Инвитро / ИКСИ на 40 + Инвитро / икси с НЯР / ИЯР - тема 24

• 5 965
  • 93
  •   2
Отговори
# 30
Natashinka, да, ако може прати ми списъка на лични, благодаря. Дори и да е било завишено АМХ-то пак е било близко до истината щом е имало толкова фоликули. По мои сметки амх-то доста добре съответства на числото антрални. Но не при всички явно е така.

Това за имунологията в Турция ме изненадва. За мен тя е ужасно важна, има много ситуации в които организма може да отхвърля ембриона заради имунология. Но пък факта, че дават преднизолон на мен ми говори, че по-скоро казват, че им е все тая имунологията, но все пак подтискат имунната система за всеки случай. Обаче кортикостероидите са ужасни и не винаги са най-смисленото решение. Жалкото е, че имунолгията е много сложна наука. В България има около 4-5 човека истински специалисти в тази област, другите за мен са зле. Аз съм ходила в Иван Рилски, където са общо взето почти единствените специалисти в БГ и ми е ясно за какво става дума.

За това, което казвате че успелите жени рядко споделят тук, защото дори и успели - пак са повод за отвратителни критики- така е май. Благодарна съм на тези, които все пак се решават да дойдат и да пишат.

# 31
Давам жокер, че е възможно човек да си следи имунологията независимо в Бг и да си предприема действия. Няма да са най-щастливи докторите в Турция, но ще се съобразят. Аз така направих.

# 32
Момичета, днес започнах протокола за подготовка на ендометриум преди трансфер, но получих страшно главоболие. Дали някоя от вас е имала такъв страничен ефект? Досега не съм имала, въпреки че имам над 8 подготовки. За първи път ми се дава Метилпреднизлон ( пих Преднол сутринта) , дали може да е от него?

# 33
Момичета, знам че ще кажете пак ли за тази барокамера, но малко я подминахме както и иглотерапията, а вече се самонавивам, че само това не съм опитвала за повишаване на качеството на яйцеклетките, защото масово това е проблема при нас. Пускам Ви поста за нея от страницата на Калчев - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02XrRPJA4 … xsjswUFhBoZXyAQK#    За съжаление им писах, но от рецепция не отговарят, но все си мисля, че има нещо вярно в това и трябва да го опитаме. Единственият проблем е излизането от работа, ако трябва две седмици да излизаш нон стоп за сесиите барабар с акупункурата.  

Иначе си мисля, имахме опит с вадене на яйцеклетка на естествен цикъл, достигна до трансфер, но имам позната, която забременя успешно в Турция с ниско АМХ и й вадеха 5 месеца така яйцеклетки, вместо да я стимулират, мисля, че  по щадящо и има по-голям успех по този начин, тъй като постоянно говорим, че в Турция стимулацията е в пъти по-лека, тук имам чувството, че скапват яйцеклетката още на ниво стимулация.

# 34
Аз също смятам, че при нисък АМХ и лошо качество на яйцеклетките е задължително да се пробва вадене на Я на ЕЦ ,особено след неуспешни стимулации и трансфери.
Количество ≠ качество в никакъв случай

•MERA•, аз съм пила преднизолон и не съм имала главоболие. Възможно ли е да се разболяваш? В момента има вирус с главоболие, повръщане и температура.
Дано всичко да бъде наред 🙏

# 35
Странно, аз пък все чета че в Турция стимулациите са по-тежки и не обичат ЕЦ. Не знам от къде идва това разминаване в инфото, но явно зависи от клиниката.

MERA, виж си кръвното според мен, защото тези медикаменти могат да го вдигат и оттам да боли глава.

# 36
Аз минах миналата събота консултация с д-р Серкан Орал и той каза, че от 15 години не практикуват инвитро на ЕЦ, защото се е доказало, че дори 1 антрален да има, за да се подсигури, че ще се извади нещо от него, трябва да се заложи на стимулация. Според него на разбъркани хормони не зреела яйцеклетката както трябва и това можело да доведе до празни фоликули. Ако правилно предавам каквото ни обясни.

# 37
Момичета, аз чакам в понеделник да ми се обадят какво се случва с яйцеклетките, които извадихме в сряда. 3 от 3 се оплодиха и ми казаха, че е хубаво да се направи ПИД, заради възрастта ми. В понеделник е пети ден и чакам с нетърпение да видим дали са се развили и дали ще са годни за биопсиране. Ако и трите са се развили мисля да рискувам със свеж трансфер на едното и другите да се биопсират, ако са достагъчно развити за ПИД. Като цяло нямам много големи надежди да оцелеят, ама поне едно да остане, пак е нещо.

# 38
Зависи от лабораторията в която ги гледат. Трябва да са много способни хората и добра техниката първо за да ги отгледат до 5-ти ден и после да ги биопсират. Ако не сте сигурни, най-безопасно е ако ще се прави трансфер така или иначе, да е и на трите. Шансовете за еуплоиден на 44г са около 10%, което значи, че ако трансферирате 3 ще имате 27% шанс за едноплодна бременност, 1% за двуплодна и 0.1% за триплодна. Също така спестявате много ценно време ако не дай си Боже не се получи сега, да може да се почне със стимулация възможно най-бързо а не да се правят много трансфери с по-ниска успеваемост, защото на 44 просто всеки цикъл е ценен. Всеки е различен обаче и само вие може да прецените какво е най-добре за вас. Стискам палци за три бластоциста в Понеделник Hands Pray

# 39
Ялана, дали знаеш или можеш да попиташ приятелката ти в коя клиника и при кой лекар е било това с ЕЦ. Моето търсене за такава клиника беше безуспешно.

По темата с барокамерата: Барокамера съм правила, беше съчетана с кални тампони в Поморие. Имаше някакво раздвижване,  но не съм бременна дори след 10 инвитро опита. Една приятелка и тя за съжаление с дълъг и неуспешен за сега инвитро опит също периодично ходи на барокамера. Чувства се свеж човек.  Акупунктура аз също на драго сърце бих пробвала,  но нито в Бургас нито в града ни в Германия се предлага за точно този проблем, така че ще го мисля още как да го направя.

За съжаление след тонове добавки и какви ли не алтернативни процедури озонотерапия също съм пробвала не мога да кажа, че на мен ми е помогнало, защото няма желания резултат на лице, а именно не съм бременна.  Сега ми се мота в главата да пробвам с пептиди и НАД+. Ще видим дали ще хвърля още една шапка пари на вятъра за тези неща...

Успех на всички! Хайде някоя да зарадва групата с добри новини предколедно! Ние чак другата година ще продължим с опитите, че ме хвана нещо много упорито, което вече над  месец не мога да излекувам.
И нека Бога на качествените Я бъде с Вас!

Момичета, знам че ще кажете пак ли за тази барокамера, но малко я подминахме както и иглотерапията, а вече се самонавивам, че само това не съм опитвала за повишаване на качеството на яйцеклетките, защото масово това е проблема при нас. Пускам Ви поста за нея от страницата на Калчев - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02XrRPJA4 … xsjswUFhBoZXyAQK#    За съжаление им писах, но от рецепция не отговарят, но все си мисля, че има нещо вярно в това и трябва да го опитаме. Единственият проблем е излизането от работа, ако трябва две седмици да излизаш нон стоп за сесиите барабар с акупункурата.  

Иначе си мисля, имахме опит с вадене на яйцеклетка на естествен цикъл, достигна до трансфер, но имам позната, която забременя успешно в Турция с ниско АМХ и й вадеха 5 месеца така яйцеклетки, вместо да я стимулират, мисля, че  по щадящо и има по-голям успех по този начин, тъй като постоянно говорим, че в Турция стимулацията е в пъти по-лека, тук имам чувството, че скапват яйцеклетката още на ниво стимулация.

# 40
ivinas Flowers Evergreen Tree в Бахчеджи, коя позната бяха на ЕЦ, има успешна бременност на 48 г. през 2023 г.

# 41
Момичета, от трите оплодени яйцеклетки 2 бяха стигнали ранен бластоцист и днес ги трансферираха и двата. Третата беше спряла развитие. Нямам много надежди да се хванат, но все пак надеждата умира последна

# 42
Здравейте,
Аз ходих на акупунктура при съпругата на д-р Калчев, д-р Гергана Марковска. Бях много доволна и забременях от първи опит. Ако се реша на второ дете, пак бих отишла на акупунктура. Д-р Марковска прави процедурите в Медицински център Салус в Симеоново. Поне така беше преди 2 години.

Иначе си мисля, имахме опит с вадене на яйцеклетка на естествен цикъл, достигна до трансфер, но имам позната, която забременя успешно в Турция с ниско АМХ и й вадеха 5 месеца така яйцеклетки, вместо да я стимулират, мисля, че  по щадящо и има по-голям успех по този начин, тъй като постоянно говорим, че в Турция стимулацията е в пъти по-лека, тук имам чувството, че скапват яйцеклетката още на ниво стимулация.

# 43
Dana9, споделете за вашият успех ако искате. Имаме нужда от  истории с щастлив край в тази група Simple Smile

# 44
Здравейте момичета,оставям това тук,ако някоя има интерес.

Общи условия

Активация на акаунт