Инвитро / ИКСИ на 40 + Инвитро / икси с НЯР / ИЯР - тема 24

• 5 956
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
Lovely, дванайсетина бяха антралните по спомен. Повечето в единия яйчник. Аспирираха общо 11Я, като от тях 9 бяха зрели, 7 се оплодиха нормално и 2 анормално, сега прегледах кореспонденцията с координаторките, че си мина време вече от тогава. За мен най-големия успех беше, че всички седем бяха годни за ПИД, което си мисля, че се дължи в голяма степен ба ембриологията.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 10:49 от Natashinka

# 16
  • Be realistic - plan for a miracle.
Това е просто оптимална бройка за стимулация + оплодени след това! Heart Браво, стискам палци.

# 17
Момичета, записвам се да следя темата, макар че още не съм пристъпила към инвитро. На 42г съм, от 2г правим усилени опити за бременност, нямам деца и мисълта, че така и ще си остана, ме смазва.
Мъча се да убедя приятеля ми за опит в България, не мога и да си мечтая дори за Турция.
Но Наташинка, историята ти е вдъхновяваща!

И да ви попитам нещо: единият ми яйчник буквално не функционира, по-малък е, с влошен кръвоток, има някой и друг антрален вътре, но не се развиват никога. Имам вече три стимулации с хапчета и само в десния яйчник тръгват фоликули.
Имате ли някакви идеи, мога ли да го накарам този яйчник да заработи по някакъв начин или да не го мисля и да се съсредоточа върху това, което е останало в десния?

# 18
Тирамису, при мен също и при двете стимулации повечето фоликули бяха в единия яйчник, това не пречи да стигнете да здраво ембрионче. Незнам до колко е изиграло роля, но с ММ преди стимулация бяхме на пълен пост (спазвахме великденския, беше по това време), а аз февруари направих и житния режим. Бях чела историята на една дама в тази група, че след житен режим са имали най-успешната стимулация, та реших и аз да пробвам. Пих и доста добавки, но и при предходната ги бях пила, пък качеството на Е не беше уоу. Така че според мен хранителният режим си оказа влияние.

# 19
Да взема да се включа и аз в дискусията за 40+ годишните. Днес чукнах 44 и май ще изляза най-старата в групата 🤣. Рядко се включвам, но ви следя постоянно. Ние се борим все още в България, но не знам до кога. Аз се боря за второ, ММ за първо и е доста стресиращо вече с напредването за възрастта. Иначе в момента сме в стимулация и чакам да видя какво ще узрее до края на седмицата. Ще ми бъде втори опит инвитро. Първия път беше май месец, но не стигнахме до бластоцист. Сега вече знам какво да очаквам и съм малко по-спокойна. Дано ми е късметлийския месец

# 20
Честит рожден ден , Danimiami1, пожелавам ти здраво, пухкаво бебе 🌷и на всички останали момичета, които са в процес на инвитро или ще започват скоро.
И аз, между другото, се чувствам много по-спокойна след натрупания , макар и горчив, опит.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 18:20 от •MERA•

# 21
Тирамису пожелавам ти много късмет, дано мечтата ти се сбъдне! Ако нямате проблеми за естествено забременяване (в сми проходими тръби, овулация) това също е не по-малко валидна опция от инвитрото на тази възраст. Трудно, но се случва, особено ако имаш активен партньор. Иначе съм пила какво ли не и не мога да кажа че нещо помага. Единствения ефект видях от месец на противозачатъчни преди стимулацията - яйчниците тогава реагираха добре след почивката.

Danimiami1 Честит рожден ден и успех! Дано измъкнете печелившата Я този път и да вдъхнеш кураж на всички тук!

И аз психически се подготвям за ново инвитро, но ми е трудно, наистина трудно и душевно, и физически, след последните науспехи със зет и като знам какви са шансовете сега.

Да ви кажа, днес депресията още ме държи, гледах две интервюта - с Дженифър Анистън на 58г и някаква милионерка на 59г. И двете съжаляваха, че не са имали деца, но казаха че са го приели в един момент и са в мир със себе си. Милионерката каза, че повратен момент за нея е бил когато приятелка й е казала, че може да бъде щастлива и без деца.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 19:31 от Europa

# 22
Natashinka, разбирам. Явно въпреки годините си имала добър резерв все още към онзи момент, а може би и все още. Аз такива бройки само мога да ги мечтая. При мен максимума антрални откак бях на 42 е 4 броя. В последно време 1-2. Но очевидно и ембриологията се е справила отлично с наличните бройки! А ти какви хранителни добавки си пила? Аз пих на доктор Стаменов, но не видях никаква промяна. Но пък и не съм ги пила дълго.

Danimiami1, честит рожден ден. Не си най-стара тук, не се безпокой хаха. Желая ти успех на този опит.

Тирамису, желая и на теб успех! При мен обикновено също само в един яйчник има нещо ако изобщо има. Но понякога се редуват. Така че става и с един яйчник, но ако той прави някакви фоликули.

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 19:22 от lovely

# 23
Lovely, АМХто наистина ми беше добре за възрастта, последно съм го изследвала юни 2024г. преди първия ми опит в БГ и беше над 2 единици. В последствие в Турция казаха, че не съответства на АФ и било завишено, но все пак добро за възрастта. Иначе пих буквално две шепи добавки доста редовно по препоръка на Денис от групата за Iherb, ако искаш ще ти пратя списъка на лично. Незнам много ли са, не са ли, но ги пих стриктно доста време. После изключих някои Simple Smile От Турция препоръчаха задължително Омега, фолиева киселина, вит Д, В12, CoQ10 и някакъв техен пробиотик. Там като цяло не са фенове май много много на хилядите добавки, които ние пием, също въобще не гледат имунология, НК клетки също. Казаха, че това е някаква наша мания. На мен по подразбиране без никакви изследвания.ми назначиха две вливки интралипид и кортикостероиди преди трансфер.

# 24
Там като цяло не са фенове май много много на хилядите добавки, които ние пием, също въобще не гледат имунология, НК клетки също. Казаха, че това е някаква наша мания. На мен по подразбиране без никакви изследвания.ми назначиха две вливки интралипид и кортикостероиди преди трансфер.

Интересно за НК клетките, наистина тук се вглъбяват в тях и особено в наличието им в периферна кръв, за която съм чела, че няма голямо значение за имплантацията.
НК клетки имат значение само ако са в ендометриума, а ендометриална биопсия с НК клетки проба взимат само в Надежда, поредният им "патент"...
Иначе това с кортикостероидите на два пъти са ми го правили 2017 и 2018 година в Селена в Пловдив, БЕЗ изследвания... бях станала като подпухнала питка, имплантация нямаше, но пък ми натровиха добре организма (имам непоносимост към кортикостероиди).

# 25
В Турция освен стандартните хормони не са ми искали други изследвания. Имах , обаче, включен Преднизлон, който подтиска имунната система за да не изхвърли ембриончето. Опита беше неуспешен. В България , два трансфера без изследване на НК клетки и тромбофилия , без подтискащи имунната система приключиха с една биохимична. След неуспехите на сама глава изследвах тромбофилия и НК клетки, оказа се че са завишени клетките. При следващия опит ще включим преднизлон отново. Ние решихме да опитаме и в Киев. Искам да споделя , че от няколко месеца пия Прегнакеър и за първи път, от много години ,имам абсолютно перфектна кръвна картина. Трябва да вдигна още малко витамин Д и феритинина, но действам вече по въпроса.

# 26
MERA, аз също пих Преднизолон до 10та г.с Туржите ми го бяха дали за 5дни около трансфера, но се съобразиха с терапията на Михайлова и го пих до 10та седмица като постепенно намалявах дозата. Успех в Киев, ще чакаме да споделиш как е минало, не съм чувала отзиви за там. Искат ли граждански брак, как е откъм цени, успеваемост? Стискам много палци!

# 27
Danimiami1, далеееч не сте най-възрастната в групата Simple Smile 

A относно списъкът с успелите, за съжаление в нашата страна малко хора споделят за успехите си, по ред причини. Даже си спомням анкета в една от групите, дали жените искат да се споделят успехи и мнозинството бяха казали "не", което направо ме потресе и се изнесох още тогава от Българските форуми.
Иначе лично аз познавам три жени над 40 съответно на 43 и две на 45 забременели със СЯ в Мемориал които не са в списъка.

# 28
Много повече са от тези, за които се знае в "статистиката".
Повечето не споделят поради огромните предразсъдъци, които в България има към майките между 35-45. Искат да си спестят злъчни и присмехулни коментарчета, на каквито много от жените тук във форума са богати. Аз го разбирам. Имаше една тема, не помня името ѝ вече, но в нея такива храчки и грозни думи се хвърляха към жени, решили да родят в по-напреднала възраст, че се бях отвратила зверски, а си представям какво е да четеш такива неща в напреднала бременност на 43, например...
Не заслужаваме да ни се споделя, това е истината. Трябва в много тесен и проверен кръг или да си тотално перде за мнението на сульо и сульовица.

# 29
Ганя е много богат на мнение и беден на “това всъщност не е моя работа”.
Чувала съм от близки, преки роднини, неща от сорта “ти сега недей да казваш насам-натам, че правите инвитро, че хората ще почнат да коментират”.

Общи условия

Активация на акаунт