Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 61 064
  • 806
  •   2
Отговори
# 405
Охх, докато се начудя, ето каква я свърших. Ако прогнозната дата е вярна, изпускам последния курс на ГГБГ, а нещото е подарък за Коледа.

# 406
  • ВАРНА
Днес имах супер вбесяващ разговор със служител на Еконт. Виждам, че в понеделник чакам няколко пратки за доставкая. Звъня и питам - така и така ще ги доставяте вие, искам да дам друг адрес ( работния, защото няма да съм на домашния) - не можело. Начисляват х4лв такса обработка на пакет. Ако имаш 5 пакета - 20лв, като може по 1 лепенки да имаш вътре, не нещо тежко. Добре, питам - като дойде куриера и не съм на адреса - какви са опциите - ще ми звънне да се уговорим за друг ден на дойде на същия адрес. Ако кажа, че искам да я оставят в техен офис - пак същата такса обработка  х4лв на пакет.

Сууууупер негъвкави  ! Да се разхожда тогава куриера 20 пъти, като не искат да си го направят лесно ! Спиди как имат система от предния ден да пренасочиш, ако случайно няма да си на адреса Imp

# 407
Според моите наблюдения, Еконт, изпълнявайки доставки по договор с Фан куриер, не изпращат никакви известия.  Имам регистрация в приложението им и там следя движението на пратките. Доскоро нямахме и куриер, който да обслужва района, в който живея, та съвсем нямаше кой да ме потърси. Проследяването в амазон почти винаги спира до отпътуването на пратката от някой европейски склад. Последните ми тръгват от Чехия. Обновяване на информацията може да стане и след получаването й.  Следя ги и в parcels.  Там май по-адекватно се движи ъпдейта.
За компетентността на Еконтаджиите - куриери нямам думи просто. Голям късмет е, че въобще си получавам доставките. Днес имах ситуация, при която куриерът ми звъни, че е на адреса и ако съм и аз там....... Да, но в бързината цитира съответния адрес с номер 74, а аз всъщност съм на 78. Коригирам го и получавам от него отговор, че видиш ли таблетът му бил бъгнал и не можело да се прочете какво точно пише! Казвам, че адресът е с номер 78 и го моля да остави пратката на портиера, който е на портала отпред. (за да не го бавя евентуално докато се придвижа аз лично)  След време ми се обадиха от портала, че има вече прата за мен, но при предаването й въобще не е споменато моето име. Просто ей така - "тук трябва да оставя тази пратка".  Добре, че е случил на верния портиер!!!

# 408
За протокола: Поръчка изпратена на 04.12(Пилзен, Чехия) днес(05.12) в 15ч. и нещо е приета от Еконт в Русе. В понеделник пише, че ще я доставят на адрес, иначе в Amazon пише за сряда.
Бърз е транспорта. Лошото е, че не бързат да я изпратят.

Препоръчвам да се регистрирате в Еконт, за да получавате известия за нови пратки.

# 409
При мен в сайта им показва, че пратките са приети от тях, но не се вижда в кой офис са.
Значи ли, че са в склад и трябва да чакам да ги доставят?
_____
Еконт не мога да ги понасям и са много зле съвсем не заради Черния петък.
Сега се сетих, че имам регистрация откакто ми загубиха един плик с документи. Оказа се, че са го хвърлили с чувала от пратките и по чудо контейнерът им все още не беше вдигнат, та го намериха след сума разправии.

# 410
Еконт от години имат такса за пренасочване на пратка,не е новост.

# 411
Здравейте, случайно някой да има ваучер който няма да ползва 🫶🙏

# 412
  • Сф
В амазон няма такова нещо като ваучер.

# 413
Мен предната  пратка ми я пренасочиха от склада в офис безплатно. Затова се учудих, че при същия казус преди няколко страници бяха таксували една потребителка. Много нагло, при положение че в случая по тяхна вина заради липса на персонал не могат да се оправят с пратките си.

# 414
Предстои ми тези дни да поръчам портативна колконка JBL, но не им схващам разликите. Може ли препоръки от някой ползващ, моля! Благодаря!

# 415
Предстои ми тези дни да поръчам портативна колконка JBL, но не им схващам разликите. Може ли препоръки от някой ползващ, моля! Благодаря!
Ето една хубава портативна колонка.
https://www.amazon.de/-/en/Portable-Bluetooth-Waterproof-Dustpro … rid=34NF3S3Y5ARXR

# 416
Една по- бюджетна,но все пак добра колонка Сони
https://amzn.eu/d/gjjnG63
Сравнете цените и тук,защото моята,подобен модел, съм я вземала преди години на по- ниска цена.
П.С. В момента и тук са на 70 лв.

# 417
За протокола: Поръчка изпратена на 04.12(Пилзен, Чехия) днес(05.12) в 15ч. и нещо е приета от Еконт в Русе. В понеделник пише, че ще я доставят на адрес, иначе в Amazon пише за сряда.
Бърз е транспорта. Лошото е, че не бързат да я изпратят.

Препоръчвам да се регистрирате в Еконт, за да получавате известия за нови пратки.

На 4.12 проверих и двете ми пратки бяха в Чехия, днес сутринта получих съобщение чрез апликацията им, че ще бъдат доставени. Точно по обяд бях излязла да помолих да я оставят при съсед,  нито пин код са ми пращали, нито са ми искали.

# 418
Тази много еФтина идва Yum Веднага минава в разряд "не е хубава" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 419
Ехее,за таз колонка трябва да си голям меломан и ценител..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт