Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 3

• 15 850
  • 366
  •   2
Отговори
Добре дошли в новата тема за донорските яйцеклетки. Тук се събираме мами и бъдещи мами, които са поели по този път в очакване, в процес или вече с рожбите си на ръце. Нека споделяме опит, въпроси, лекари, клиники, трансфери, бременности и всичко, което може да помогне и даде надежда на следващите момичета.

Линк към предната тема -2 :
https://bg-mam.ma/t/1745994

# 1
Дано да я напълним с много успехи!

# 2
Много сбъднати мечти

# 3
Искам да кажа нещо на жените, които в момента се колебаят или се страхуват от идеята за донорски яйцеклетки.Когато лекарят за първи път ми го предложи, честно казано бях в шок. Чувствах се объркана, тъжна, срината и много ядосана. Отне ми години да приема тази опция. В един момент вече не издържах психически и физически на стимулации, празни фоликули и неуспешни трансфери. Донорските яйцеклетки се оказаха единствения начин да постигна толкова желаната бременност. Седемте години опити с мои яйцеклетки ме бяха изтощили, нямах повече ресурси да продължа. Обмисляла съм осиновяване , но това ми изглеждаше още по-трудно за приемане , тъй като винаги съм скала да бъда бременна ,да усещам как в мен расте нашето дете и да го родя. И така, за мен това беше възможно само с донорски яйцеклетки. Нито за миг не съм се поколебала или съжалила за решението си до момента. Единственото, за което  ме е яд, е че похарчих толкова години, средства и енергия, мотаейки се по клиники, опитвайки се да се случи по друг начин. Бебето го чувствам като напълно мое. И въпреки че още не съм го родила, го обичам с цялата си същност.

# 4
Мера, толкова хубаво си го написала! Пожелавам ти лека бременност и да се насладиш на всеки миг!
Наистина трябва време, докато в нас узрее идеята да опитаме с донорска яйцеклетка и да се откажем от нашите си гени.
На мен вече толкова ми тежи емоционално да виждам, как не става с мои яйцеклетки, че гледам на донорските като единствената ми надежда и шанс да забременея и имам дете.

# 5
Аз също реагирах остро в първия момент, но после бързо ми мина. Може би мога да успея и с моя, но това пак е много време, ужасни лекарства и пари. Може да стане, може и да не стане.А времето си лети.  И си избрах бързия вариант.
Всичко си имаме, освен детенце. Гледам на ситуацията така, сякаш децата просто ще при личат на баща си, не на мен( аз също грам не приличам на майка ми). Била съм бременна с моя Я, била съм бременна с ДЯ- не бих казала, че тогава съм се радвала повече или сега по-малко. Само страха от загубата ми е много по-голям.

# 6
Здравейте! Знам, че има много мнения и теми за МБАЛ „Надежда“, но повечето не са актуални и искам споделен опит от жени, които са били скоро там и са правили инвитро.
Тъй като ми се налага да ползвам ДЯ, в момента трябва да решим с партньора ми какви яйцеклетки да използваме – свежи, за които да чакаме от 6м до 1г. или замразени от международна банка, за които се чака по-малко. Не ни беше обяснено кое колко ще излезе като сума, също така и за % на успеваемост не можаха да ни кажат. Та сега не знаем какво да правим. Не ни бърка ако са замразени, че няма да са от българка. Изчела съм вече повечето мнения за плюсове и минуси и за двата варианта, но все пак искам още.
Също така моля и за мнения за МЦ „РепроБиоМед“ - д-р Николов и за болница „Св. Лазар“ - д-р Лачев. Има ли доволни от тях? Колко време се чака за свежи и замразени яйцеклетки при тях? За тези болници изобщо не намирам актуална информация.

Последна редакция: пн, 30 мар 2026, 13:45 от AleksG

# 7
  • София/Дружба
Преди около 1 година в Надежда голям пакет свежи Я (10-12 бр.) от бг донорка струваха 12к, чака се година-година и половина отделно имаш и други разходи, например за трансфер, за оплождане и доп.обработка на материала и.т.н.
И аз като Мери избрах да отида в клиниката в Украйна, първото ни посещение там беше преди 1 година, на 31 март, днес съм в 19+4 г.с. в очакване на близначета.
Настройката че няма да стане с мои Я ми отне около 3 месеца. После всичко беше лесно и бързо.

# 8
Здравейте, момичета! Много бързо узрях за ДЯ. След години мотаене, нещата се случиха и днес се радвам на близначки, които скоро навършиха 2 г. Никога не съм се притеснявала как ще изглеждат, но те са прекрасни! Едната е мое копие, а другата на баща си. Тъй като не съм казвала на никой от родата, че са родени с ДЯ, тази невероятна прилика ми спестява някои въпроси. Обожавам ги, всеки ден се събуждам и не мога да повярвам, че ги има.
Не се колебайте, Господ си знае работата!

# 9
Нека радостта Ви е безгранична!А къде успяхте и със свежи ли ДЯ?

# 10
И аз имам прекрасно детенце с донорска яйцеклетка. Първият ни преглед беше през февруари и началото на ноември същата година вече бях бременна. Успяхме от първия път в клиника в Кипър. За донор почти не сме чакали, решението го взехме доста бързо и в момента се радваме на прекрасно детенце на 10 месеца. На моменти като я гледам си мисля, че ако беше с моя яйцеклетка нямаше да е толкова савършена. За България решихме, че няма да губиме пари и най-вече време и се оказа, че сме постъпили правилно

# 11
Здравейте! Знам, че има много мнения и теми за МБАЛ „Надежда“, но повечето не са актуални и искам споделен опит от жени, които са били скоро там и са правили инвитро.
Тъй като ми се налага да ползвам ДЯ, в момента трябва да решим с партньора ми какви яйцеклетки да използваме – свежи, за които да чакаме от 6м до 1г. или замразени от международна банка, за които се чака по-малко. Не ни беше обяснено кое колко ще излезе като сума, също така и за % на успеваемост не можаха да ни кажат. Та сега не знаем какво да правим. Не ни бърка ако са замразени, че няма да са от българка. Изчела съм вече повечето мнения за плюсове и минуси и за двата варианта, но все пак искам още.
Също така моля и за мнения за МЦ „РепроБиоМед“ - д-р Николов и за болница „Св. Лазар“ - д-р Лачев. Има ли доволни от тях? Колко време се чака за свежи и замразени яйцеклетки при тях? За тези болници изобщо не намирам актуална информация.

Като цяло смятам, че бързо биха могли да се случат нещата в Свети Лазар. Отидете на персонална консултация, знам, че има отлично развита донорска програма, но това е деликатна тема и повечето подробности се разяснавет на място. Пожелавам успех!

# 12
Ако не ви се чака за свежи ДЯ, не чакайте. Опции има много. Ако в Надежда се чака 1г, отидете в друга клиника. Има клиники в които не се чака. Дори да не са в БГ, разходите са почти едни и същи.

# 13
Новина на BBC от днес ( става въпрос на IVF клиника Dogus и Miracle IVF center)
BBC News разговаря с общо седем семейства на деца, които смятат, че по време на IVF лечение е използван грешен донор на сперма или яйцеклетка.

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 22:05 от •MERA•

# 14
Аз успях със свежи ДЯ в клиниката на д-р Явор Владимиров. Имах заповед от Столична община за финансиране и това, според мен, изигра голяма роля, защото много бързо ми намериха донорка - само за около 40 дни. Това беше през 2023 г. Вече донорки почти няма (или те не могат да намерят) и работят предимно със замразени пакети.

Общи условия

Активация на акаунт