Хайде на театър - 18

• 40 257
  • 708
  •   4
Отговори
# 690
В неделя си  направих театрално приключение (отдавна обмислям и следя програмите , за да " прескоча" някоя неделя до София и да гледам нещо, което няма да дойде във Варна) - пътувах до София за две постановки "Къщата на гнева" и " Боклук", които идеално се наредиха заради ранния час на първата, а после с нощния автобус наобратно. Благодаря на всички пишещи, колкото и да е субективно мнението, мисля че е полезно за някакъв ориентир.
Къщата на гнева... мрачно въздействие, въвлича те в  подтискащата реалност на героите, брутална история на Лорка за абсурдността на свръхдеспотизма, моралните норми и стремежът към свобода и любов. Не бих препоръчала на всеки от познатите си. За почитатели на не съвсем класически постановки би било интересно преживяване. моите очаквания се оправдаха, а и от преди 15,20тина години ми е останал спомен за Домът на Бернарда Алба на театралния фестивал във Варна, или заглавието ме е впечатлило много или съм гледала тогава, но съм забравила подробности. Проверих от любопитство - 2005г. на  Сфумато. Доста други режисьори са го поставяли. Би ми било интересно да видя разлиния прочит на всеки, но..

Боклук - бих препоръчала на всеки, класическа постановка, нищо излишно, много добра игра на актрисите! А сюжетът и текстът -  теми и взаимоотношения близки на всеки, макар и не буквално, и да ги поднесеш  без да са тягостни си е талант.  Абсолютно  си  заслужаваше.

Та експериментът ми е успешен, дори притеснянията, че може да ми дойдат в повече и да не мога да им се насладя - не се оправдаха.

# 691
  • София
Колко хубаво, обичам културния туризъм, ходя често от София до Пловдив за театрални постановки, а лятото понякога успявам във Варна да видя някоя пиеса/мюзикъл/опера.
Хареса ли ви Театър? На нашата компания - да, имам някои забележки, но като цяло доста приятна постановка.
Евита на Пловдивсата опера е страхотен мюзикъл, открих Керана в него, наскоро пак го гледах.

# 692
  • София
На нас с мъжа ми ни хареса. По много приятен начин кара да се замислим за все по-голямата пропаст в общуването между хората, за неизбежните социални маски, които повечето хора поставят, волно или неволно.
Аз  харесвам Ириней Константинов, отдавна не бях го виждала отблизо, колко е остарял. Ех, време, време, години..
Имаше в някои моменти леко преиграване от страна на някои актьори, но мен не ме дразнеше, времето ми мина неусетно.
Но ми направи впечатление, че решението за "разчупеност" на сцената, постоянното влизане и излизане от различни входове, което беше интересно, затрудни хората от публиката, които не бяха на фронтални места.
Ние само завъртахме глави наляво-надясно, или надничахме леко зад някое рамо, но странично седящите трудно виждаха някои сцени. Чухме след представлението да обсъждат с недоволство някои.
Та, ако взимате тепърва билети, изберете фронтални места.

# 693
... Бяхме и на доста предни редове, но които досега не сме били. Всяка мимика, всяко трепване, всяка плюнка се виждаше. Май ще взимам пак за там.
....

Най-страхотното преживяване е точно в тези редове. На "Народът на Вазов" усещането е все едно участваш и си всред актьорите. Но А,Б,Ц редовете са много тесни и некомфортни.
Изчаквах да поиграят малко този спектакъл преди да взема билети, но след този отзив не се стърпях... уви, предни места чак в април.

Пламен Димов как успява да запомни толкова текстове... уникален е.

# 694
  • софия
Изобщо не усетихме физическото неудобство. Предполагам за мъжа ми не е било малко. Височък е. НО постановката и играта така те поглъщат, че другото не го отразяваш. Имаше сцена на Пламен Димов и Донков. Около 20 мин. Държи гърба ти силно изправен, не можеш да отделиш поглед, да трепнеш. Забележителна, приковаваща.
За Духовникова също съм без думи. При нея не е игра, преживяване е. Тя е ролята.
И сега като се сетя за постановката, а от снощи не съм спряла да я мисля, и настръхвам.

Не мога да се изкривя и да кажа, че директорстването на Василев не е позитивно. Много се раздвижи театърът. Иновативни и мащабни постановки, нови автори, инициативи. Единствено съжалявам, че и Морфов не е там. Предполагам, че заедно биха могли да сътворят уникални постановки.

Скрит текст:
В публиката видях Владо Пенев и Диана Добрева.

# 695
  • Велико Търново
Buldoka, има и търновско присъствие в темата 🤗
Снощи анонсираха идването на Медея и Орфей, днес на обяд билетите за Медея вече бяха свършили, те нали са по-малко на брой. Много исках да я видя от мненията ви тук и доста съжалявам. Взех билети за Орфей, за който пък се колебаех дали няма да ми дойде в повече. Гледах Донков в Калигула и наистина играе много добре, но като съм ви чела какво става на сцената на Орфей... Ще видим

Запазих билети и за друга гостуваща постановка- Поразените на Варненския театър.
В понеделник трябваше да бъда на премиера на нашия театър на Солунските съзаклятници, но уви, грипният сезон обърка плановете

# 696
Орфей не бих повторила и за без пари лично аз, но иначе играта на Донков беше единственото хубаво нещо в този миш-маш. Grinning
Звънче, след отзива ти нямам търпение за Глембаеви, отдавна имаме билети! Не са отпред, обаче, но пак се надявам да си заслужава. Simple Smile

# 697
  • софия
Недейте да отивате с/без очаквания. Всеки е различен и в темата съм се уверила, че една и съща постановка всяка от нас я възприема по различен начин. Отидох с леко нежелание след отзивите тук, а бях зашеметена. Постановки, за които се споделят положителни отзиви, не са моите (Ало, ало напр.). Смях се от сърце на "Светици и перверзници", а бяха споделени негативни впечатления.
Каквото и да е, няма как да имаме мнение, ако не отидем, а театърът е велико изкуство и имаме великолепни актьори на световно ниво.

# 698
  • София
Някой бил ли е на това и... как е зимата в Топлоцентрала (и за театър Азарян в НДК, също имам лоши спомени от един февруари)
https://www.facebook.com/events/1401274691451471/?acontext=%7B%2 … on_history%22:%22[%7B%5C%22surface%5C%22:%5C%22newsfeed%5C%22,%5C%22mechanism%5C%22:%5C%22feed_attachment%5C%22,%5C%22extra_data%5C%22:[]%7D,%7B%5C%22surface%5C%22:%5C%22permalink%5C%22,%5C%22mechanism%5C%22:%5C%22SUGGESTED_EVENTS_HSCROLL%5C%22,%5C%22extra_data%5C%22:[]%7D]%22,%22has_source%22:true%7D

# 699
  • Пловдив
Снощи гледах "Уют" на Камен Донев. До сега не бях гледала нищо негово. Ами не е моето. Определено не ми хареса, даже ми стана някак грозно  като започнаха да пеят и химна по едно време, като подигравка беше. А имаше доста хора в залата, които се заливаха от смях, чух и коментар, че Камен Донев е велик. Няма да повторя с негова постановка. Имаше и още един неприятен за мен момент: оказа се, че обявеното от ДТ Пловдив времетраене от 120 минути не отговаря на истината, представлението продължи 3 часа.

# 700
Камен Донев и Теди Москов са ми “топ” , както и постановките им … ужасТ

# 701
# 702
Тази вечер гледахме "Хеда Габлер". Идеята с екраните, които предават паралелно сцени извън театъра в градска среда страаашно много ни хареса. Разчупено, иновативно, но дори и това не успя да спаси скучната и мудна постановка. Явно съм много скарана с Ибсен, понеже едвам я изтраях. Актьорите се справиха чудесно, но ми е трудно да преглътна визията на Радина Кърджилова. Много я харесвах навремето, но вече ми е направо неузнаваема. Липсваше ми дълбочина на образа, убедителност. Жалко, че този иновативен похват не е употребен за някоя наистина интересна постановка.

# 703
  • София
Театър София
"Здравейте ,

Февруари е месецът, който носи специални моменти с хората, най-близки до сърцето ни. Месец на безкрайната любов - в нейните различни, понякога противоречиви, но винаги истински форми.

Театър София вярва, че заедно с Вас споделяме една и съща любов - любовта към театъра. Затова за нашата лоялна публика сме подготвили няколко специални изненади през целия месец. ❤🎭

Започваме с подарък за всички, които обичат театралната класика.

Подаряваме Ви промокод ЛЮБОВ за -50% отстъпка при онлайн покупка на билети за спектакъла
🐈‍ „Котка върху горещ ламаринен покрив“ (от Тенеси Уилямс, режисьор Стайко Мурджев) 📅 на 2 февруари 🕖 от 19:00 часа в 📍 Театър „Сълза и смях“.

Започнете месеца на любовта, като споделите с близките си една вечер, изпълнена със страст, потайност и истини, които изгарят.

🎟️ Можете да закупите своите билети с -50% отстъпка, като при онлайн покупка от сайта на Театър София въведете промокод ЛЮБОВ (изписан с главни букви).

Промокодът е вече активен.
Кампанията е валидна до 23:59 часа на 1 февруари, при онлайн закупуване на билети.

Очакваме Ви!"

# 704
  • Галифрей
Връщам се от Дон Жуан френският мюзикъл играят го в НДК

Гайс това беше феноменално изживяване. Тези артисти са на световно ниво, нашите не могат да ги стигнат.
Магическо,фламенко, старст,огън, емоции 🫠❤🌹 Мислех си аз,че ще бъде с Джан Марко Скиарети ( той играе Дон Жуан и преди е идвал у нас) понеже в мюзикълите ги менкат артистите и за моя голяма изнедата, аз гледах версията с Филип Бергела. Той си  е от оригиналният първи френски каст от 2003г. Гледала съм го в ютуб. Играеше Раферел, злодеят. Радвам се,че му дали да играе Дон Жуан, този човек беше огън. Направо ни отвя главите. Хората забравиха да гледат субтитрите на стените. Няма как да откъснеш погледа си, уникален. Силно препоръчвам да го гледате ❤🌹Благодаря на актрисата която играе Мария,че ми сподили сторитата сигорно ме сподели 10 пъти 😆

Малко снимки от мен ❤💙

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 09:29 от Диана Бишоп

Общи условия

Активация на акаунт