Хитринки за всякакъв случай - 42

• 34 589
  • 449
  •   1
Отговори
# 405
Реа, дали няма да е по нерисково, да ги залепиш с тиксо, или двойно залепващо. В къщи светещите лампички за Коледа, залепвам към дограмата.
Или...едно време имаше едни като скоби, които се поставяха по кабелите на аналоговите телефони, и така се застопоряваха към стена, или под.
Охх, как го обясних само, дано е разбираемо. 😃
То и с такера става същото, но понеже ги изстрелва със сила може по-тънко кабелче да пострада.

# 406
ДамаТрефа, с удоволствие бих си сложила нещо което залепва, а не да дупча. Те дали са подходящи за външно залепяме? Все пак е на тераса, ще ги вали дъжд и пече слънце......Не ми харесват единствено, защото са бели, а моето дърво е тъмно кафяво, но видях, че има и прозрачни.
Благодаря на всички за предложенията. Искам да е нещо което да не се вижда и затова се спрях на талер-а. Ще ида и до някой магазин да огледам утре какво предлагат.

# 407
  • Карлово
Не знам за външно, не се сетих, че от слънцето може да се разлепят. Прозрачни са моите, не са бели.

# 408
ДамаТрефа, с удоволствие бих си сложила нещо което залепва, а не да дупча. Те дали са подходящи за външно залепяме? Все пак е на тераса, ще ги вали дъжд и пече слънце......Не ми харесват единствено, защото са бели, а моето дърво е тъмно кафяво, но видях, че има и прозрачни.
Благодаря на всички за предложенията. Искам да е нещо което да не се вижда и затова се спрях на талер-а. Ще ида и до някой магазин да огледам утре какво предлагат.

Има и черни без дупчене - с двойно залепваща лепенка на 3М. Доста елегантно решение.

https://www.emag.bg/komplekt-50-skobi-za-kabel-samozalepvashti-c … 301/pd/D63MBHMBM/

# 409
С какво мога да почистя миризмата от пластмасов протеинов шейкър, в който е било забравено прясно мляко и сега мирише на вкиснато?

# 410
С какво мога да почистя миризмата от пластмасов протеинов шейкър, в който е било забравено прясно мляко и сега мирише на вкиснато?

Пробвай да го накиснеш в оцет с хлебна сода и вода. За една нощ трябва да премахне миризмата.

# 411
По-скоро или само оцета, или само содата, те ще се неутрализират ако са заедно...
Поотделно и двете наистина помагат за справяне с миризми, при пластмаса пак си зависи и от самия материал. Някои поемат и задържат миризми повече от други, дано да се отмирише.

# 412
Относно лампичките, ако мястото позволява може и със свински опашки да се захванат. Моите на терасата са така.

# 413
Ммм да, това търсене на чорапи в пералнята, е цяла мъка. Не един път съм изтръскала и падал чорап извън терасата ми, защото когато простирам дрехите, ги тръскам извън нея, за да се изправят и ако има някой пашкул, косъм да падне.
Затова искам да си купя и за тази цел мрежа за пране. После на терасата ли ги простирате тези мрежи за пране да изсъхнат? Бързо ли изсъхват?

# 414
  • Пловдив
И аз дребни неща (чорапи, бельо, ръкавици) пера само в мрежички като за целта имам различни видове и всеки вид дребно пране си има конкретен вид мрежа Joy
Суша директно, както са с мрежичките в сушилнята.

# 415
За съвсем кратко време изсъхват мрежичките. Мятала съм я без да я разпъна и за минути е суха. Това е най-малко за притеснение. Върши полезна работа. Преди да ги пуснат съм пускала дреболиите в плик от тензух завързан с връв и все съм се притеснявала да не търся после връвта.

# 416
Kалъфка с цип също може да се ползва като мрежичка.

# 417
Има ли хитринка за дрехите от лен? Ако се перат с омекотител или с шампоан за коса дали става по-мек ленът и най- вече да се глади по-лесно? Голяма мъка ми е това гладене, а стана време за ленени дрехи

# 418
Има ли хитринка за дрехите от лен? Ако се перат с омекотител или с шампоан за коса дали става по-мек ленът и най- вече да се глади по-лесно? Голяма мъка ми е това гладене, а стана време за ленени дрехи

Аз всичко пера с омекотител, с изключение на пухените якета.. Лена и всякакви материи много лесно гладя като включвам парата на ютията.

# 419
Не се смейте ), но аз лен пера , изключително и само на ръка .)
Простирам изтръскани добре на закачалки .

Общи условия

Активация на акаунт