Здравейте, не намерих такава обща тема за тези сериали. У нас основно се свързват с "Далас", "Дързост и красота" и "Страсти".
Гледали ли сте такива сериали по телевизията едно време? А по Интернет дали сте гледали такива, които не са излъчвани у нас?

Ето нещо интересно за един позабравен сериал, който е излъчван за кратко у нас:
Цитат
"Докато свят светува" се излъчваше по Ефир 2 на БНТ от  януари 1993г. до края на 1995г. Бяха излъчени точно 420 епизода от 1983 и 1984г.

Искам да попитам за един епизод, още от дете го помня, дали си го въобразявам или е било истина? Помня как една жена в "Докато свят светува" обясняваше на друга как намерила нещо тайно и мисля, че я даваха да си спомня как влиз в някаква тъмна стая и взема един много странен предмет, който блестеше. Някой случайно да помни такова нещо в сериала или детското ми въображение е работило? Rolling Eyes
Това е от една стара тема, но сякаш и аз си спомням нещо такова, беше много интересно направено. Хубаво е когато сапунен сериал вкара мистерия.
Като цяло помня, че "Докато свят светува" беше по-интересен сериал от "Дързост и красота", но понеже е много дълъг го започнаха от някъде и го спряха.

Наскоро изгледах няколко епизода от "Пътеводна светлина" от 80-те и 90-те. Стори ми се много по-добър от "Дързост и красота". Сюжетите, актьорите, играта им. На ДиК само интрото с моделските снимки и музиката е хубава, самите епизоди са доста бозави честно казано, дори от златната ера след първото появяване на Шийла Картър сякаш не са ми устояли на времето. Оригиналният "Далас" обаче все така ми харесва.

Жалко, че не са излъчвали "Светлината" у нас. Една от актрисите Cynthia Watros после е играла в един сезон на "Lost", докато никой от ДиК не е достигал до такъв голям проект.

Изгледах и няколко епизода на "Santa Barbara", той също е добър сериал, макар и сниман за кратко по американските стандарти - само десетина години.