Хитринки за всякакъв случай - 42

• 16 025
  • 220
  •   2
Отговори
# 105
Ако са съвсем пресни ни студена вода признават, ни мачкане.

# 106
Да, има яйца, които се белят лесно и без човек нищо да прави, а други си се белят по-трудно.😅 Но не пречи да се пробва това със содата.

# 107
Здравейте,

Розова чанта, чисто нова, материал според мен изкуствена кожа, бях я сложила в друга, черна на цвят, за да мога да ги събера в багажа си. Като я извадих забелязах, че се е оцветила на места в черно. Имате ли идея с какво мога да почистя,  това май е мисия невъзможна, а чисто новичка и я нося от дпугия край на света 😞

# 108
Пробвай с мицеларна вода дали ще стане.

# 109
Ако си спомням добре, аз съм чистила бяла чанта, изкуствена кожа, с мицеларна вода и се изчисти. Беше леко поизцапана от дънки - сини или черни, не много, но все пак не ставаше за носене.

# 110
Здравейте, вълнена жилетка, изпрана с неподходяща програма как мога да възстановя? Доста се е свила, за съжаление. Накиснах в хладка с вода с балсам за коса, но нямашв кой знае какъв ефект. Някакъв препарат или друга хитринка дали се сещате?

# 111
Здравейте, вълнена жилетка, изпрана с неподходяща програма как мога да възстановя? Доста се е свила, за съжаление. Накиснах в хладка с вода с балсам за коса, но нямашв кой знае какъв ефект. Някакъв препарат или друга хитринка дали се сещате?

Ако се е степала вълнена дреха нищо не помага, ако е леко свита може с ръце да се поопъне малко, нищо повече. Вълнените дрехи се перат само на съответната програма за вълна и излизат като нови.

# 112
Пробвай да я накиснеш в хладка вода с няколко лъжици глицерин. Уж трябва да се отпусне. (Още не съм го пробвала този метод, но ми казаха че действа)

# 113
Няма шанс вълната да се върне в предишен вид ако е минала силна центрофуга.
Вкъщи не сме любители на тази материя, което ме спасява от грешки, детето обаче по едно време носеше ръчно плетени чорапи чиста вълна и след едно пране от 47 номер се превърнаха в 37.
Киснах в омекотител, но така си и останаха.

# 114
Мдам. Прекрасно знам, че се пере на специална програма. Просто я обърках, като пуснах пералнята. След втори път накисване с доста балсам за коса, горе-долу стана. Добре, че беше широка и развлечена преди прането. Grinning

# 115
Тези тънки пердета как най-добре се перат някой знае ли? Страх ме е да не се късат, че са нови.

# 116
Сложи пердетата в мрежичка, има и големи размери.

# 117
Тези тънки пердета как най-добре се перат някой знае ли? Страх ме е да не се късат, че са нови.

Пране на деликатна програма при 30°C, максимум и 800 оборота центрофуга.

# 118
Пробвай с мицеларна вода дали ще стане.

Не стана, за съжаление

# 119
Моите във всекидневната са подобни. Имам 3 тройни прозореца, всяко перде пера отделно на деликатна програма. Не слагай по две,ще се намачкат. Вадя ги веднага и ги 
закачам още влажни. Но това го правя в по-топло време, обикновено през лятото.

Общи условия

Активация на акаунт