Казуса е следния. Имаме жилищна кооперация три етажа по два апартамента. Едната колона имаме по два гаража, като единия е слят с мазата, която е над земята. Две от семействата си направиха “апартаменти” долу, за възрастните родители. В крана сметка долу живеят две възрастни жени. До преди стартиране на конфликта, двете бяха много близки. Техния личен конфликт е от около 3, може и и малко повече години. Едната постоянно обвинява другата в кражба. Всеки път обвиненията са в пълно несъответствие с реалността. Едно от обвиненията, които аз мога да нарека абсудно, е следното. Обвинява я, че откраднала дърва. Дървата на тази госпожа, са в странична постройка, която е с доста високи огради и врата, която е заключена с катинар, и единствения начин, по който да влезе уж “крадлата” е да разбие катинара, викаха полиция и на полицаите дамата разказва, че другата се катери по оградата, прескача, прехвърляла дървата отвън и после по същия ред се връщала. Въпросната жена, която уж краде е на 80 години пълна, физически невъзможно да прескочи. До този момент никой нищо не беше сметнал за ненормално.
Първия признак за ескалиране на проблема беше, че лятото, когато си отвори вратата на гаража, обвинителката без да има никой друг вътре, крещи обидни нецензурни неща по адрес на другата, които няма как да цитирам. Общо взето каквато и мръсна дума да се сетите сигурно е казана. Тогава започнаха още по абсурдните обвинения. Примерно, че жената е влязла, нахапала е кашкавала и, и е излязла, откраднала и част от верото, пари и прочие. Полицаите я питат как я влязла като е заключено, а тя казва, че някак крадците са успявали да си направят копие от ключа и.
Последната по-лека вражда беше, за кражба на компоти, които тя няма,
Нещата вече достигнаха до кулминация, когато тръгна да напада с брадва другата жена, и след като се намесих да я защитя, вече станах черен и аз. Не съм чул още обвинения по мой адрес, но обиди чувам. Имам клипове от нападението. После ситуацията се повтори, но този път само блъскаше по врата на жената с брадвата.
Въпросната агресивна жена е около 75 годишна.
Има двама сина. С единия живееше, но той беше алкохолик, за съжаление почина, а другия, който всъщност е собственик, живее в Германия. Свързвали сме се много пъти с него и той не взима никакво отношение. Беше си дошъл преди седмица, имаше временно затишие, веднага след като си тръгна, пак е имало панаири.
От миналото лято до сега, полиция е идвала около 15 пъти. Аз съм я викал поне 3 пъти. Част от подадените сигнали (първите) са от самите нея за кражба.
Жената видимо е с проблеми, стараем се да влизаме в положение но вече е невъзможно. Най-много потърпевш от всички е другата жена, по която се сипят обиди, обвинения и прочие, вече и е застрашена. Тя често примерно си оставя вратата отключена. Ако другата влезе с брадвата, завършека ще е доста лош.
Моля всеки минал през подобен проблем, да каже възможните решения на проблема.