се обърнал, усмихнал се и им казал "Хайде, ..., чао"
И същата нощ...
Та, имали ли сте подобни случки, чували ли сте?
Знаят ли, че краят идва, непосредствено преди финала?

# 1
Да.
 Не знам какво има "оттатък", но разказват, че идвали да ни посрещат близките. Деверът ми например, два-три дни преди края говореше ,че са до него и го чакат, продължил е  до края  си, ние просто си тръгнахме, не бяхме там. Сбогува се с всички , поръча на децата ни, братовчеди първи, да не се забравят, да се уважават.  Даже не само в последен момент, а доста време.
 Спомена имена, свекърва ми помисли ,че  е негов братовчед, жив, но аз се сетих, че има брат - близнак с това име и споменава  отишли си ,не живи. Даже тя не се сети.

# 2
Сигурно усещат.
Но не всички.
Баба ми беше изключително зле, неподвижна накрая, не ядеше, не говореше.
Но майка е усетила кога си е отишла. Самия момент.

# 3
Да, може би не е съвсем осъзнато усещане, но да.
А това за разказите на хора в последните им дни и часове, че ги чакат, че ги викат е самата истина.

# 4
Повечето просто спят и не усещат нищо.
Тези, които са в съзнание реагират различно. Имали сме пациент, който искаше да избяга, катереше се по первазите, буйнстваше, а бях в end of life care ward.
Малка част, много малка част осъзнават и се примиряват с идеята, че умират.
Има някои, страх ги е, викали са ме да им държа ръката.
95% от пациентите мислят, че някак ще им се размине.
Безброй случаи мога да разкажа, когато близките са при пациента, а той се мъчи и не умира, сякаш ги изчаква да излязат за малко и умира веднага.

# 5
Повечето просто спят и не усещат нищо.
Тези, които са в съзнание реагират различно. Имали сме пациент, който искаше да избяга, катереше се по первазите, буйнстваше, а бях в end of life care ward.
Малка част, много малка част осъзнават и се примиряват с идеята, че умират.
Има някои, страх ги е, викали са ме да им държа ръката.
95% от пациентите мислят, че някак ще им се размине.
Безброй случаи мога да разкажа, когато близките са при пациента, а той се мъчи и не умира, сякаш ги изчаква да излязат за малко и умира веднага.

Имате ли наблюдения, че малко преди да починат хората се подобряват - например за около 1 ден преди смъртта.
Много клипчета гледах на това, как близки се радват, че техния човек е по-добре, а сестрите стоят и гледат тъжно, защото знаят, че това е просто момент, който явно настъпва, за да успее човек да се сбогува.

# 6
Всъщност не.
Но съм виждала дядо да мастурбира часове преди краят.
Сатурацията ниска, кръвното високо, но лъскаше човека.

# 7
  • София
Аз съм Я усещала покрай двама човека, преди да настъпи. Едно присъствие, един хлад...
И на мен ми се мярна след раждането, като получих кръвоизлив, ама успях да се спася.

# 8
  • По света и у нас
Моят свекър преди да почине се сдобри със всички, искаше да се чуе със всички, беше обяснил на мъжа ми всичките документации къде са и тн, и в деня в който се е прибирал от събирането с роднините се разби с колата . Той почина на място, колата размазана, а свекито жива и здрава до него…

# 9
Да, усещат според мен. Мой много близък човек пожела да изместим срещата си с един ден по-рано и в този ден беше изключително мил, внимателен, състрадателен, отзивчив. Не че иначе не беше, не, но усетих нещо различно в него, все едно искаше прошка. На следващия ден вече го нямаше, а нищо не можеше да предвиди този инцидент.

# 10
  • София
Преди около два часа ми прилоша внезапно. Баща ми е починал.

# 11
Съболезнования.  Вярвам във връзката. Има неща ,които не знаем и не разбираме.

# 12
  • София
Моите съболезнования, Роки!

# 13
Моите съболезнования Rockstar Confused

# 14
Усещат, но вероятно при всеки възприятието е различно и най-вече, необяснимо за самите тях, но предчувствие за нещо важно, което ще се случи. Преди много години, бащата на приятелка на майка ми, връща се от работа, здрав, прав човек, изкъпал се, обръснал се човека, облякъл си нови дрехи, май костюм беше, и седнал на диванчето. След час умира внезапно.
А наскоро съседка на майка, с която са в добри отношения, но не много близки, се обадила и взела да и обяснява къде какво е прибрала вкъщи, кое къде се намира. Майка много се учудила защо и казва тези неща. След 2-3 дни жената починала. Та според мен, има усещане за нещо, но и самите хора не осъзнават точно какво предстои.

*Роки, съболезнования, мир и светлина на душата му!

Общи условия

Активация на акаунт