Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 9 672
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
sea. sea, честит имен ден!
philipa_ бързо оздравяване и приятно пътуване.
allllimei, тези мъфинчета ще ги пробвам следващата седмица.
Аз днес петъчно мързелувах. Вчера имахме поръчана пица и останаха парчета. Тази сутрин хвърлих в раницата на детето две парчета с един банан и да оцелява.
Приятна почивка. Следващата седмица с нови сили. Relieved

# 166
Рози, доста се посмях на поста ти 😆!
   Филипа, бързо оздравяване и приятно изкарване!
   Али, може ли да се наредя и за супата 😉?
Закуската днес е
,
а обяда

# 167
  • shumen
За днес-топъл сандвич с кашкавал-2 броя,кифлички с крем Ванилия-2 бр.,грозде,ябълка.

# 168
bibi, вече така очаквам коледната ваканция, че всеки ден с тези кутии ми е изпитание.
Виждам, че често слагаш луканкови пръчици. На коя марка са?
Детето до сряда е на стол, така че само закуски.

На ММ днес приготвих кутия с остатъците в хладилника Joy  Но докато му я приготвях сутринта, изгорих на детето сандвичите. Така че утре и толкова няма да има.

Извън кадър има 2 банана и бурканче с бадеми.

# 169

Палачинки с шоколад 3 броя, мандарина и соленки

# 170
  • shumen
За утре-кашкавалка,банан,десертче.

# 171
Лелее, много весело станало тук! rozi4ka222 е в хумористично предваканционно настроение, посмях се хубаво и аз! Smile

bibi, кремсупата е пак от серията "супер лесни":
Скрит текст:
Всичките зеленчуци сварих набързо заедно в тенджерата под налягане и после пасирах и добавих малко зехтин, сол и подправки. Като съотношение от най-голямо към най-малко количество се редят броколи, карфиол, тиква, картофи.
Тиква винаги слагам по-по-малко, понеже иначе ми сладни, а вкъщи много не я обичаме и картофите обикновено най-добре я прикриват, та основно това им е ролята на тях в тази рецепта.Joy

Ето и обядът за днес:

Агнешки кебапчета - бяха някаква мешана скара от Кауфланд, за пръв път взимам и ми харесаха на вкус.
Варени картофи с копър и зехтин
Салата колраби и зелена ябълка
Майонезен сос
Микс ядки

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 21:14 от alllllimei

# 172
# 173
О, Рози и аз вече чакам с нетърпение ваканцията! Остават още само 10 кутии до Коледа 😆.
    Пръчиците взимам предимно от Лидл на Pikok, но съм взимала и от Кауфланд в едни оранжеви пакетчета.

За днес тост сандвич със смес от сварено яйца, кашкавал, кисели краставички, кренвирш, майонеза и горчица.

Пълнени гъби, салата айсберг и сладък картоф.

# 174

Тост с крема сирене, пуешко филе и кашкавал, мандарини и линзер

# 175
"10 кутии до Коледа." Joy

Вече аз съм на смяна сутрин с кутиите...
Днес: изпечени в гофретника фалафели, млечен сос към тях (кисело мляко, чесън, готова къри смес, магданоз), кутия с плодове и зеленчуци (морков, резене, ябълка, райска ябълка, мадарина)
Вчера: "картофена" салата (печени картофи и червено цвекло, варени яйца, кисели краставички, маслини, дресинг с горчица)
кутия с плодове и зеленчуци (всеки ден е почти същата през този сезон)

Два дни склони да носи студено ядене, но утре не ми мърда готвенето рано сутрин.

# 176
През ваканцията вие ще си почивате от правенето на кутии, а аз от правенето на снимки...Stuck Out Tongue Winking Eye

Основното днес ми е copy-paste от вчера, само дето опитът показа, че е по-добре за днес кебапчетата да ги нарежа предварително...Joy

Агнешки кебапчета
Варени картофи с копър и зехтин
Салата домати и маслини
Моцарела
Десерт" Кремшнит"
(наготово от Лидл)

Скрит текст:

# 177
  • shumen
За утре-кашкавалка,грозде,десертче Милка.

# 178
  • София
Понеделник и вторник беше на стол, днес:
Домати, краставици, банан и бъркани яйца със шунка.

# 179

Две бейби багери с майонеза, свинско филе , кашкавал и кетчуп, бадеми, зелена ябълка и lion

Общи условия

Активация на акаунт