Хитринки за всякакъв случай - 42

• 42 000
  • 536
  •   2
Отговори
# 525
Ето какви петна ми направиха тези балони върху панталона.

Напръсках го с Фрош за петна и го изпрах, но си останаха. Общо взето панталона е съсипан, личат си много повече на живо. Сега го въртях, че да се виждат добре на снимките, но на живо се виждат и отдалече.
Не знам мога ли да направя нещо? Чудих се дали ще стане, ако взема, че го боядисам, но той е много специфичен цвят има и някакъв като лъскава нишка.

# 526
Имам коркови капачки на две кани които ползвам често, но сега забелязах, че корка е тръгнал да мухлясва. Дали може да се изчисти с нещо?

# 527
Аз не бих рискувала - плесените са хем упорити, хем токсични. А коркът е порест и няма да е само на повърхността... Вероятността да почистиш само визуално не е малка, както и скоро пак да видиш същото понеже са останали спори в самия корк.
Може и да звуча малко крайна на някого, но аз бих изхвърлила такова нещо без да се замисля.
Алергична съм съм всякакви плесени, нагледала съм се какво става когато само си мисля че съм елиминирала плесента, а тя тръгва пак почти веднага. При мен много ясно си личи че не се втелясвам а наистина пак има.

# 528
Петната от тези балончета нямат изпиране, само ако веднага не накиснеш дрехата за дълго време във вода.
За мухъла на корковата тапа също нищо няма да помогне, или трябва да се ползва агресивен препарат, който да съдържа хлор и белина.

# 529
Продават коркови тапи все пак. Хвърляйте тази мухлясала тапа. Всички са прави, че мухълът се вижда само на повърхността, и отвътре има мухъл също.

# 530
Понеже петна по дрехи сте обсъждали по-нагоре, аз пък да питам петно от куркума с какво да махна?
Две бели кърпи и една блуза пострадаха и с нищо май не мога да ги спася. Натрих ги да стоят с веро, после четках с веро и сода, прах на 60C (не знам дали трябваше, може би не) и суших на силно слънце, което уж помагало, ама още си личат леко къде са.

# 531
Аз чистя всичко със Спот, почти няма петно, което да е останало, но специално куркума не помня дали съм чистила, че ползвам много рядко. Ако тъканите са бели и носят на избелване, може да пробваш и белина или пък някакъв кислороден избелител като Окси. Има и различни сапуни за петна - на ДМ, на други марки, пробвай наред.

# 532
Мерси за съвета, този Spot нещо като Vanish ли е?

Сапуна за петна от dm го пробвах и не съм доволна, досега нито едно петно с него не съм успяла да махна, а с чистата белина не смея, че после някои дрехи пожълтяват. Не знам, може и нещо концентрацията да не съм натъкмила правилно.

Иначе ето това окси от дм се каня да взема, пък да видим: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/p/d/3113691/denkmit-multifunktsi … i-petna-oxi-power
Аз много готвя с куркума и ако се окаже, че действа ще ми е много от полза. Пък ако се сещам и в тъмни дрехи да се обличаме преди да ядем, направо съм решила въпроса...JoyJoyJoy

# 533
Идея, как да изпера бяла памучна тениска, пожълтяла от слънцезащитен крем? Със спот не стана.

# 534
Мерси за съвета, този Spot нещо като Vanish ли е?

Сапуна за петна от dm го пробвах и не съм доволна, досега нито едно петно с него не съм успяла да махна, а с чистата белина не смея, че после някои дрехи пожълтяват. Не знам, може и нещо концентрацията да не съм натъкмила правилно.

Иначе ето това окси от дм се каня да взема, пък да видим: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/p/d/3113691/denkmit-multifunktsi … i-petna-oxi-power
Аз много готвя с куркума и ако се окаже, че действа ще ми е много от полза. Пък ако се сещам и в тъмни дрехи да се обличаме преди да ядем, направо съм решила въпроса...JoyJoyJoy
Това е препаратът: https://lillydrogerie.bg/perilis-spot-preparat-sreschu-uporiti-p … tna-330-ml-542446
Но трябва първо с него да третираш, малко да навлажниш (със студена вода) и да тръкнеш петното - ако се налага, повтаряш или изчакваш известно време да подейства, едва след това переш.

# 535
Идея, как да изпера бяла памучна тениска, пожълтяла от слънцезащитен крем? Със спот не стана.
По-назад  тук мисля че похвалих за точно същия проблем Сано оксиджън спрей. Зелена бутилка, с червена рокля на етикета. Справи се безупречно.

# 536

Винаги съм го правила с белина Аче. Сигурно и с всякаква става, ама нали тази била по-щадяща. Накисвам за кратко в по-наситен разтвор и после пера.

Общи условия

Активация на акаунт