Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 58 536
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
  • Сред мелниците
Моят опит с Еконт от амазон този месец също е ужасен. Общо пет пратки , от които четири дойдоха с адски мъки. По навик от предишни години бях дала адрес. Явно нямат куриери за доставката. Следях си пратките през парсел Всичкити висяха в централния  хъб в София по една седмица. Това, което при мен работеше , беше пренасочване до офис. Още на следващия ден бяха там. От всички други те все пак са най-добри за моя район.
Поуката за мен е да не поръчвам нищо в този период или само до офис. Мисля да дам адрес на най-близкия до мен Еконт. Но как да знам че ще дойде  през тях.
С dhl беше още по_зле.
 четири последователни дни висях в къщи, защото обявиха доставка. Дойдоха на петия. 

И последната ,след като обиколи Европа вече е в Русе. През Ексхрес уан, ужас. Тук вече явно ще е на Великден.

Ще пиша на съпорта на амазон за ужасното обслужване от бг куриерите. Просто чакам да приключи сагата и да минат празниците. Мисля че не трябва да търпим това безобразие.
За всички закъснели пратки амазон ми предлагаше след определена дата да възстанови сумата.

# 601
Попълвам запасите с подаръчета за деца. За момиченца в градинска възраст Little live pets mama surprise играчките са изключително харесвани и са на 50% в английския амазон. Три зайчета и две костенурки пътуват към мен. Grinning Тази книжка за оцветяване Frozen също е много удачна - голям формат, картинките не са нито твърде сложни, нито твърде прости за 2-3 група от детсаката градина.

Ако някой мерне нещо за момченца, да даде сигнал.

# 602
  • София
Кашонът от снимката на Desem, за мен, е в нормален вид. Да, посмачкан малко и леко зеещ, но, ако няма дребни неща, които да са изпадали, си е ок. Все пак се търкаля от Полша до БГ
Женска ръка спокойно можеше да влезе в кашона. Просто е трябвало да го сгънат повече, мърлява работа.
И не, не е нормално да пристига в такъв вид, не зависимо дали тръгват от Германия, Австрия, Словакия или Полша.
И да, и дребни неща поръчвам, специално в този имаше кутийки с игли (че кутийки на бижута спокойно могат да минат от там).

За щастие с последната ми поръчка (получена като "хиляди" пакетчета) нямаше проблем с опаковките и за радост кутиите на  2та чифта обувки бяха цели. За нещастие купчина хартия замина в контейнера, заради раздробяването, а любимците от Еконт се наложи да разкарат куриера 2 пъти, защото въпреки отложената доставка, го бяха натоварили и пратили да доставя.

Дъждец, какво имаш предвид под "да не поръчваш до адрес"? А къде?

Питах относно връщане до Амазон по Спиди. Отново поискаха да подам заявка на имейл, за да обвържат товарителниците с DHL. Имало проблем със синхронизацията. За около 15 мин. беше обработена заявката....
Мари-ана, в офиса на Спиди ли го поискаха?
Предстои ми връщане и се замислих освен опаковане и етикети дали и друго ще е нужно.
Два продукта от една и съща поръчка, но ми генерира две  отделни товарителници. Има ли опция да бъде с една
? За друг път питам.
В какво опаковате нещата, които връщате? В моя случай са с малки размери (бижута), съответно две кутийки, а етикетите направо са огромни.

# 603
Досега съм поръчвала винаги до адрес на Габко.
До адрес в България няма да се занимавам повече да поръчвам освен ако Еконт не решат да освен преводите да спрат и изцяло дейност. Ще е най-добре за всички.

# 604
При мен и с всички поръчки с Еконт от Амазон всичко беше наред. Даже за ваната, която беше тежка и обемна куриера помогна до асансьора. Един път не си бях в къщи и се ноложи да пренасоча пратката към офис. Мога само да ги похваля момчетата. Става въпрос за Велико Търново. Вчера получих масажора за крака най-много 5 дни от поръчката до доставката в къщи. Всичко е ок, както досега. Поръчвала към куфари, фраери, прахосмукачки, масажори и какво ли още не. Всичко е било ок досега. Не мога да не кажа. Може би зависи от града и натоварването.

# 605
Чакам поръчка с UPS, някой знае ли кой е куриера за България? Изписва ми, че е тук вече, но нямам смс от Спиди, няма я и в приложението на Еконт.

# 606
Чакам поръчка с UPS, някой знае ли кой е куриера за България? Изписва ми, че е тук вече, но нямам смс от Спиди, няма я и в приложението на Еконт.
Вече и Спиди имат приложение, аз там си следя. Поръчах безжична прахосмукачка на 01.12. и ми даваше срок до вчера. Сега удължиха срока до 29.12. и пак така е с UPS. Гледам си в приложенията на Спиди и Еконт, не знам с кой пристигат.

# 607
  • София
Ин Тайм е оторизиран доставчик на услуги на UPS за България

# 608
  • София
Моята поръчка  от Амазон от четвъртък е в централен склад  на Еконт Хъшове в София, там е подаръкът на детето, а ние във вторник ще пътуваме, влязох в темата да се информирам за ситуацията с пратките и ми стана ясно, че може бая да отвиси.
Пишете, че пренасочвате в офис, плащате ли такса в този случай, ако доставката ми е безплатна от Амазон.
Просто Еконт са ужасни, в  района където работи мъжа ми над половин година няма куриер, а пратки, които клинти му изпращат до адрес и си плащат за тази услуга, автоматично ги пренасочват до офис, без да ги предупредят.

# 609
  • софия
Моята поръчка  от Амазон от четвъртък е в централен склад  на Еконт Хъшове в София, там е подаръкът на детето, а ние във вторник ще пътуваме, влязох в темата да се информирам за ситуацията с пратките и ми стана ясно, че може бая да отвиси.
Пишете, че пренасочвате в офис, плащате ли такса в този случай, ако доставката ми е безплатна от Амазон.
Просто Еконт са ужасни, в  района където работи мъжа ми над половин година няма куриер, а пратки, които клинти му изпращат до адрес и си плащат за тази услуга, автоматично ги пренасочват до офис, без да ги предупредят.
Не, обаждаш се и настояваш. Ако е необходимо няколко пъти, докато не тръгне оттам. Най-сигурно е да посочиш адрес на офис. Забавянето е по тяхна вина и не искат такса за пренасочване.
Не чакай. На МЗ - куриерът, е взета шофьорската книжка и няма кой да носи до адрес.

# 610
Поръчах вчера един мултикукър на празна карта, тъй като пълната не беше в мен в момента. Уредът беше в състояние “used - like new”. Влизам днес да си коригирам плащането и гледам, че състоянието му в поръчката ми е “used - mint”.  Дали да се притеснявам повече от нормално? Поръчвала съм само дребни неща досега от склада и не е имало проблем, но…

# 611
  • София
Да, kupu, плаща се*, получаваш допълнителна екстра.Angry
Платено е и услугата да стесниш диапазона за доставка.
*Редактирам, че видях писаното от Звънче: дано да не платиш, но мен са ме таксували и за тяхна грешка, пусках жалба, но пари не върнаха.
Скрит текст:
Поръчка от България до Еконтомат с наложен платеж, плащам през сайта им, кутията не се отваря, звъня на телефона им - никой след 18:00-18:30, единствената ми емоция бе да го пренасоча към офис.
Единствено получих обяснение че не се била отворила кутията защото не бил наложения платеж и доставката  бил отделно, а той на мен не ми излизаше за плащане... Това че този който е приел поръчката е сбъркал бе за моя сметка и като пари - допълнителна такса и телефонни обаждания "според тарифния план", на който слушай записи, и като време.
По отношение на приложението на Еконт, съм си пуснала нотификация, но не винаги е полезна, тъй като често се случва да информират в деня на доставка.
Общо взето им е бъгаво приложението, получават се понякога и стари нотификации и като влезеш - нищо.
Спиди уведомяват по Вайбър и смс, рекламира му се приложението им от известно време, ще трябва да го кача и него.

silvi_7878, не знам каква е ваната, но в моето съзнание изникна чугунена за баня Joy  и с моята MW съм много назад в обема Joy

Не знайно защо от Амазон имат различна политика за опаковането на електроуредите:
- Sharck-ът на девойката дойде само в оригиналната си кутия с етикет отгоре (определено не ядоса, мразя етикети)
- MW бе с втори кашон отгоре.
-  Електронният микроскоп, който е в куфар и отгоре хартиена опаковка от тънък картон, аз получих в амазонски кашон, но преди това същият е бил доставян до друг потребител и стояха лепенките (май нейде из френски бе пътувал) върху неговата си опаковка.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 09:58 от Desem

# 612
Аз две поръчки пренасочих до офис и не съм плащала. Третата, която  загубиха, също безплатно пренасочиха. То оставаше и пари да ми искат за този crappy service.
Все пак да уточня, че поръчките бяха престоели някакво време в склада или в мобилен офис.

# 613
  • София
Благодаря, май по-добре да го пренасоча и  платя такса, ако ще дойде до вторник, отколкото да им се обаждам на платения телефон, хем ще платя, а е неясно кога ще го доставят.

# 614
Поръчах вчера един мултикукър на празна карта, тъй като пълната не беше в мен в момента. Уредът беше в състояние “used - like new”. Влизам днес да си коригирам плащането и гледам, че състоянието му в поръчката ми е “used - mint”.  Дали да се притеснявам повече от нормално? Поръчвала съм само дребни неща досега от склада и не е имало проблем, но…

Аз имах същите терзания с един дрон, но за щастие пристигна наистина като нов.

Общи условия

Активация на акаунт