Хайде на театър - 18

• 38 165
  • 676
  •   9
Отговори
# 105
  • София
Винаги си е риск и нещо може да се случи. В интерес наистина основната причина да купувам билети от рано е, че обичам да съм на 1 ред и не искам да свършат билетите.😃
Случва се да не мога да отида понякога и си подарявам билетите тогава. Simple Smile
Между другото вчера и аз си презаредих картата и с малко мрън-мрън ми дадоха талони и на мен. 😃
Не че съм питала, но споменаха, че Операта вече не участвала в инициативата.

# 106
  • София
Не успях да открия какви отстъпки дават на съдържатели на карта за градския транспорт?

# 107
Не успях да открия какви отстъпки дават на съдържатели на карта за градския транспорт?

Днес си поднових годишния абонамент на картата за градския и като попитах за отстъпките за театър ми казаха, че вече нямат, понеже нямали сключени договори с театрите.

# 108
  • София

Това ми дадоха вчера, ще е голям майтап да не важат... 😂😂😂

# 109
  • Галифрей
И аз  си взимам от рано билети,че после хубавите места няма или са разпродадени.  Имам от отдавна билети за Дон Жуан оригиналният френски мюзикъл.  ❤ Един от любимите ми.

# 110
  • София
Тези талони от ЦГМ нямам идея на какъв принцип ги раздават. На 8 декември ми изтича картата и ще ги попитам. Билети купувам от рано. Имам някаква бегла предвидимост напред във времето.

# 111
  • sofia
Ако по някаква причина се налага да пропуснете представление, може да си продадете билета чрез epaygo. Не важи за всичко, но за повечето културни събития може.

# 112
Привет театрални фенове в последните дни наваксах с няколко спектакъла и давам отчет:  
1. “Велика“ в Малък градски - не е зле, въпреки, че аз съм абсолютен фен на култовия сериал (препоръчвам го на всички ви горещо - има го в НВО Мах ) - там Ел Фанинг и Николас Холт са направо гениални, както и всяка серия е като взрив от пенливо, златно шампанско. Спектакълът на Мурджев се опитва да наподобява прекрасната лудост от първоизточника, но с доста крясъци, напън и истерия под които се губи иронията. Весела Бабинова прави каквото може, останалите също, но вероятно им трябва повече време за да се напаснат. Все пак е похвално усилието на група талантливи хора (Мурджев ми е далеч от любимец - напротив ), пък и костюмите са доста добри.  Лична оценка 6.5 / 10
2. “Докато смъртта ме раздели“ в 199.  Много приятна изненада! Млад актьор на име Димитър Ангелов се справя прекрасно с доста сложен, и то реално съществуващ персонаж - Шарлоте фон Малсдорф - родена като мъж, който се превръща в жена (травестира) по време на Нацизма и оцелява и по време на тоталитарния режим в Източна Германия. Отцеубиец, активист / ка, антиквар/ ка от висок клас. Наистина труден герой за пресъздаване, но  младият артист (който беше напълно неизвестен за мен и за първи път гледам ) се превъплащава автентично и неочаквано. Качествена, документална драматургия. Постановката си има своите кусури, повече от към режисура, но ми хареса доста. Лична оценка 7.5 / 10.
3. Бях гледала в 199 преди може би 3 години “Пиеса за двама“ от Тенеси Уилямс. Тогава изобщо не ми допадна, но се случи приятели да ме замъкнат на последното представление. Голяма разлика от първия път. Пиесата е енигматична, с много подводни камъни, но някак Нона Йотова и партьорът и Веселин Анчев ме развълнуваха. И двамата се носеха на ръба на трагикомедията и абсурда - специално Йотова почти до съвършенство. Хареса ми поетиката, ритъмът,гъвкавите смени на емоции и си връщам предишното мнение назад. Спектакълът беше хубав, много хубав главно заради искренната игра и партнирането на двамата. А и тази пиеса се води за най - мистериозната на Уилямс, сиреч нелека. За съжаление това беше последно представление и няма повече да се играе, въпреки , че салонът беше почти пълен. Лична оценка 8 / 10.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 22:05 от Tilda.M.

# 113
В интерес наистина основната причина да купувам билети от рано е, че обичам да съм на 1 ред и не искам да свършат билетите.😃
Интересно! Вижда ли се добре от 1 ред? Не си ли някак в ниското и как виждаш задната част от сцената?

# 114
В интерес наистина основната причина да купувам билети от рано е, че обичам да съм на 1 ред и не искам да свършат билетите.😃
Интересно! Вижда ли се добре от 1 ред? Не си ли някак в ниското и как виждаш задната част от сцената?

В Народния от 1ви ред не се вижда добре, за мен лично е ужасно мъчение. Най-добре се вижда от 4-5-6-7-8 (по мое мнение). Иначе, като се замисля, за други театри първи ред е окей.

# 115
И аз обичам първи ред и почти винаги гледам да съм там. В Народния много зависи кой ред реално е първи, защото е различно за някои постановки. На "Венецианският търговец" наистина беше неудобно, защото имаше субтитри нависоко, а и накрая намятаха едни дисаги посредата на сценана и не се виждаше назад какво се случва. За други спектакли, които съм гледала там, ми беше добре. В Младежкия също ми харесва първият ред. В 199 е много близо до сцената, а в "Сълза и смях" е много висока сцената и също не е ок.
Иначе го предпочитам, защото не виждам хората, които си ровят в телефоните, виждам добре (ниска съм и ми пречи, когато някой е седнал пред мен) и се потапям напълно в случващото се на сцената.

# 116
  • София
И аз обичам първи ред, ниска и късогледа съм, само при субтитри е неудобно. В НТ 1 ред е един, преди него са А, В и С, но от 1 ред се вижда идеално, поне за мен.
В 199 май наистина е ниско.

Как точно се случва продажбата на билети през epaygo - никъде не виждам такава опция - да продадеш своите билети?

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 23:39 от Olive

# 117
  • София
Много зависи наистина от театъра/залата и представлението, че някои като "Хага" се играят на много висока сцена.

# 118
  • София
Вчера бях на премиерата на авторския български мюзикъл Тайната на музиката" в зала 1 на НДК и съм очарована. Затрогваща и смислена история за силата на изкуството, чудесна музика, прекрасни послания! В главните роли бяха Михаела Филева, Владимир Зомбори, Владимир Михайлов, Цветелин Павлов, Вяра Табакова, и четири много талантливи деца, които ме изумиха с артистичното си присъствие - Ева Ралякова (Ема), Теодора Василева (Моника), Боян Георгиев (Митьо Амадеуса) и Виктор Иванов (Киро Кремоната). Следващите представления ще бъдат на 21 и 22 февруари, както и на 25 и 26 април 2026 г. в Театър Азарян. Препоръчвам! Много подходящ за семейно гледане с деца.

# 119
  • София
За януари чак съм си  планувала " Отчаяни съпруги 2 " . Има ли значение че не съм гледала втората част ?

Не

Общи условия

Активация на акаунт